در حالی که سال هاست کارشناسان نسبت به اصرار جمهوری اسلامی بر تمرکز امنیت غذایی بر تولیدات کشاورزی در داخل هشدار میدهند، جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی به ایجاد قرارگاه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی اشاره و تاکید کرده است برنامه وزارت کشاورزی این است که با هوشمندی حوزه امنیت غذایی را مدیریت کند.
وی که این اظهارات را در نشست مشترک با پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی عنوان کرده است، استراتژی وزارت جهاد کشاورزی را ارتباط با نهادهایی عنوان کرده است که در بخش کشاورزی فعالیت میکنند. وی بنیاد مستضعفان را یکی از این نهادهای انقلابی پرقدرت دانست که در حوزه کشاورزی می تواند با همکاری وزارت جهاد مساله امنیت غذایی را تضمین کند.
ساداتی نژاد با بیان این موضوع که دشمن، کشورها را با تحریم غذا تهدید میکند، بارزترین اقدام دشمنان را تحریم ورود مرغ اجداد به ایران عنوان کرد و اظهار داشت تحریم ورود مرغ اجداد باعث کاهش تولید مرغ در کشور شده است. وی افزود تبعات این اقدام هنوز ادامه دارد.
ساداتی نژاد همچنین با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید با هوشمندی حوزه امنیت غذایی را مدیریت کند، تاکید کرد نقش نهادهای انقلابی باید در این زمینه پررنگ باشد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به ایجاد قرارگاه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی اشاره و ابراز امیدواری کرد با حضور نهادهای انقلابی مشکلات غذایی کشور برطرف شوند.
وی همچنین بنگاههای اقتصادی بنیاد مستضعفان را ابزاری برای توسعهی دامداریهای مناطق محروم و روستایی دانست و اظهار داشت با کمک این بنگاهها میتوان کاری کرد تا دامداریهای کوچک هم ارتقا یابند.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن اینکه خواستار ورود هلدینگ بنیاد مستضعفان به کشاورزی قراردادی با جهاد کشاورزی شد، اظهار داشت این اقدام علاوه بر افزایش تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور، میتواند درآمد کشاورزان را افزایش دهد.
وی از بنیاد مستضعفان خواست تا علاوه بر حوزه دامپروری به بخش زراعت و دامداری هم ورود کند تا از این طریق سطح باغداری کشور نیز ارتقا یابد.
سالهاست که کارشناسان و دلمشغولان محیط زیست نسبت به تغییر الگوی غذایی و کاهش مصرف مواد غذایی آببر تولید داخل در در داخل ایران هشدار میدهند و تاکید دارند که با توجه به شرایط بحرانی آب در ایران، سیاستهای جهاد کشاورزی باید بر کاهش تولیدات کشاورزی داخلی و افزایش واردات مواد غذایی متمرکز باشد، اما جمهوری اسلامی ایران همچنان با سیاست خودکفایی کشاورزی و به بهانهی تامین امنیت غذایی منابع آبی حداقلی فلات ایران را به مصرف تولید محصولاتی میرساند که میتواند با ایجاد روابط عادی با جهان، مانند بقیه کشورهای جهان، به جای کشت آنها و مصرف منابع آبی، آنها را از دیگر کشورها وارد کند.
به گفتهی کارشناسان، تاکید جمهوری اسلامی بر تامین امنیت غذایی بیش از آنکه ناشی از نگرانی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم باشد، ناشی از سیاستهای انزواطلبانهی جمهوری اسلامی است که امکان برقراری ارتباط عادی تجاری را با جهان از ایران سلب کرده و ایران را مجبور کرده است که به بهای تامین مواد غذایی، و به بهانهی تامین امنیت غذایی، که در واقع به خاطر عدم ارتباط عادی با جهان، به مردم ایران تحمیل میشود، تن به نابودی منابع زیستی و طبیعی سرزمینی بدهد، تا بتواند هزینهی عدم ارتباط با جهان را از این طریق جبران کند.