رایزنی وزرای خارجی جمهوری اسلامی و کره جنوبی برای حل منازعات اقتصادی دوکشور

درست یک روز پس از آنکه علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی واردات دو شرکت کره‌ای را به ایران ممنوع کرد و وزارت صمت نیز در واکنش به دستور رهبری، دستور ممنوعیت ترخیص کالاهای کره‌ای را صادر کرد، وزیر امور خارجه کره‌ی جنوبی در گفتگو با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ، با ابراز نگرانی از خبر منتشر شده در خصوص منع ورود کالاهای کره‌ای به ایران، خواهان رسیدگی به موضوع شد.
در همان حال امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز در گفتگو با همتای کره‌ای خود، ضمن تاکید بر ضرورت آزادسازی پول‌های توقیف شده ایران در کره‌ی جنوبی، از چونگ ایو یونگ وزیر امور خارجه کره‌ی جنوبی خواست تا تلاش‌های سئول به منظور آزادسازی پول‌های توقیف شده ایران را دوچندان کند.
وزیر امور خارجه کره‌ی جنوبی ضمن اشاره به این موضوع که سئول تمام تلاش خود را در ان راستا به کار بسته است، اظهار داشت نتیجه‌ی تلاش‌های کره‌ی جنوبی در این راستا، این بوده است که از این پول برای پرداخت بدهی ایران به سازمان ملل و تضمین تجارت انسان‌دوستانه استفاده شده است. وزارت امور خارجه کره‌ی جنوبی همچنین در بیانیه‌ای تاکید کرد چنین تلاش‌هایی ادامه خواهد یافت.
حدود ۷ میلیارد دلار از اموال ایران در اختیار کره‌ی جنوبی قرار دارد که این کشور به دلیل تحریم‌ها از قراردادن این پول در اختیار ایران خودداری کرده است و تمامی تلاش‌های امریکا در این راستا تاکنون تقریبا بی‌نتیجه مانده است.
جمهوری اسلامی ایران همواره بر توسعه تجارت با کشورهای مختلف جهان و من‌جمله کره تاکید کرده است، با این وصف به نظر می‌‌رسد که دستورات اخیر رهبر جمهوری اسلامی در راستای ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای، تجارت بین دو کشور را با چالش جدی مواجه کند.
در همان حال امیرعبداللهیان نیز ضمن تقدیر از روابط دوستانه دو کشور در دهه‌های گذشته، بر ضرورت توسعه هر چه بیشتر روابط نیز تاکید کرده است.
وی ضمن انتقاد از ایجاد مشکل در عدم استرداد اموال ایران نزد بانک‌های کره از همتای کره‌ی خود خواست تا هرچه سریع‌تر نسبت به حل مشکل دسترسی ایران به اموال خود در کره، در مسیری خارج از بن بست حاضر که به دلیل تبعیت از مسیر ترسیم شده از سوی آمریکا بوجود آمده، اقدام کند.
در عین حال، در همان حال که دستور ممنوعیت واردات از کره توسط رهبر جمهوری اسلامی و وزارت سمت ابلاغ شده است، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران از توقف مراودات تجاری بین دو کشور و محدودیت‌های ایجادشده در روند تجارت اقلام بشردوستانه، انتقاد کرد و اظهار داشت مردم ایران از این وضعیت به شدت ناراضی هستند. وی تاکید کرد ادامه وضع موجود برای مردم ایران غیرقابل تحمل است.
برخی تحلیلگران با اشاره به دستور علی خامنه‌ای در خصوص ممنوعیت واردات از کره تاکید دارند که ممکن است واکنش تند علی خامنه‌ای در خصوص واردات اجناس کره‌ای در عین حال تهدید این کشور برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده‌ی ایران در کره‌ی جنوبی نیز باشد.
به گفته‌ی کارشناسان اقدام ایران برای ممنوعیت واردات می‌تواند موضوع واردات را موضعی برای مذاکره بین ایران و کره تبدیل کند و کره‌ی جنوبی را وادار سازد تا به بهای واردات اجناس کره‌ای حداقل منابع مالی جمهوری اسلامی ایران را آزاد کند و امکان بهره‌برداری جمهوری اسلامی از منابع مالی و ارزی خود را فراهم سازد.