در مورد بحران افغانستان مقامات کشورها مجددا به اظهار نظر پرداختند در این میان اردوغان رئیسجمهور ترکیه میگوید در حاشیه هفتاد ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، گفت آمریکا درباره پناهجویان افغان باید بیشتر مسئولیت بگیرد.وی افزود آمریکا به چه دلیل طی بیست سال در افغانستان است؟ جواب این قبیل سوالات را باید ابتدا به خود دهد.اردوغان گفت امریکا هنوز به تمام مسئولیتهای خود عمل نکرده است. در کشورمان در حال حاضر بیش از سیصد هزار پناهجوی افغان حضور دارند که ثبت نشدهاند. کشور ما دیگر قدرتی برای میزبانی از تعداد بیشتر پناهجویان را ندارد.
همچنین شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر کشور قطر در هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت که دستیابی به راهحل جامع در افغانستان مسئولیت جامعه جهانی است.
وی گفت دستیابی به راهحل جامع در افغانستان مسئولیت جامعه جهانی است.امیر قطر افزود که جامعه بینالمللی باید به مذکرات با طالبان ادامه دهد.وی با اشاره به بحران افغانستان تاکید کردهمچنین جامعه بین المللی باید به مردم افغانستان کمک های بشردوستانه ارائه کند و باید از غیرنظامیان و حقوق بشر در این کشور حفاظت شود.
اما در اخرین تحول به گزارش رویترز بایدن؛ رییس جمهور امریکا و بوریس جانسون؛ نخستوزیر بریتانیا در دیداری درباره وضعیت افغانستان گفتگو کردند. این مقامها گفتهاند که دولت طالبان ممکن است با رعایت حقوق بشر به رسمیت شناخته شود.این دیدار که روز چهارشنبه، در کاخ سفید انجام شد و در آن سران دو کشور تاکید کردند که از همه ابزارهای دیپلماتیک و بشری برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان و حفظ دستاوردهای بیست سال گذشته استفاده خواهند کرد.
وزارت خارجه بریتانیا در بیانیهای گفتهاست که دوطرف همچنین پیشرفتهایی که در نشست گروه هفت در ماه گذشته برای هماهنگی اقدامات بینالمللی در مورد افغانستان صورت گرفته را مورد بحث قرار دادند. بایدن و جانسون همچنین توافق کردند که هرگونه به رسمیت شناختن بینالمللی طالبان باید به طور هماهنگ صورت گرفته و به رعایت حقوق بشر توسط این گروه مشروط باشد.دوطرف تاکید کردهاند که اتخاذ رویکرد دیپلماتیک، بهترین راه برای جلوگیری از بحران بشری در افغاستان است و انجام این کار بهترین راه برای گرامیداشت یاد کسانی است که جان خود را برای تامین صلح و ثبات در افغانستان فدا کردند.بیش از یکماه از حاکمیت طالبان در افغانستان میگذرد و دو هفته پیش این گروه دولت جدید خود را اعلام کرد؛ اما هنوز هیچ کشوری دولت آنان را به رسمیت نشناختهاست. تشکیل دولت فراگیر ، رعایت حقوق بشر، تامین آزادیهای اجتماعی و مبارزه با تروریزم از شرایط عمده اکثر کشورها برای به رسمیتشناختن طالبان است.
برخی کشورها اما با آنکه بر رسیدگی به وضعیت بشری و همکاری با افغانستان تاکید کردهاند، گفتهاند که تصمیمی برای به رسمیتشناختن طالبان ندارند.