ترامپ: جمهوری اسلامی را در «چکش نیمه‌شب» غافلگیر کردم

دونالد ترامپ روز دوشنبه ۱۴ ژوئیه برابر با ۲۳ تیر در یک سخنرانی در کاخ سفید گفت که قصد داشته حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران را به تعویق بیاندازد زیرا زمان انجام این عملیات در رسانه‌ها لو رفته بود، اما در نهایت تصمیم گرفت در همان زمان از پیش تعیین شده، این حمله را انجام دهد.

به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، او به هنگام تماشای یک گزارش تلویزیونی در شبکه سی‌ان‌ان متوجه شد که برنامه حمله و زمان اجرای آن در این گزارش ذکر شده است. ترامپ گفت: «من تلویزیون وحشتناک وحشتناک سی‌ان‌ان‌ را تماشا کردم. دیدم که آنها اساسا برنامه حمله، زمان ورود ما و زمانی که قرار بود وارد حریم هوایی نفتی ایران شویم را نشان می‌دهند، با خودم گفتم این عجیبه.»

ترامپ سپس ادامه داد که پس از تماشای این گزارش با ژنرال دن ریزین کین، رئیس ستاد مشترک ارتش و پیت هگست، وزیر دفاع تماس گرفت. او افزود: «گفتم، دارم یک برنامه خبری می‌بینم که در آن می‌گویند هواپیماها فردا چه زمانی به پرواز درمی‌آیند و چه زمانی وارد حریم هوایی خیلی خطرناک می‌شوند، خطرناک‌ترین حریم هوایی جهان…گفتم آیا غافلگیری بهتر نیست؟ آنها گفتند بهتر است. گفتم پس بگذارید عملیات را لغو کنم و یک زمان دیگری آن را انجام بدهیم. عملیات را لغو کردم و گفتم شاید یکی دو هفته دیگر آن را انجام بدهیم.»

ترامپ در ادامه اظهار داشت در جلسه‌ای که پس از اعلام دستور لغو این عملیات برگزار شد و “همه فکر می‌کردند که عملیات لغو شده”، او به حاضران گفت “بیایید همان روزی که قرار بود، حرکت کنیم، روز بعد. و هواپیماها بلند شدند و همان زمان به گوام رفتند و جاهای دیگر.”

رئیس‌جمهور آمریکا اضافه کرد: «تنها زمانی که می‌دانستند ما نمی‌آییم، همان وقتی بود که واقعا آمدیم.»

در جریان جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، بمب‌افکن‌های بی‌۲ ارتش آمریکا روز اول تیر برابر با ۲۲ ژوئن در عملیاتی موسوم به “چکش نیمه‌شب” سه سایت هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان را بمباران کردند. در مورد میزان خسارات وارد شده به این تأسیسات اختلاف نظر وجود دارد، اما ترامپ اعلام کرده این عملیات موفقیت‌آمیز بوده و این تأسیسات “به طور کامل و مطلق” نابود شده‌اند.

“آژانس کاهش تهدید دفاعی” که نهادی در وزارت دفاع آمریکا به شمار می‌رود، به تازگی اعلام کرد طبق اطلاعات موجود هنوز نمی‌توان مشخص کرد آیا بمب‌های سنگرشکن حدود ۱۴ تنی که در حمله به فردو به‌کار گرفته شدند، به عمق این سایت هسته‌ای نفوذ کرده‌اند یا خیر.

شبکه سی‌ان‌ان پیش‌تر با استناد به سه منبع مطلع گزارش کرده بود که میزان موفقیت حملات آمریکا تنها در این حد بوده است که برنامه هسته‌ای ایران را به مدت “چند ماه” عقب بیاندازد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با خودداری از اظهارنظر قطعی در مورد میزان خسارات وارده به تأسیسات هسته‌ای ایران، گفته ارزیابی دقیق و کامل از این حمله نیاز به زمان دارد.

شبکه سی‌ان‌ان تا کنون به این اظهارات ترامپ واکنشی نشان نداده است.

برخی از رسانه‌ها از جمله سی‌ان‌ان یک روز پیش از حمله آمریکا گزارش داده بودند که شش بمب‌افکن رادارگریز بی‌۲ از پایگاهی در ایالت میزوری به سمت یک پایگاه نیروی هوایی آمریکا در جزیره گوام به حرکت درآمده‌اند.

پنتاگون پس از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران اعلام کرد پرواز این بمب‌افکن‌ها به سوی جزیره گوام، عملیاتی برای گمراه کردن ایران بوده است. ژنرال دن کین در یک نشست خبری اعلام کرد مأموریت حمله به ایران “فوق محرمانه” بود و “تنها تعداد بسیار کمی از مقامات در واشنگتن از زمان‌بندی و ماهیت آن اطلاع داشتند.”

به گفته پنتاگون در جریان این حمله مجموعا ۱۴ بمب سنگرشکن “ام‌او‌پی” بر روی اهدافی در نطنز و فردو فرود آمدند. پس از بمباران این دو سایت، چندین موشک تاماهاوک نیز از یک زیردریایی آمریکایی شلیک شده و تأسیسات فراوری اورانیوم در اصفهان را هدف قرار دادند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته بود در طول عملیات “چکش نیمه‌شب” هیچ جنگنده‌ ایرانی به پرواز درنیامد و سامانه‌های پدافند موشکی ایران نیز موشک‌ها را تشخیص ندادند. ژنرال کین افزوده بود: «ما در تمام طول عملیات عنصر غافلگیری را حفظ کردیم.»

ترامپ روز دوشنبه سی‌ان‌ان را به “گزارش‌دهی نادرست” درباره حملات آمریکا به ایران متهم و تهدید به پیگرد قضایی کرد. او با تأکید بر موفقیت‌آمیز بودن این حملات گفت این شبکه، این موضوع را “کاملا نادرست” پوشش داده و “آن‌ها ممکن است به دلیل گزارش‌های غلط درباره حمله به ایران به طور قانونی تحت پیگرد قرار بگیرند.”

ترامپ هفته گذشته نیز خواستار اخراج خبرنگاران نیویورک تایمز و سی‌ان‌ان‌به دلیل گزارش‌دهی در مورد‌اطلاعات طبقه‌بندی‌شده آژانس اطلاعات دفاعی در مورد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران شده بود.