دولت رئیسی و ادعای مقابله با کرونا

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ، روز پنجشنبه در جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا خواستار تسریع در تامین واکسن از طریق واردات و تولیدات داخلی شد و گفت با توجه به کمبودهایی که در برخی از استان‌ها در خصوص واکسن موردنیاز وجود دارد، لازم است تا هرچه سریع‌تر توزیع عادلانه واکسن در دستور کار قرار گیرد تا اختلالی در روند و سرعت واکسیناسیون ایجاد نشود.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی و اقناع افکار عمومی به منظور همراه کردن حداکثری مردم در روند مقابله با گسترش ویروس و شیوع بیماری، از کمیته اطلاع‌رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا خواست تا با همکاری رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها، از همه روش‌ها، شیوه‌ها و ابزار مفید برای اقناع مردم استفاده کنند.
اظهارات ابراهیم رئیسی در خصوص اقناع افکار عمومی در خصوص جلوگیری از شیوع بیماری در حالی عنوان می‌شود که در تمامی ماه‌‎های گذشته صدا و سیما به عنوان مهم‌ترین مرجع اطلاع‌رسانی عمومی به مردم در زمینه‌ی پیشگیری از کرونا، عمدتا تمرکز خود را بر انتشار شیوه‌های غیر علمی در مقابله با کرونا قرار داده است و ماه‌های متوالی تمرکز رسانه‌های جمهوری اسلامی بر ناکافی دانستن روش‌های علمی در مقابله با کرونا، و تبلیغ شیوه‌های خرافی و غیرعلمی مقابله با کرونا قرار داشت.
بسیاری از برنامه‌های رسانه در این خصوص به تبلیغاتی در خصوص طب سنتی و همچنین تبلیغ طب اسلامی اختصاص یافته است و رسانه‌‎های جمهوری اسلامی کمتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی گسترده‌ای را در زمینه‌ی شیوه‌های صحیح و علمی مقابله با کرونا در دستور کار رسانه‌ای خود قرار داده‌اند.
ابراهیم رئیسی در بخشی از اظهاراتش با تاکید بر اینکه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در میان آحاد مختلف جامعه باید به بالاترین سطح ممکن ارتقا یابد، انضباط در اطلاع‌رسانی را نکته بسیار مهم در اثربخشی این فرآیند دانست.
وی در عین حال اظهار داشت اطلاع‌رسانی درباره وجوه مختلف بیماری و مسائل مرتبط با آن باید با هدف ایجاد امیدواری حداکثری و پرهیز از ایجاد نگرانی و ترس در مردم باشد. وی تاکید کرد به هیچ وجه نباید مانع سخن گفتن متخصصانی شد که درباره کرونا اظهارنظر می‌کنند. اما خاطرنشان کرد این مباحث کارشناسی باید در مجامع و محافل تخصصی مطرح شوند، نه در فضای عمومی جامعه.
به گفته تحلیلگران ابراهیم رئیسی به این موضوع مهم توجه ندارد که اگر اظهارنظرهای تخصصی در خصوص کرونا در محافل تخصصی مطرح شود و در حوزه عمومی اطلاعات متقن و تدقیق و تخصصی در اختیار مردم قرار نگیرد، مردم یا به اطلاعات تخصصی و دقیق دسترسی نخواهند داشت و یا آنکه به جای دریافت اطلاعات دقیق از متخصصین، به ناگزیر اطلاعات غیرعلمی و غیر دقیق را که از طریق رسانه‌های مجازی دریافت می‌کنند، اطلاعات دقیق و فنی تلقی خواهند کرد.