ادعاهای اغراق آمیز ابراهیم رئیسی در مورد دستاوردهای دولتش

ابراهیم رئیسی در دیدار با تشکل‌ها و فعالان دانشجویی از تصمیم دولت برای توسعه‌ی اقدامات عمرانی در مناطق مختلف کشور بر اساس آمایش سرزمینی خبر داد و اظهار داشت بخش‌هایی از کشور مورد توجه نسبی قرار گرفته و به برخی بخش‌ها توجه کمتری شده است.
وی با بیان این موضوع که در داخل تهران هم مناطق محروم وجود دارد، تاکید کرد دولت مصمم است که با نگاه عادلانه همه این موارد را مورد توجه قرار دهد.
رئیسی در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به اینکه دولت محور اصلی بودجه ۱۴۰۱ را عدالت‌محوری قرار داده است، اظهار داشت که سازوکار لازم برای داشتن عدالت اجرایی در بودجه پیش‌بینی شده است. وی افزود در این راستا صندوقی در هر استان در نظر گرفته شده است تا منابع حاصل از فروش اموال مازاد دولت و حق مالکانه معادن هر استان در صندوق همان استان واریز شود تا بتوانند با استفاده از آن و نیز کمک دولت پروژه‌های ناتمام استانی خود را تکمیل کنند.
رئیسی همچنین تاکید کرد دولت قصد دارد با کنترل هزینه‌ها و افزایش درآمد و بهره‌وری، به رشد ۸ درصدی برسد.
وی افزود با افزایش یارانه‌ها نمی‌توان مشکل اقتصادی مردم را به طور پایدار حل و فصل کرد و لازم است افزایش رشد اقتصادی و رونق تولید در کشور محقق شود.
رئیسی در ادامه‌ی سخنانش به اظهارات کاخ سفید در خصوص شکست در فشار حداکثری علیه ایران اشاره کرد و آن را نشان‌دهنده‌ی رونق در در شرایط تحریم در کشور دانست و گفت تلاش و مقاومت مردم و اقدامات انجام شده موجب بی اثر شدن تحریم‌ها شده است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به تلاش‌ها و اراده‌ی دولت برای ریشه‌کنی فقر مطلق اشاره کرد و اظهار داشت خود وی در دوره تصدی مسئولیت آستان قدس رضوی نیز تجربیات موفق در زمینه مبارزه با فقر مطلق در حاشیه شهر مشهد داشته است. وی افزود با توجه به ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد و با هماهنگی دولت و نهادهای انقلابی می‌توان، فقر مطلق را در کشور ریشه‌کن کرد.
اظهارات ابراهیم رئیسی در این خصوص در حالی عنوان می‌شود که وی ده روز مانده به آغاز سال جدید دستور ریشه‌کنی فقر مطلق تا پایان سال را داده بود و از اعضای دولت خود خواسته بود که تا پایان سال فقر مطلق را ریشه کن کنند. وی گفته بود انتظار می‌رود که فقر مطلق در سال جدید وجود نداشته باشد.
اظهارات وی در این خصوص که می‌توان فقر مطلق را ریشه کن کرد، نشان‌دهنده‌ی عقب‌نشینی وی از اظهارات قبلی خود وی نیز تلقی می‌شود. به نظر می‌رسد که ابراهیم رئیسی دریافته است که اظهارات در خصوص ریشه کنی فقر مطلق طی ده روز تا چه حد غیر منطقی است که آن را به آینده ارجاع داده است.
ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع خودرو اشاره کرد و با بیان این موضوع که در این زمینه عقب‌ماندگی‌های جدی وجود دارد، اظهار داشت یکی از برنامه‌های دولت در این خصوص اصلاح مدیریت و کیفیت و شکستن انحصار در این حوزه است. وی افزود دولت قصد دارد که سهم دولت در این حوزه را در بورس عرضه کند.
مشخص نیست که مقام‌های جمهوری اسلامی در حالی که به طور جدی از واردات خودرو جلوگیری می‌کنند، با وجود انحصار تولید خودرو در داخل و جلوگیری از واردات خودرو چطور می‌توانند انحصار در این حوزه را بشکنند و وضعیت خودرو را در کشور ساماندهی کنند.
نهادهای مختلف به شدت با واردات خودرو مخالفت می‌کنند و همچنان اصرار دارند که تامین‌کننده‌ی اصلی خودرو در داخل باید خودروسازان داخلی باشند، اما با این وصف، همچنان بر شکستن انحصار خودرو هم تاکید دارند و مشخص نیست که چطور می‌توان هم مانع از واردات خودرو شد و هم انحصار خودرو در داخل کشور را شکست