اعتصاب سراسری کامیون‌داران؛ بارگیری از تهران تا بندرعباس متوقف شد

در پی فراخوان اتحاديه تشكل‌های كاميون‌داران و رانندگان سراسر ایران، شماری از کامیون‌داران و رانندگان ماشین‌های سنگین در شهر‌های مختلف کشور برای دومین روز دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند.

تصاویر منتشر شده در رسانه‌ای اجتمایی نشان می‌دهند بسیاری از کامیون‌داران و رانندگان باری در ایران، جمعه دوم خرداد در شهرهایی همچون اسدآباد همدان،‌ اسلام‌آباد غرب، اصفهان، بافت کرمان، بندرعباس، دیواندره، فسا و کازرون، دست به اعتصاب زدند.

در پی این اعتصاب‌ها، در بسیاری از پایانه‌های حمل‌ونقل، از جمله پایانه تهران، باراندازها عملا تعطیل شد‌ه‌اند و هیچ کامیونی حاضر نشده است بارگیری کند. رانندگان اعلام کرده‌اند که این اعتصاب به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.

مطالبات کامیون‌داران مجموعه‌ای از خواسته‌هایی انباشته‌شده‌ است که سال‌ها است بی‌پاسخ مانده‌اند. خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در گزارشی اعلام کرد که کمبود سهمیه گازوئیل، افزایش شدید هزینه‌های بیمه، پایین بودن نرخ کرایه حمل بار، بالا بودن تعرفه عوارض جاده‌ای و همچنین دشواری‌های معیشتی از مهم‌ترین دلایل شکل‌گیری این اعتصاب‌اند. در حالی‌ که سکوت و بی‌تفاوتی مسئولان دولتی در رفع این مطالبات هم بر خشم و اعتراض رانندگان افزوده است.

در ویدیوهایی که از اعتصاب کامیون‌داران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، برخی می‌گویند به افزایش بی‌رویه هزینه‌ها و رشد سرسام‌آور بیمه تامین اجتماعی اعتراض دارند. به گفته آنان، مبلغ حق بیمه که تا همین اواخر حدود ۱.۳ میلیون تومان بود، اکنون به بیش از ۳.۳ میلیون تومان در ماه رسیده است، بی‌آنکه با سطح درآمد یا نرخ کرایه‌های حمل بار تناسبی داشته باشد. این در حالی است که قیمت قطعات، تعمیرات، سوخت و سایر هزینه‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

پیش‌تر اتحاديه تشكل‌های كاميون‌داران و رانندگان سراسر ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما اعتصاب کردیم چون خواهان حقمان هستیم. ما کنار هم ایستادیم، چون اتحاد ما تنها چیزی‌ است که این چرخ را به نفعمان می‌چرخاند. امروز از قلب لرستان تا خاک خوزستان، از بنادر جنوب تا جاده‌های شمال، کامیون‌ها خاموش‌اند اما صدای رانندگان بلندتر از همیشه در حال طنین انداختن است.»

رانندگان معترض گفته‌اند در اعتراض به کاهش سهمیه گازوئیل، گرانی بیمه، پایین بودن کرایه حمل بار و دیگر مطالبات صنفی محقق نشده خود، به مدت یک هفته اعتصاب خواهند کرد.

دور جدید اعتراضات رانندگان و کامیون‌داران در اقدامی هماهنگ از دوشنبه ۲۹ اردیبهشت و با اعتصاب ده‌ها تن از کامیون‌داران در بندرعباس آغاز شد و معترضان با توقف در مبادی ورودی و خروجی بندر، اعتصاب کردند.