مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنیه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد با استناد از اظهارات یکی از مسئولان نظامی ایران گفت ایران قادر به ساخت موشکهایی با برد بالای دو هزار کیلومتر است.وی با بیان این موضوع که ایران از چندین قطعنامه شورای امنیت سرپیچی کرده، اظهار داشت آزمایشهای موشکی ایران بعد از توافق هستهای افزایش یافته است.
وی همچنین گفت ایالات متحده هیچگاه این را تحمل نخواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد ایران با سوء استفاده از حسن نیت کشورهای دنیا اکنون صاحب بزرگترین زرادخانه موشکی در منطقه خاورمیانه شده است.
پمپئو همچنین با بیان این موضوع که برجام سبب نشده تولید و آزمایش موشکهای بالستیک ایران کاهش یابد تاکید کرد آمریکا به دنبال بازگرداندن محدودیتهای سازمان ملل علیه برنامه موشکی ایران در قطعنامه ۱۹۲۹ است. وی اظهار داشت ایران بزرگترین میزان موشکهای بالستیک در منطقه را در اختیار دارد و از شورای امنیت خواست محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران را در سال 2020 بر ندارد.
در همین حال رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی نیز با اشاره به آزمایشهای موشکی ایران، از ایران خواست این آزمایشها را متوقف کند.دیگر کشورها نیز در جلسه شورای امنیت ضمن ابراز تاسف از خروج ایالات متحده در امریکا، این اقدام را موجب بیاثرشدن برجام و توافق منع اشاعه عنوان کردند و در عین حال، بر ضرورت بازنگری ایران در سیاستهای منطقهای و موشکی و ضرورت توقف آنها تاکید و اظهار داشتند اقدامات ایران نقش زیادی در پیشبینیناپذیری جامعه جهانی ایفا میکند.
افزایش قدرت موشکی ایران موضوعی است که مقامهای سیاسی، دیپلماتیک و نظامی ایران همواره آن را اعلام کردهاند. آنها تاکید میکنند افزایش قدرت موشکی ایران با هدف دفاعی انجام میشود و اشاره دائمی مقامهای ایرانی به میزان دوربرد موشکهای ایران، همواره با هدف هشداردادن به کشورهای منطقه در خصوص توان بالای نظامی ایران صورت میپذیرد.
اظهارات وزیر امور خارجه امریکا در خصوص این موضوع که ایران بزرگترین زرادخانه موشکی منطقه خاورمیانه را در اختیار دارد، در حالی ابراز میشود که اسرائیل نه تنها بزرگ ترین زرادخانه موشکی، بلکه بزرگترین زرادخانهای هستهای منطقه را نیز در اختیار دارد و با عدم حضور در سازمانهای بینالمللی عملا خود را از نظارتهای دائمی سازمان ملل و نظارتهای هستهای و اتمی مستثنی کرده است.
در عین حال اروپا معتقد بود امریکا باید در برجام باقی بماند تا بتواند قاطعانه تر و متحدتر با دیگر اعضای شورای امنیت به انتقاد ازفعالیت موشکی ایرا ن بپردازد .