در حالی که بسیاری از بخشها و نهادهای کشور با چالشهای جدی مواجه هستند، تغییر مدیران ارشد کشور و تغییر مدیران کلیدی کشور توسط ابراهیم رئیسی همچنان ادامه دارد و رئیس جمهور با صدور فرامین جدید، فرایند تغییر مدیران ارشد کشور را آغاز کرده است.
گرچه تغییر مدیران برخی از حوزهها هنوز به طور قانونی انجام نشده است، اما به نظر می رسد که ابراهیم رئیسی در تغییرات در مدیریت سازمانهای کلیدی کشور توجه چندانی به حوزه تخصصی مدیرانی که در این خصوص به مدیریت جدید منصوب میکند ندارد.
در شرایطی که بیشترین چالش کشور در حوزه انرژی اتمی است و حضور افرادی مطلع، با تجربه دیپلماتیک در این خصوص میتواند به کاهش بخشی از چالشهای مهمی که دولت رئیسی در حوزهی هستهای با ان مواجه است، بینجامد، ابراهیم رئیسی روز یکشنبه با صدور حکمی، محمد اسلامی را به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی منصوب کرد. تخصص وی مهندسی راه و ساختمان و مدیریت هوانوردی است و پیش از این در دولت حسن روحانی، وزیر راه و شهرسازی بوده است.
همچنین سابقهی اجرایی وی پیش از وزارت راه و شهرسازی، در حوزه استانداری است و قبل از وزارت استاندار استان مازندران بوده است.
به گفته ناظران، مشخص نیست که ابراهیم رئیسی با چه انگیزهای کسی را در راس سازمان انرژی اتمی قرار داده است که نه تنها کوچکترین اطلاع و دانشی در زمینه هستهای ندارد، بلکه تجربه کاری و دانشگاهی هم در این خصوص ندارد. برخی هم گفته اند شاید قصد تعطیلی سازمان انرژی اتمی را دارند.
شایعاتی در خصوص انتصاب الهام یاوری به عنوان معاونت زنان نیز واکنشهایی را بین فعالان زنان به دنبال داشته است. بسیاری با بیان این موضوع که وی تجربهای در حوزه زنان ندارد و تاکنون در خصوص فعالیتهای مربوط به زنان اقدامی انجام نداده است، با انتصاب احتمالی وی به عنوان معاون زنان مخالفت کردهاند. اما در عین حال، برخی ناظران تاکید دارند که در دورهی حسن روحانی نیز با وجودی که افرادی با تجربه در حوزه زنان ، در معاونت زنان و حوزههای اجرایی زنان فعالیت داشتند، اما واقعیت این است که تغییر معنیداری در این حوزه رخ نداد و عملکرد دولت روحانی در این زمینه چندان هم امیدوار کننده و قابل دفاع نیست.
ضمن اینکه برخی این موضوع را که الهام یاوری تحصیلات خود را در امریکا به اتمام رسانده و مطالعات او در زمینه مدیریت را عامل مثبتی میدانند که میتواند به تغییرات ساختاری مهمی در حوزه زنان در ایران منجر شود.
در حالی که اقدام ابراهیم رئیسی در انتصاب افراد کمتجربه در حوزه های کلیدی کشور، انتقاداتی را به دنبال داشته است، طرفداران سعید محمد نیز از این که ابراهیم رئیسی جایگاهی را برای سعید محمد در دولت در نظر نگرفته است، به شدت به وی تاختهاند.
حامیان ابراهیم رئیسی با تاکید بر اینکه دولت ابراهیم رئیسی دولت باجدهی به گروههای سیاسی نیست، اقدام ابراهیم رئیسی در خصوص عدم حضور سعید محمد در دولت را مورد تایید قرار دارد و با تشدید واکنشهای تند حامیان وی نسبت به این عدم انتصاب، تاکید کردهاند که به نظر میرسد که اقدام ابراهیم رئیسی در این خصوص مثبت بوده است که چنین واکنشهای تندی را به دنبال داشته است.