در حالی که حتی اصولگرایان و برخی از نمایندگان انقلابی مجلس با ابراز نارضایتی از وزرای پیشنهادی، اقدام ابراهیم رئیسی در خصوص معرفی این افراد را مورد انتقاد قرار داده و تاکید کرده بودند که اگر همین افراد توسط حسن روحانی به مجلس معرفی میشد، نمیتوانست رای اعتماد مجلس را کسب کند، ابراهیم رئیسی از وزرای پیشنهادی خود که برخی از آنها حتی با ماموریتهای وزارتخانه مربوطه هم آشنا نیستند، دفاع کرد و اظهار داشت این وزرا بر اساس شاخصهایی که نسبت به آنها در دوره انتخابات به مردم قول داده است، انتخاب شدهاند.
وی شاخصهای اصلی وزرای پیشنهادی خود را کارآمدی، تخصص، فسادستیزی و مردمی بودن عنوان کرد و اظهار داشت علاوه بر افراد معرفی شده و تاییدشده به عنوان وزیر، یک سامانهی تخصصی از مدیران هم در اختیار دولت قرار گرفته است که میتوانند در سطوح دیگر مدیریتی به کار گرفته شوند.
اظهارات ابراهیم رئیسی در خصوص سامانهای است که به محض انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور، به مردم معرفی شد و از مردم خواسته شد تا مدیران پیشنهادی خود برای تصدی وزارتخانهها را به دولت معرفی کنند و به وی در خصوص انتخاب مدیران مردمی برای وزارتخانهها کمک کنند. اقدامی که به نظر بسیاری از کارشناسان میتواند یکی از شاخصهایی باشد که نشان میدهد نگاه ابراهیم رئیسی و تیم مشاورین وی به موضوع مدیریت و حضور افراد کارآمد و موثر در وزارتخانهها و حتی نهادهای مدیریتی تا چه حد غیرتخصصی و غیرحرفهای است.
ابراهیم رئیسی در ادامه اظهاراتش با بیان این موضوع که صلاحیت عملی و علمی وزرا در معرفی آنان تأثیر اساسی داشته است، اظهار داشت دولت وی کسانی را که مورد توجه مردم قرار دارند و به عنوان وزیر در این سامانه پیشنهاد شدهاند، در اختیار وزرای انتخابی قرار خواهد گرفت تا در سطوح دیگر مدیریتی به گرفته شوند.
وی در عین حال تاکید کرد موضوع پاکدستی نه تنها در انتخاب وزیران مورد تاکید بوده است، بلکه در ادامه دولت هم برای وی شاخص اصلی خواهد بود و خاطرنشان کرد که اگر گزارشی موثق به دست وی برسد که کسی به فساد آلوده شده برای برخورد با او درنگ نخواهد کرد.
ابراهیم رئیسی در ادامه با بیان این موضوع که مردم دل خوشی از اختلاف مجلس و دولت ندارند، یادآور شد دولت وی به دنبال تعامل کامل با مجلس است و تاکید کرد شرایط فعلی از نظر کرونا و وضعیت معیشت مردم به گونهای است که دولت باید هرچه سریعتر تشکیل شود.
وی تاکید کرد با توجه به شرایط معیشتی مردم، وزرای خط مقدم اقتصاد، به پشتوانه رای قوی مجلس نیاز دارد تا بتواند کار خود را با قدرت آغاز کنند.
این اظهارات در خصوص وضعیت اقتصادی مردم در حالی عنوان میشود که به نظر نمیرسد تیم اقتصادی ضعیفی که ابراهیم رئیسی معرفی کرده با وجود رویکرد آنها در تقابل با برجام و مخالفت تلویحی آنها در تعامل بینالمللی با جهان در حوزهی اقتصاد، توان چندانی برای ادارهی اقتصاد ضعیف و پرتنش ایران داشته باشد.
ابراهیم رئیسی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش در دفاع از وزرای پیشنهادی، از وزرای جوان کابینه خود نیز دفاع کرد و با اشاره به سوابق اجرایی خود و محمدباقر قالیباف اظهار داشت مگر خود آنها چندسال سن داشتند که در فرمانده تیپ و دستگاه قضائی مشغول به کار شدهاند.این همان ضعف برداشت ابراهیم رئیسی از موضوع مدیریت و توان اجرایی در آستانه پنجمین دههی انقلاب اسلامی است.
صرفنظر از اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب، انقلابیون به بهانه فقدان مدیران ارشد متعهد دست به انتخاب مدیران جوان در ردههای مختلف لشکری و کشوری شدند، وجود همین مدیران جوان، مهمترین دستمایه انتقاد از اقداماتی است که در سالهای نخست انقلاب به دلیل بیتجربگی مدیران و تصمیمگیران، هزینههای سنگینی را به مردم و ایران تحمیل کرد. به گفته ناظران اینکه جمهوری اسلامی در آغاز دههی پنجم هم بخواهد همچنان از طریق آزمون و خطا و به کارگیری مدیران نابلد و بیاطلاع و بیتجربه، با آزمون و خطا کشور را اداره کند و هزینه های یادگیری و کسب تجربه مدیران را از طریق مردم بپردازد موضوعی است که مورد انتقاد قرار گرفته و بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند که باز هم هزینه های زیادی را به کشور تحمیل خواهد کرد.