سایمون شرکلیف سفیر جدید بریتانیا در ایران روز یکشنبه در ملاقات با اقای رییسی ،ضمن تقدیم استوارنامه اش از اینکه برای دومین بار و بعد از بیست سال در ماموریتی جدید به عنوان سفیر به تهران سفر کرده است، گفت تجربه و شناخت خوبی از ایران دارم و هدف اصلی من تلاش برای بهبود روابط دو کشور با نگاهی مثبت و سازنده است.
شرکلیف وی با اشاره به تاریخ روابط ایران و بریتانیا ضمن ابراز امیدواری از اینکه دوره جدیدی از روابط بین دو کشور ایجاد شود گفت امیدوار است که برای تحقق این هدف نقش خود را به خوبی ایفا کند.
در پاسخ به این سخنان رییسی هم گفت جمهوری اسلامی با همه کشورها بنای همکاری دارد اما این همکاری باید براساس احترام متقابل و در نظرگرفتن منافع ملت ها باشد و جریان سلطه گر و نظام سلطه بر این روابط سایه نیندازد.وی افزود اما این همکاری باید براساس احترام متقابل باشد وی افزود جمهوری اسلامی زیر بار زور نمی رود و هیچ حرف نادرست و برخلاف حق را نمی پذیرد
رییسی همچنین استقلال و آزادی را شعار اصلی مردم ایران خواند و گفت کشور ما حقیقتا مستقل است و استقلال ما ادعایی نیست. شما با توجه به آشنایی خوبی که به زبان فارسی دارید، باید مفهوم واقعی این کلمات در ایران را برای دولتمردان خود تبیین کنید.رئیسی گفت روح استقلال و آزادی خواهی در وجود ملت ایران است و هروقت احساس کنند که کشورهای دیگر زورگویی می کند، زیر بار زور نمی روند و عکس العمل نشان می دهند. وی بهترین روش برای کارکردن و همکاری با جمهوری اسلامی رعایت اصل احترام متقابل است، وی افزودجمهوری اسلامی هیچ حرف نادرست و برخلاف حق را نمی پذیرد و اروپا و غرب بر اساس تجربیات خود باید به ایران به عنوان یک کشور مستقل نگاه کنند.
رئیسی همچنین گفت امروز حقوق بشر به یک حربه سیاسی برای ضربه زدن به کشورها تبدیل شده است و ما خود را موظف می دانیم به حقوق انسان براساس باورها و اعتقادات دینی احترام بگذاریم و شما می دانید خیلی از مدعیان حقوق بشر، چه رفتاری با ملت خود دارند.
وی از سفیر بریتانیا خواست که حقایقی را که در ایران مشاهده می کند به درستی و واقعی به کشور خود منعکس و منتقل کند.
روابط ایران و بریتانیا هم اکنون با مسئله مربوط به چالش هسته ای و همچنین مسئله مربوط به زندانی شدن حداقل ده نفر دو تابعیتی از شهروندان بریتانیا از جمله نازنین زاغری گره خورده است . دولت ایران نیز خواستار پرداخت بدهی نیم میلیارد دلاری بریتانیا بابت بدهی این کشور در مورد قرار داد تانکهای چیفتن که زمان شاه پرداخت شده و به ایران تحویل نشده گلایه مند است و اکثر ناظران معتقدند خانم زاغری گروگان این پول قرار گرفته است .وزیر خارجه بریتانیا گفته که این کشور اماده پرداخت بدهی خود است ولی نگفته که از چه مسیری این پول را پرداخت خواهد کرد .
بنظر می رسد دولت رییسی برخلاف دولت روحانی با دست بازتری میتواند به بهبود روابط خود با بریتانیا بپردازد .هر چند همه چیز بستگی به توافق برجام خواهد داشت .