در حالیکه شهرستانهای استان اصفهان و 14 استان دیگر از جمله چهارمحال و بختیاری، یزد و خوزستان هم اکنون با خشکسالی و کم آبی شدید مواجهاند و در اصفهان و شهر کرد روزانه تظاهرات برقرار است و حکومت در حال جمع کردن این تظاهرات است که دوهفته به طول کشیده است و شب گذشته ماموران در اصفهان به چادر های تظاهر کنند گان حمله کردند . و چند نفر نیز دستگیر شدند.
حجت الاسلام سالک از اصولگرایان تندرو مجلس وعضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی که به نهاد رهبری نیز نزدیک است. در مصاحبه ای مدعی شد که ضعف مدیریتی در وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی و اقتصاد و سازمان محیطزیست دولت قبل را علل مشکلات کم آبی دانست وی افزود اگر مدیران دولت یازدهم و دوازدهم، مصوبات ۹ مادهای شورای عالی آب که در آغاز دولت یازدهم تدوین شده راعملی میکردند،امروز زایندهرود آب داشت وی با اشاره به مهمترین سرفصلهای این مصوبه، گفت: رسیدگی به حقابههای کشاورزان و انتقال آب به فلات مرکزی از بندهای اصلی این مصوبه است. انتقال آب هم از بهشتآباد به زایندهرود لحاظ شده است. سهم آب استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان هم ۲۵۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به تشکیل کارگروههای ویژه برای حل این بحران در دولت گذشته و صحبتهای متعدد با معاون اول دولت دوازدهم، گفت: دولت آقای روحانی هیچ ارادهای برای تأمین آب زایندهرود نداشت. در سفر وزیر نیروی وقت به اصفهان، بحث تأمین آب از خلیجفارس مطرح شد که به ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه و لولهکشی ۹۰۰ کیلومتری و احداث سه نیروگاه برای تأمین برق نیاز داشت. در نهایت هم بهای هر لیتر آب ۴۰ هزار تومان میشد، اما تأمین آب از بهشتآباد راهحل بهتری است.
نماینده سابق اصفهان در خانه ملت با تکذیب کاشت برنج در این استان در شرایط فعلی، تصریح کرد: برنجکاری قبلاً در اصفهان زیاد بوده است، اما هم اکنون بسیار کم شده است.
وی گفت کارخانههای فولاد و ذوبآهن هم که بسیار آببر و آلودهکننده هوا هستند، از پیش از انقلاب در اصفهان ساخته شدهاند. اگر مشکل آب شرب و کشاورزی اصفهان حل نشود، باید چارهایبرای این دو کارخانه اندیشیده شود .
این در حالیست که برخلاف نظر وی اصفهان با لابی نیروهای سیاسی کارخانه های فولاد را بعد از انقلاب به اصفهان اوردند و در عین حال با انکه اکثر کارشناسان مخالف کشت برنج در اصفهان بودند . اما مقامات اصفهانی بی توجه به این امر به کار خود ادامه می دادند. علاوه براین سیاستهای ابی کشور فاقد چشم انداز حل بحران از زاویه محیط زیستی است .
