روزشنبه دولت عراق در آغازی جدید که دستاورد تبلیغاتی مهمی برای عراق و مصطفی کاظمی در آستانه انتخابت این کشور داشت میزبان کنفرانسی تحت عنوان کنفرانس همکاری و شراکت بغداد با حضور سران و مقامات کشورهای مختلف از جمله فرانسه، ترکیه، عربستان، سعودی ،مصر، اردن، امارات، قطر، کویت و جمهوری اسلامی و برخی از نهادهای بین المللی و منطقه ای بود. عراق از این کنفرانس میخواست نقش بین المللی خود را تثبیت کند که همه براین موضوع تاکید کردند مقامات عراقی امیدوارند کنفرانس بغداد ازجنبه جذب سرمایه گذاران خارجی و ایجاد فرصت های شغلی برای عراقی ها نیز فرصتهای جدیدی به همراه داشته باشد . نخستوزیر عراق همچنین در نطقش به هدف مهمی اشاره کرد و گفت استفاده از خاک کشورمان برای درگیریهای منطقهای و بینالمللی را رد میکنیم و نمیخواهیم خاک عراق آغازگر تهدیدی برای هیچ طرفی باشد. تروریسم همچنان تلاش میکند جای پایی برای خود بیابد. ملت ما بر داعش پیروز شدند که یکی از خشنترین گروههای تروریستی هستند و خوارج زمان محسوب میشوند.
بسیاری پیش بینی میکردند که رییسی در این سمینار شرکت کند که به جای او در اخرین لحظه عبداللهیان وزیر امور خارجه شرکت کرد . هر چند عبداللهیان با خواندن سخنرانی به زبان عربی که با تلفظهای غلط گرامری هم همراه بود سعی کرد که نشان دهد ایران آماده حل منازعات با همسایگان عرب خود است اما عدم ایستادن وی در کنار وزیر خارجه عربستان سعودی در هنگام گرفتن عکس و قرار گرفتن در صف کنار رییس جمهور مصر که خلاف پروتکل دیپلماتیک است . این روند مورد علامت سوال قرار گرفت هر چند در این کنفرانس وزیر خارجه عراق از تداوم دیدارهای میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی با میانجی گری بغداد خبر داد. هر چند که خبری از گفتگوی کوتاه و یا مذاکره میان دوکشور مطرح نشد و هر چند که وزیر خارجه جمهوری اسلامی با السیسی رییس جمهور مصر سلام و علیک کوتاهی داشت . وی همچنین با وزرای خارجه عراق ، کویت و دیدار داشت . وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در سخنانش گفت تهران حامی امنیت، استقلال و وحدت سرزمینی عراق است.و گفت عراق جدید در حال حاضر نیازمند بازسازی است و بهبود روابط منطقه ای دارد. .وی آمادگی تهران را برای توسعه همکاریهای دو جانبه و منطقهای اعلام مینماید.و از نقش امریکا در عراق انتقاد کرد .
همچنین ، در حاشیه این کنفرانس نیز دیدارهای دوجانبه مختلفی بین هیات های حاضر در این نشست برگزار شد که مهمترین آنها دیدارهای میان روسای جمهور مصر و امیر قطر بود دو کشوری که روابط دیپلماتیک با هم ندارند .
در بیانیه پایانی کنفرانس نیز شرکت کنندگان از تلاش های عراق در برگزاری این کنفرانس قدردانی، و بر حمایت خود از دولت و مردم عراق تاکید کردند. آنها همچنین بر لزوم یکپارچه کردن تلاش های منطقه ای و بین المللی تاکید کردند به گونه ای که بازتاب مثبتی روی ثبات منطقه و امنیت آن داشته باشدو عراق نیز از نقش هماهنگی فرانسه برای برگزاری این کنفرانس و حضور تاثیرگذار در آن قدردانی کرد.
آنها همچنین با تمجید از تلاش ها و فداکاری های عراق در جنگ علیه تروریسم و پیروزی بر ان با کمک ائتلاف بین المللی، برادران و دوستان این کشور، از پیشرفت پتانسیل های نظامی و امنیتی عراق در راستای تقویت امنیت منطقه استقبلال کردند و ضمن مخالفت با انواع و اشکال تروریسم و ایدئولوژی افراطی، تلاش های عراق در چارچوب اصلاحات اقتصادی را نیز ارج نهادند.
وزیر خارجه عراق همچنین ازه برگزاری کنفرانس دوم بغداد برای
وی ادامه داد: ما جدیت جهانی برای حمایت از سرمایهگذاری در عراق را درک کردهایم.
با انکه این سمینار میتوانست آغاز تبلیغاتی خوبی برای دولت رییسی باشد اما شعار بازی و عدم انعطاف جمهوری اسلامی امکان یک فرصت جدید را برای آغاز بهبود رابطه با کشورهای منطقه بخصوص عربستان را مهیا نساخت . مشخص نیست که چرا رییسی خود شرکت نکرد برخی معتقدند مکرون رییس جمهور فرانسه با این امر مخالف بوده است و برخی مخالفت رهبر جمهوری اسلامی را دلیل این امر می دانند .