چالش پناهجویان افغانی در آمریکا و ترکیه

به گزارش رویترز و به نقل از نشریه نیویورک تایمز بیش از ۵۳ هزار پناهجوی افغانستانی که از کشورشان با وسایل اندکی خارج شده و و به طور موقت در هشت پایگاه‌های نظامی آمریکا مستقرند، اکنون در انتظار بازگشت به زندگی عادی هستند.براساس این گزارش، ۱۲هزار و ۶۰۰ افغان در اردوگاه نظامی فورت مک کوی در ایالت ویسکانسین مستقر هستند که نیمی از آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.
در این گزارش تاکید شد که تنها ۲۶۰۰ افغان تاکنون از این پناهگاه‌ها خارج و وارد جامعه شده‌اند. این افراد اولین گروه‌هایی بودند که با ارتش آمریکا همکاری نزدیک داشته و از افغانستان اخراج شدند.گفتنی است، این پناهجویان افغانستانی در پایگاه‌های نظامی آمریکا با کمک‌های مردمی به زندگی خود ادامه می‌دهند.از سوی دیگر، مقامات اعلام کردند که به دلیل شناسایی سرخک در چند نفر از پناهندگان ، بررسی‌های عمومی سلامت، واکسیناسیون و سایر مراحل مهاجرت با تاخیر پیش می‌رود.
در این میان ابراهیم کالین مشاور ارشد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سیاست خارجی در گفتگویی به نشریه آلمانی اشپیگل گفته است، این کشور پس از تسلط طالبان بر افغانستان دیگر نمی‌تواند پناهجویان جدید را بپذیرد.وی گفت موج پناهجویی از افغانستان به سمت ترکیه قابل مقایسه با موجی نیست که از پناهجویان سوریه به این کشور وارد شدند.
وی افزود در صورتی که اقتصاد افغانستان از هم بپاشد، این مسئله می‌تواند تغییر کند. کشور ما دیرزمانی است که ظرفیتش تکمیل شده است. ما تا کنون حدود چهار میلیون سوریه‌ای را در کشورمان جا داده‌ایم.
وی گفت حالا دیگر نوبت جامعه جهانی، آمریکا و سازمان ملل است. ما هیچ‌کس دیگری را نمی‌توانیم بپذیر یم