دولت ناتوان رییسی و کارگزاران ناکام در انجام احیا توافق  

بدنبال چالشهای مذاکراتی که منجر به تعلیق انجام توافق شده است ، دولت رییسی که بخاطر انفعال و عدم توانایی برای پایان بردن مذاکرات مورد علامت سوال قرار گرفته است اکنون سعی میکنند که مسئولیت ناتوانی کار را که به باقری سپرده بودند که فردی با تجربه ناکام در مذاکرات دوره جلیلی بوده و در این مذاکرات نیز نتوانست مذاکرات را به سرانجامی برساند بر گردن آمریکا بندازند. اکنون ناتوانی و بی عرضگی هیات مذاکراتی باعث افزایش انتقادت شده و رییسی در همین زمینه در میهمانی افطار روزنامه نگاران گفت راهبرد ما در مذاکرات هسته‌ای، راهبرد اعلامی از سوی رهبری است. گاهی عده‌ای طوری وانمود می‌کنند که مسئله مذاکرات هسته‌ای، تنها مسئله عرصه سیاست خارجی کشور است اما این از نظر ما نادرست است. از نظر دولت مذاکرات هسته‌ای یکی از مسائل سیاست خارجی کشور است، نه همه مسئله سیاست خارجی.

در این میان عبدالهیان وزیر خارجه در سخنانی که هیچ فرقی با سخنان چند ماه قبلش نداشت گفت ما بر رعایت خط قرمزهای خود تاکید داریم و در جریان توافق باید این خط قرمز ها رعایت شود و آمریکایی‌ها باید در عمل نشان دهند که حسن نیت دارند
امیرعبدالهیان گفت: سه کشور اروپایی عضو برجام و همچنین چین و روسیه نسبت به برخی زیاده خواهی های آمریکا در این مذاکرات انتقاداتی دارند. وی افزود مردم ایران بداند ما همچنان برای رسیدن به یک توافق خوب عزتمند و پایدار که تحریم‌ها را لغو کند از مسیر دیپلماسی ادامه می دهیم البته در این فرآیند آنچه که مهم نیز است تکیه بر توان داخلی موجود در کشور است و باید در مسیر پیشبرد کشور از توان داخلی موجود به نحوه مناسب استفاده کنیم.
وی افزود در حال حاضر مسئله تنظیم قیمت ها در بازار است و موضوع کاهش تورم و مشکلاتی در این زمینه است ما در بین مردم هستیم و این مسائل و مشکلات را می بینیم. آقای رئیس جمهور در جلسات هیات دولت دایم به دستگاه دیپلماسی این تاکید را دارد که فعالیت ها و تلاش های خود را برای رفع تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران ادامه دهیم ما نیز به دنبال این هستیم که با روش عزتمند و توافقی قوی و پایدار این تحریم ها برداشته شود.وی افزود: البته آقای رئیس جمهور این تاکید را نیز دارد که نگاه ها نباید معطوف به وین باشد و همه دستگاه ها برای بی اثر کردن تحریم ها و پیشرفت کشور و تحقق توسعه پایدار باید به وظایف خود عمل کند. و تلاش ها در این راستا باشد.وی افزود: در این مسیر با توجه به برخی کارشکنی های طرف خارجی و سنگ اندازی های که انجام می شود اگر مذاکرات به نتیجه برسد قطعا به عنوان یک اقدام مثبت و دستاورد خوب می تواند شتاب بیشتری به فعالیت ها در این زمینه بدهد.
وی افزود: در جریان این مذاکرات در مقطعی غربی ها گفتند با توجه به جنگ اوکراین وضعیت اینگونه است اگه به توافق نهایی برسیم روسیه با توافق همراهی نمی کند در این مورد به صورت تلفنی با آقای لاوروف صحبت کردم در سفر به مسکو در این ارتباط صحبت کردیم گفت و گوهای روشن و شفافی انجام شد و در کنفرانس مطبوعاتی با آقای لارووف به صراحت آنچه را که توافق کرده بودم آقای لاوروف بیان کردند و من نیز گفتم که اگر در موضع مذاکرات وین برای لغو تحریم ها خطوط قرمز ما رعایت شود و به نقطه توافق برسیم روسیه مانعی برای این توافق نخواهد بود چند روز پیش در دیداری با لاوروف در حاشیه سفر به چین داشتیم ایشان بار دیگر تاکید کردند که اگر در مسیر پایانی توافق قرار گرفتیم روسیه از آن حمایت می کند در دیدار با وزیر خارجه چین نیز چینی ها گفتند که ما کاملا با نظرات ایران هماهنگ هستیم و اگر در نقطه پایانی این توافق قرار بگیریم از این توافق حمایت می کنیم.
این سخنان نشان میدهد که جریان روسیه و اکراین مهمترین عامل شکست مذاکرات بوده و بعد از ان جمهوری اسلامی سعی کرده با عمده کردن سپاه مذاکرات را متوقف کند. سپاه اکنون مهمترین جریان فروش نفت است و از تحریمها منتفع میشود و لذا تمایلی ندارد که این توافق صورت بگیرد و عمده کردن خروج سپاه قدس از لیست تروریسم که در جریان برجام هم در تحریم بوده چیزی نیست جز انکه مذاکرات را عملا تحت نفوذ روسیه به شکست بکشانند . واین نشان میدهد که جمهوری اسلامی علیرغم شعارش همچنان تحت نفوذ سیاستهای روسیه است و حاضر است میلیاردها دلار از منافع مردم را قربانی این سیاستها کند .