آینده‌ و چشم انداز برنامه‌ هسته‌ای ایران

محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی روز شنبه در یک برنامه تلویزیونی، به ضرورت حمایت، تشویق، پشتیبانی و کمک آژانس از کشورها در زمینه‌ی اهداف صلح‌آمیز انرژی اتمی اشاره کرد و تاکید کرد راهی که انتخاب شده، بسیار واضح و روشن است. وی خاطرنشان کرد جمهوری اسلامی ایران برای اهداف صلح‌آمیز در انرژی هسته‌ای، گام برداشته است.
اسلامی فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را جزو تعهد مشترک کشورها دانست و تاکید کرد این تعهد در قالب ضوابط و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای بر قرار شده و دولت‌ها به آن متعهد هستند.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به مصوبات ایران درباره معاهدات بین‌المللی، که هم مربوط به قبل و هم بعد از انقلاب می‌شود، تاکید کرد بر اساس این تعهدات، ایران خود را مکلف به رعایت این ضوابط هسته‌ای می‌داند.
وی همچنین یه برنامه تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای سازمان انرژی اتمی و ابلاغ آن به سازمان اشاره کرد
اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کمبود آب و خشکسالی در کشور، استفاده از آب دریا را اجتناب‌ناپذیر دانست و با ابراز تاسف از اینکه از ابتدا در سیاست‌های تامین آب به دریا توجه نشده است، به کشورهای حاشیه دریا اشاره کرد که بیشترین برداشت را از آب دریا می‌کنند.
وی همچنین انرژی هسته‌ای برای تولید برق را یک انرژي پاک، پایدار و قابل اعتماد دانست و یادآور شد باید از انرژی هسته‌ای برای این اهداف بهره‌برداری شود.
علیرغم این اظهارات تاکنون تاسیسات هسته‌ای ایران حداقلی از امکانات توسعه‌ای را هم برای ملت ایران فراهم نکرده‌اند و با وجود تاکید فراوان بر این موضوع که یکی از اهداف اصلی در توسعه‌ی برنامه‌ی هسته‌ای تامین برق است، اما همچنان تامین برق برای جمهوری اسلامی ایران به یک چالش جدی تبدیل شده است و میلیاردها دلار بایت تحریمها به ایران خسارت زده شده است .
وی همچنین با انتقاد از آژانس به دلیل عدم موضوع گیری و اعتراض به عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی در عین حال، خاطرنشان کرد که آژانس پس از توضیحات ایران و سازمان انرژی اتمی در خصوص نصب دوربین در سایت کرج، دیگر موضوع را پیگیری نکرده است.
اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتش بار دیگر تاکید کرد در اجرای قانون راهبردی لغو تحریم‌ها تخلفی وجود ندارد. وی افزود در این خصوص اختلاف برداشت‌هایی وجود دارد که نیازمند گفتگوهای بیشتر است. معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد این اختلاف برداشت‌ها در خصوص راکتور اراک و موضوع دسترسی هاست که با جلسات و گفت‌وگوی بیشتر با مجلس کاهش خواهد یافت.
رئيس سازمان انرژی اتمی، اتهامات امریکا به ایران در خصوص ساخت بمب اتم را بچگانه توصیف کرد و رفتار امریکایی‌ها را در این خصوص ناشی از نفوذ اسرائيل دانست و گفت این رفتار امریکا به یک بازیچه برای سیستم امنیتی و اسرائیلی‌ها تبدیل شده است. وی همچنین گفت که ایران 120 کیلو گرم اورانیوم بیست درصد را غنی سازی کرده است.
وی در عین حال در پایان سخنانش تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران بنا دارد به هیاهوهای هسته‌ای پایان دهد. وی افزود دلیلی وجود ندارد که جمهوری اسلامی ایران بی‌جا متهم شود.
اسلامی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران باید پیشرفت انرژی هسته‌ای را شتابان کند و جلوه‌ها و تأثیرات آن را در زندگی مردم پدیدار کند و آن را گسترش دهد.
به نظرمی‌رسد که جمهوری اسلامی پس از سال‌ها پرداخت هزینه‌ی سنگین به خاطر پافشار بر آرمان‌های ایدئولوژیک و خودداری از برقراری ارتباط معقول با جهان، به این نتیجه رسیده است که تنها راه دوام و بقای جمهوری اسلامی،‌تعامل با دیگر کشورها و گفتگو درباره موضوعات چالشی و اختلاف‌برانگیز است.