جنگ اوکراین، انفجار در کریمه و هشدار تند روسیه به واکنش طوفانی علیه اوکراین

به گزارش رویترز، وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه وقوع چند انفجار در انبار مهمات در محدوده یک پایگاه هوایی ارتش روسیه در غرب شبه‌جزیره کریمه را تائید کردو طبق این بیانیه چند محموله مهمات که برای هواپیماهای نظامی آماده شده بود در محدوده زمین‌های فرودگاه منفجر شد. و این زاغه مهمات هدف شلیک یا بمباران قرار نگرفته است. بیانیه وزارت دفاع روسیه اشاره‌ای به منشاء انفجار نکرده است. در این حادثه یک نفر در پی این حادثه کشته و چند تن دیگر زخمی شده‌اند.تصاویر منتشره نشانگر سر کشیدن شعله‌های عظیم آتش پس از صدای این انفجار است؛ در همین ویدیوها دود سیاه بزرگی به چشم می‌خورد. اکنون گفته میشود این اقدام توسط ارتش اوکراین انجام شده زیرا نیروهای نظامی اوکراین در ماه‌های گذشته در چند مورد موفق به هدف قرار دادن انبار مهمات و تسلیحات نیروهای روسیه در پشت خطوط مقدم نبرد شدند. روز شنبه مقامات اوکراین گزینه استفاده از موشک‌های آمریکایی هیمارس را برای بازپس‌گیری کریمه مطرح کردند. این موشک‌ها به‌تازگی از سوی واشنگتن در اختیار اوکراین قرار داده شده است.
در واکنش به این قضییه دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه و قائم مقام شورای امنیت ملی با تاکید بر این موضوع هشدار داد که هر گونه تعرض خارجی به خاک کریمه پاسخ قاطع و کوبنده مسکو را در بر خواهد داشت. وی افزود مسکو برای آنها روز قیامت به‌پا خواهد کرد و هیچ ابایی از آن نخواهد داشت.و افزود روز قیامت خیلی سریع و با قدرت وارد عمل می‌شود و مخفی‌شدن از تیررس آن کار بسیار دشواری خواهد بود. عبارت روز قیامت می‌تواند اشاره‌ای باشد به احتمال استفاده از زیردریایی هسته‌ای این کشور. مدودف قبلا در جریان دیدارش با کهنه‌سربازان جنگ جهانی دوم نیز گفته بود اگر کشورهای دیگر، چه اوکراین چه کشورهای عضو ناتو بر این باور باشند که کریمه جزئی از روسیه نیست ما این را یک تهدید سیستمایتک علیه خود تلقی می‌کنیم، یک تهدید مستقیم و علنی.
چند سال پیش کارشناسان نظامی آمریکا در توصیف این زیردریایی با اشاره به قدرت مخرب آن در تغییر معادلات جنگی تخمین زده بودند این ابرسلاح دریایی قدرت تخریب شهری به بزرگی نیویورک را داشته باشد.
میهایلو پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نیز در واکنش به این سخنان، مدودف را فردی حقیر و فراموش‌شده خوانده که فقط سعی می‌کند جدی و ترسناک به‌نظر برسد اما در واقع فقط باعث جلب ترحم می‌شود.
شبه‌جزیره کریمه پس از جنگ جهانی دوم و در زمان رهبری نیکیتا خروشچف از روسیه جدا و به خاک جمهوری سوسیالیستی اوکراین وقت ضمیمه شده بود.
مسکو در سال ۲۰۱۴ بعد از سرنگون شدن رئیس‌جمهوری متمایل به روسیه اوکراین در پی اعتراضات گسترده خیابانی شبه‌جزیره کریمه را ضمیمه خاک خود کرد و حمایت خود را از جدایی‌طلبان منطقه شرق اوکراین علنی ساخت. و سپس با رفراندوم این شبه جزیره را که با موقعیت استراتژیک خاص خود اهمیت بسزایی برای مسکو دارد به خاک خود ضمیمه کرد و اکنون نیز مقر فرماندهی ناوگان روسیه در دریای سیاه در سواستوپول قرار دارد.
جامعه جهانی این اقدام روسیه را به رسمیت نمی‌شناسد و اوکراین، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا هشدار داده‌اند که روسیه می‌خواهد برنامه مشابهی را در لوهانسک و دونتسک اجرا کند و مسکو امتناع اکراین و قدرت‌های غربی از به‌رسمیت شناختن شبه‌جزیره کریمه به‌عنوان بخشی از خاک روسیه را یک تهدید سیستماتیک برای خود می‌داند.