دولت جدید طالبان واکنشها و خطرات رشد طالبان برای پاکستان

به گزارش رویترز ، پس از نزدیک به یک ماه از سقوط دولت اشرف‌غنی، و با تاخیر طولانی با لاخره روز سه شنبه طالبان کابینه خود را مطرح کرد که در راس آن محمد حسن اخوند قرار دارد و تمامی اعضایش نیز برخلاف وعده های قبلی اعضا طالبان هستند. عبدالغنی برادر به عنوان معاون اول و عبدالسلام حنفی به عنوان معاون دوم وی تعیین شده‌اند.
محمد حسن اخوند؛ در حکومت گذشته طالبان در دهه نود میلادی وزیر خارجه این گروه بود و در سال‌های اخیر به عنوان رییس شورای رهبری گروه طالبان کار ‌می‌کرد. ملا برادر نیز یکی از بنیان‌گذاران طالبان و رییس دفتر این گروه در قطر بود. سلام حنفی هم یکی از اعضای رهبری سیاسی طالبان در قطر است.
همچنین وزیر کشور طالبان که فرزند سراج الدین حقانی میباشد هم اکنون در لیست تحت تعقیب دولت امریکا میباشد که برای دستگیری وی جایزه پنج میلیون دلاری تعیین شده است . اعلام این کابینه واکنش‌ها گسترده‌ای را در پی داشته‌است. جبهه مقاومت پنجشیر کابینه طالبان را نشان دشمنی با مردم افغانستان خوانده و رحمت الله نبیل؛ رییس پیشین امنیت ملی، اداره حکومت طالبان را مدرسه حقانیه در پاکستان توصیف کرده است.در نهادهای امنیتی طالبان نیز اعضای رهبری این گروه تعیین شده‌اند. در نشست خبری اعلام کابینه طالبان، ذبیح‌الله مجاهد در پاسخ به پرسشی که چرا در کابینه از اقوام هیچ‌کسی نیست گفت در آینده می‌باشد.وی گفت کابینه اعلام شده یک اداره سرپرست است و برای رسیدگی به نیازهای فوری حکومتداری تشکیل شده است. او گفت که این افراد سر فردا آغاز به کار خواهند کرد.
با این وجود، معیار کار این اداره مشخص نشده است.برخی از کشورهای خارجی نیز به رسمیت شناختن طالبان را مشروط به تشکیل دولت فراگیر کرده‌اند.برخی از مقام‌های حکومت قبلی هم از کابینه دولت طالبان انتقاد کرده‌اند.
صدیق صدیقی؛ سخنگوی ریاست جمهوری دولت پیشین نیز گفت دوران مولوی‌ها، ملا ها، طالب‌ها و چلی‌های مدرسه‌های پاکستانی به شدت ویرانگر و زیان بار است. افغانستان با خطر جدی بنیادگرایی مذهبی و انزواء جهانی روبرو است.
در این میان برخی ناظران نگرانند که پیروزی چشمگیر طالبان نه‌ تنها الهام‌بخش گروه‌های تروریستی‌ شده که در داخل پاکستان شورش‌های خونین به راه می‌اندازند، بلکه هدایتگر احزاب مذهبی تندروی است که در پی تبدیل پاکستان به یک کشور بنیادگراتر اسلامی‌ هستند.
در این میان به گزارش رویترز ، مولانا فاضل الرحمن، یک رهبر سیاسی مخالف که از طالبان حمایت می‌کند اما خواهان نبرد خشونت‌آمیز در داخل پاکستان نیست، پیروزی طالبان را یک انقلا ب کارساز برای برکناری عمران خان دانست.مولانا حمید الحق، یک سیاستمدار محافظه‌کارتر پاکستانی، نیز به پیروانش گفت که طالبان صلح و امنیتی بی‌نظیر را در افغانستان ایجاد کرده، کاستی‌های دموکراسی را به اثبات رسانده و می‌تواند الهام‌بخش نبردی مشابه برای برقراری یک نظام اسلامی واقعی در پاکستان باشد.
یک فرمانده ارشد طالبان پاکستان به شرط فاش نشدن نامش گفت که اسلام‌آباد اخیرا از طالبان افغانستان درخواست کرده که پیکارجویان طالبان پاکستان را وادار کند که در ازای برخورداری از عفو، سلاح‌هایشان را تسلیم کنند. طالبان افغانستان در پاسخ به این درخواست اسلام‌آباد گفته که اعضای طالبان پاکستان را تسلیم نخواهد کرد اما آنها
را ترغیب می‌کند تا با دولت پاکستان وارد گفتگوهای صلح شوند.