تداوم مجادلات درباره اخراج اساتید دانشگاه و تلاش تبلیغاتی اصولگرایان برای توجیه کودتای فرهنگی

واکنش‌ها نسبت به اخبار مربوط به اخراج اساتید، ادامه دارد در این میان جریان بنیاد گرای داخلی که قصد کودتای فرهنگی دارد با موج تبلیغاتی جدید در صد توجبه اخراج اساتید برامده اند و سعی میکنند کودتای فرهنگی را کمرنگ جلوه دهند. این در حالیست که روز گذشته خبر اخراج دو استاد دیگر از دانشگاه هنرهای زیبا و دانشگاه امیر کبیر هم منتشر شده است.
موافقان اخراج استادان دانشگاه، که هواداران دولت رییسی میباشند اخبار منتشرشده در این خصوص را یک موج رسانه‌ای و آن را شایعه‌سازی عنوان می‌کنند و تاکید دارند که آنچه انجام شده تنها بخشی از فرایند جذب در دانشگاه است و ربطی به پاکسازی دانشگاه‌ها ندارد.
مهرداد ویس‌کرمی نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به راه‌اندازی موج رسانه‌ای شایعه سازی در مورد اخراج اساتید دانشگاه، ضمن تاکید بر اینکه خود او هم عضو هیات علمی دانشگاه است، گفته است بحث جذب اساتید در دانشگاه‌ها از سوی هیات جذب دانشگاه‌ها انجام می‌شود و در وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد هر کدام روال قانونی مشخصی دارد که توسط شورای انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شده است.
ویس کرمی با بیان این موضوع که قانون جذب اساتید سختگیرانه نیست، گفته است با وجود این سهل‌گیری‌ها ممکن است ادامه‌ی فعالیت برخی از اساتید به دلیل مشکلات خاصی که پیدا می‌کنند و یا به دلیل کوتاهی‌هایی که انجام می‌دهند ممکن است شرایط لازم را نداشته باشند و شرایط جذب را از دست بدهند. وی تصریح کرد اگر استادان شرایط جذب را از دست بدهند، دانشگاه‌ها موظف هستند که اقدام قانونی لازم را انجام دهند.
ویس‌کرمی‌ تصریح کرد هر یک از استادان که جذب دانشگاه شوند، موظف هستند که پس از چندسال رتبه‌ی علمی خود را ارتقا دهند، در غیر این صورت از فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد. وی افزود اگر طی این فرایند، مسائل انضباطی، فرهنگی، امنیتی هم پیش بیاید با این افراد برخورد خاصی می‌شود.
وی همچنین آمار اساتید اخراجی را غیرواقعی خواند و ضمن بیان این موضوع که آمار دقیقی از موارد احتمالی و صحت و سقم برخوردها ندارد، گفت آمارهایی که در برخی از خبرگزاری‌های خاص جهت‌دار که دنبال تنش‌آفرینی هستند ‌ارائه شده، واقعی نیستند.
وی با اشاره به اینکه در بین استادان نام فردی وجود دارد که دو سال قبل به علت کرونا از بین رفته است، گفت برخی از این اساتید هم‌کسانی هستند که شرایط علمی لازم را کسب نکرده‌اند. وی همچنین اظهار داشت در آستانه بازگشایی دانشگاه‌ها، بسیاری با طرح موضوع اخراج اساتید، و با انتشار آمارهای دروغ، به دنبال تنش‌آفرینی و تشویش اذهان عمومی هستند.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که در کنار انتشار اسامی افرادی که از ادامه‌ی همکاری آنها با دانشگاه جلوگیری شده، روز به روز اسامی افرادی هم که دارای کمترین میزان شایستگی برای حضور در دانشگاه‌ها هستند، منتشر می‌شود و انتشار این اخبار در کنار هم به خوبی نشان می‌دهد که بخش‌های کلان حاکمیتی و بخش‌هایی از نظام به روشنی خواستار یک دست سازی دانشگاه‌ها و حضور افراد مورد قبول و مورد اعتماد خود در نظام هستند.
بی‌توجهی نظام به خروج نخبگان از ایران و جلوگیری عمدی از حضور افراد با گرایش‌های انتقادی در دانشگاه‌ها به خوبی بیانگر این موضوع است که نظام حکمرانی جمهوری اسلامی کاملا عامدانه در. تلاش است تا کل نظام آموزشی و سیاست‌گذاری و همچنین اجرایی را در راستای خواسته‌های ایدئولوژیک خود سازماندهی کند و‌ تنها به کسانی اجازه حضور در بخش‌های آموزشی، سیاست‌گذاری و اجرایی را بدهد که هیچ زاویه‌ای با بخش‌های تندروی نظام، نظام ولایت فقیه و دیدگاه‌های تندروانه‌ی حاکم بر جمهوری اسلامی ایران، که خواستار به حداقل رساندن ارتباط با غرب، و گسترش حاکمیت شیعی هستند، نداشته باشند.
ویس کرمی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که لازم است دولت و مجلس به حضور نخبگان توجه داشته باشند و با اقدامات خود به فرار مغزها و خروج نخبگان دامن نزنند، بسیاری از افرادی را که در دولت حضور دارند نخبگان خواند و گفت برخی از وزرای دولت سیزدهم نخبگان رشته خود هستند. وی همچنین گفت آنها دارای تحصیلات عالیه هستند و جوانگرایی در میان آنها وجود دارد.
این اظهارات در خصوص نخبه بودن اعضای دولت ابراهیم رئیسی در حالی عنوان می‌شود که بسیاری از آنها به استناد اظهارات خود آنها و سخنانی که از خود آنان منتشر شده است، تعدادی از آنها حتی از بدیهیات رشته خود و اطلاعات بدیهی در خصوص پست اجرایی خود بی‌اطلاع هستند چه برسد به این که نخبگان رشته خود باشند. ویس کرمی ضمن نخبه خواندن استادان و پزشکان گفت این همه نخبه جوان که در دولت سیزدهم حضور دارند، در هیچ دولتی تاکنون نبوده‌اند.
ویس کرمی با بیان این موضوع که برخی تعریفشان از نخبگی بیشتر غربگرا بودن است، گفت نخبه واقعی کسی است که قبل از اینکه هر چیزی را بشناسد جایگاه خودرا در عالم هستی می‌شناسد. وی تصریح کرد یک نخبه نمی‌تواند ارزشی نباشد.
این اظهارات ویس کرمی نشان می‌دهد که وی حتی معنی نخبه را هم نمی‌داند و تصور می‌کند که نخبه به کسانی گفته می‌شود که ادامه تحصیل داده‌اند و مدارک دانشگاهی دریافت کرده‌اند، آن هم در شرایطی که حتی مدارک تحصیلی تعدادی از این افراد هم در فرایندهای کاملا علمی به دست این افراد نرسیده است و آنها مدارج علمی خود را گاها از طریق باندبازی، رانت و فرایندهای شبه علمی به دست آورده‌اند.