دولت و نقد رد صلاحییت‌ها توسط شورای نگهبان

حسن روحانی درسخنانی در کرمان اشاره به فرارسیدن زمان انتخابات، با اشاره به اینکه به خاطر رقابت‌های سیاسی، برخی لحن‌ها تند می‌شود، گفت نباید اجازه داد بین مردم تفرقه و فاصله ایجاد شود. وی با کنایه به شورای نگهبان برای تشخیص و احراز صلاحیت مردم، اظهار داشت باید اجازه داد احراز صلاحیت در اختیار مردم باشد و همه کاندیداها برای حضور در انتخابات آزاد باشند و مردم آنچه را صلاح می‌دانند، انتخاب کنند.وی با طعنه اظهار داشت برخی می‌گویند که صلاحیت افراد را آنها باید احراز کنند و تشخیص دهند که چه کسی به درد می‌خورد. روحانی گفت مردم فهیم، فداکار، و علاقمند به کشور خود هستند و خادمین را برای پذیرش مسئولیت‌ها انتخاب می‌کنند.
حسن روحانی در ماه‌های اخیر بارها فعالیت نظارتی شورای نگهبان را مورد انتقاد قرار داده است و بر ضرورت حذف نقش نظارتی شورای نگهبان تاکید کرده است. موضوعی که بارها با واکنش صریح شورای نگهبان مواجه شده است و انتقاداتی را علیه روحانی ایجاد کرده است.
برخی تحلیل‌گران اعتقاد دارند که اظهارات روحانی درباره فعالیت‌های نظارتی شورای نگهبان و تاکید وی بر ضرورت حذف نقش نظارتی این شورای در فرایندهای پیش از انتخابات و فرایندهای تایید صلاحیت کاندیداها، بیش از انکه انتقادی و برای بهبود شرایط سیاسی کشور باشند تبلیغاتی است و با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی مطرح می‌شود. حسن روحانی فردی از درون ساختار قدرت است و یکی از افرادی است که با پذیرش مسئولیت رسمی در نظام جمهوری اسلامی، در عمل فرایندهای داخلی نظام جمهوری اسلامی را نیز مورد تایید قرار داده است. علاوه براین وی پنج بار نماینده مجلس شده بود ودر آن زمانها هیچگاه از این مسئله انتقاد نکرد چون انتخاب وی براساس همان رد صلاحیتتها میسر شده بود.
با این وصف، انتقاد وی به عنوان یکی از مسئولین ارشد نظام و کسی که به جای انتقاد از حکومت باید در راستای رفع مشکلات سیاسی کشور بکوشد، نه تنها منطقی و صادقانه نیست، بلکه عوام‌فریبانه و خود را جدا از حاکمیت جا زدن است. برخی از کارشناسان و تحلیل‌گران عنوان می‌کنند حسن روحانی به جای انتقاد از نظام و فرایندهای رسمی حاکمیت در جایگاه اپوزوسیون نظام باید در جایگاه رئیس جمهور و با استفاده از بسترهای قانونی جایگاه حقوقی خود برای رفع مشکلات سیاسی در کشور تلاش کند و با بهبود زمینه‌های ساختاری، من‌جمله بهبود فضای سیاسی کشور برای اصلاح رویه‌های نظارتی و ساختاری در راستای اصلاحات ساختاری در کشور تلاش کند نه اینکه در جایگاه فردی مخالف با نظام قرار بگیرد و به جای تلاش برای تغییر در ساختارها، مانند افراد منتقد نظام، ‌از نظام انتقاد کند.