سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح درباره‌ی جنگ رسانه‌ای

ابوالفضل شکارچی سخنگوی نیروهای مسلح، روز چهارشنبه با اشاره به این موضوع که در حال حاضر، دشمنان جرات تهدید سخت ایران را ندارند، دلیل روی آوردن به جنگ نرم و رسانه‌ای را ناتوانی از شکست جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد در حال حاضر ‌‌دنیا روی ‌ایران قوی حساب باز کرده است.
وی هچمنین رسانه‌ها را تهدیدی راهبردی عنوان کرد و با اشاره به تهدیدهایی که در سال‌های گذشته علیه انقلاب اسلامی صورت گرفته است، تایید کرد که این تهدیدها در میدان عمل آسیب‌هایی هم برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است.
شکارچی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در ۴۲ سال استقرار، حتی یک روز هم بدون تهدید نبوده است، با بیان این موضوع که این تهدیدها از روز اول انقلاب بوده، به 220 هزار شهید برای مقابله با این تهدیدها اشاره کرد و اظهار داشت برای مقابله با این تهدیدها هزاران شهید تقدیم انقلاب شده و وجود آمده و هزاران زن بی‌سرپرست و هزاران کودک یتیم شده‌اند.
سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه با این تهدیدها با استفاده از نیروی مادی مقابله نشده است، ‌اظهار داشت طی این سال‌‌ها جمهوری اسلامی با صلابت مقابل این تهدیدها ایستادگی کرده است.
وی در ادامه بخشی از صلابت جمهوری اسلامی را محصول عملکرد صحیح رسانه‌های ایران دانست و اظهار داشت رسانه در این خصوص سهم زیادی داشته است که خیلی به آن پرداخته نشده است.
شکارچی سهم رسانه در جنگ رسانه‌ای را بسیار زیاد توصیف کرد و تاکید کرد که رسانه‌ها باید منجسم‌تر و دقیق‌تر به این موضوع اهمیت دهند.
سخنگوی ستاد نیروهای مسلح در عین حال، با اشاره به اینکه در راهبرد پیش‌بینی در حوزه رسانه ضعف وجود دارد، اظهار داشت بر خلاف رسانه‌ها در ایران،‌ دشمنان در حوزه‌ی پیش‌بینی بسیار قوی کار کرده‌اند. وی تاکید کرد اگر‌ پیش‌بینی درست باشد می‌توان پیشگیری کرد و در مقابله هم دقیق‌تر رفتار کرد. شکارچی افزود اگر پیش‌بینی و پیشگیری درست باشد، دشمن را منفعل می‌کند و نیازی به اقدامات واکنشی نیست.
این عضو ارشد نیروهای مسلح همچنین با اشاره به اینکه بالغ بر 90 درصد اقدامات در حوزه رسانه واکنشی است، و به حوزه پیش‌بینی و پیشگیری نمی‌پردازد، تاکید کرد باید هر دو حوزه پیشگیری و پیش‌بینی تقویت شوند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد سرگرم شدن با مسائل داخلی و تبدیل شدن به ابزار دشمن، یکی از عملیات فریب است که حکومت و مردم به آن دچار شده‌اند. سخنگوی نیروهای مسلح، انعکاس انتظارات مردم را یکی از این عملیات فریب دانست و تاکید کرد این موضوع به خوراک برای رسانه‌های دشمن تبدیل می‌شود.
وی افزود اگر رسانه‌ها دچار عملیات فریب شوند، این امر می‌تواند بسیاری از دستاوردها را از بین ببرد.
اظهارات شکارچی در خصوص این موضوع که رسانه‌ها نباید انتظارات مردم را انعکاس دهند، ‌برعکس آنچه که وی عنوان می‌کند، یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که در حوزه‌ی رسانه وجود دارد، و بر خلاف آنچه که این سخنگوی نیروهای مسلح عنوان می‌کند، عدم طرح انتظارات مردم به کاهش اعتماد عمومی به رسانه‌ها و کاهش سرمایه اجتماعی در جامعه می‌انجامد که آسیب بسیار بزرگ‌تری است.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مشکلات را نباید رسانه‌ای کرد، خشکسالی خوزستان را یکی از مواردی دانست که رسانه‌های داخلی ناخواسته در دام فریب دشمنان افتاده‌اند.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که در حال حاضر با توجه به عمومی بودن رسانه‌های در اختیار، و با توجه به اینکه همه‌ی رسانه‌ها فارغ از خواست حکومت در اختیار مردم قرار دارد، محدودیت‌ در اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌های داخلی، تاثیری در دریافت اخبار ندارد و فقط موجب کاهش اعتماد به رسانه‌های رسمی و حاکمیتی می‌شود،.
تلاش‌های حاکمیتی برای محدود کردن رسانه‌های اجتماعی بخشی از تلاشی است که برای محدودیت در اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد، اما این سیاست‌گذاران توجه ندارند که با محدود کردن دسترسی مردم به رسانه، تنها به کاهش اعتماد عمومی کمک می‌کنند، و مردم راه‌های متعددی برای دستیابی به اخبای که از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی غیررسمی منتشر می‌شود