آمریکا حکومت سودان را به‌ خاطر استفاده از سلاح‌های شیمیایی تحریم می‌کند

ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که پس از مشخص شدن استفادهٔ دولت سودان از سلاح‌های شیمیایی در سال ۲۰۲۴ در جریان درگیری ارتش با نیروهای شبه‌نظامی، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه اول خرداد در بیانیه‌ای گفت: اقدامات علیه سودان شامل محدودیت‌هایی بر صادرات ایالات متحده و خطوط اعتباری دولت آمریکا خواهد بود و حدود ششم ژوئن، پس از اطلاع‌رسانی به کنگره، اجرایی خواهد شد.

خانم بروس با اشاره به معاهدهٔ کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی که استفاده از چنین سلاح‌هایی را ممنوع می‌کند، گفت: «ایالات متحده از دولت سودان می‌خواهد که استفاده از تمام سلاح‌های شیمیایی را متوقف کند و به تعهدات خود ذیل کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی پایبند باشد».

سودان در بیانیه‌ای این اتهام را رد کرده و آن را «نادرست» خوانده است.

روزنامهٔ «نیویورک تایمز» در ماه ژانویه به نقل از چهار مقام ارشد آمریکایی گزارش داد که ارتش سودان حداقل دو بار در جریان درگیری‌ها از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.

در بیانیهٔ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا آمده که ایالات متحده در ۲۴ آوریل بر اساس قانون کنترل سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی و پایان اقدام جنگی در سال ۱۹۹۱، رسماً به این نتیجه رسید که دولت سودان در سال ۲۰۲۴ از سلاح‌ شیمیایی استفاده کرده است.

جنگ در سودان در آوریل ۲۰۲۳ به‌دنبال درگیری ارتش و گروه شبه‌نظامی «نیروهای پشتیبانی سریع» آغاز شد و باعث آوارگی گسترده، قحطی و کشتارهای قومیتی در این کشور شده است.

واشینگتن در ماه ژانویه تحریم‌هایی را علیه عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش، اعمال کرد و او را متهم ساخت که به جای مذاکره برای پایان دادن به درگیری‌ها جنگ را انتخاب کرده است.

ایالات متحده همچنین اعضای «نیروهای پشتیبانی سریع» و شبه‌نظامیان متحد آن را به «نسل‌کشی» متهم و تحریم‌هایی را علیه برخی از رهبران این گروه وضع کرده است.