سهل‌انگاری‌ حکومت در انجام واکسیناسیون و پرواز هیولای مرگ

به نظر می‌رسد وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران به جای فراهم کردن زمینه‌های لازم برای توسعه‌ی واکسیناسیون کرونا در ایران، با کارشکنی در ورود واکسیناسیون از یک سو و همچنین تبلیغات منفی علیه واکسیناسیون از سوی دیگر، به جای توسعه واکسیناسیون خود به یکی از موانع آن تبدیل شده است.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در یک گفتگوی رادیویی با اشاره به اینکه پروژه خرید واکسن به خاطر واکسن های داخلی به تاخیر انداخته شد، به صراحت اعلام کرد که وزارت بهداشت و نهادهای ذیربط و مرتبط با تولید واکسن، به بهای منافع مالی خود، جان ده ها هزار نفر را در ایران گرفتند و صدها هزار نفر را با مشکلات روانی و فشار روانی ناشی از نبود واکسن و نگرانی از بیماری درگیر کردند.
محمد مخبر که به عنوان رئیس ستاد اجرایی با ارائه گزارش دروغ و اطلاعات خلاف واقع در خصوص امکانات ستاد اجرایی برای تولید واکسن برکت، عملا جان مردم را گروگان گرفته و علی خامنه‌ای را وادار کرد که اطلاعات نادرست وی را به عنوان اطلاعات متقن و قابل اتکا در زمینه واکسن مورد تایید و تاکید قرار دهد، در حال حاضر معاون اول رئیس جمهور است و خود در صدر کسانی قرار گرفته که خواستار ورود واکسن به کشور است.
جالب اینکه محمد مخبر با نادیده گرفتن اظهاراتی که در خصوص واکسن فایزر و مدرنا توسط علی خامنه‌ای اعلام شده بود، به صراحت اعلام کرد محدودویت و ممنوعیتی برای واردات این دو واکسن در کشور وجود ندارد.
به نظر می‌رسد که منافع مالی این افراد پس از منافعی که از توسعه تجهیزات تولید واکسن کرونا و فروش آن به دولت به دست آوردند، در حال حاضر روی واردات واکسن قرار گرفته است و این بار از طریق واردات واکسن در صدد کسب منافع مالی گسترده هستند.
محمد مخبر در حالی از واردات بیش از 30 میلیون واکسن در ماه های اخیر خبر می دهد که پیش از این در گزارش خود در حضور علی خامنه‌ای ادعا کرده بود ستاد اجرایی تا پایان شهریور ماه، قادر به تامین 50 میلیون واکسن موردنیاز کشور خواهد بود.
این در حالی است که رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ادعا می‌کند که هم کمیسیون بهداشت و درمان و هم کمیته غذا و دارو و واکسن به صورت مستمر پیگیر تامین واکسن بوده‌اند. وی در عین حال تاکید دارد که سو مدیریت ستاد ملی کرونا باعث بروز اشکالاتی در تامین واکسن موردنیاز شده است. وی دلیل این امر را کوتاهی رئیس ستاد می‌داند که به توصیه ها در خصوص شیوه مقابله با کرونا توجهی ندارد.
شهریاری همچنین دلیل این گزارش‌های نادرست در خصوص توانایی تامین واکسن را ناشی از بی اطلاعی آنها از روند تولید واکسن می‌داند و تاکید دارد که این افراد به علت فقدان تجربه در این خصوص تصور می‌کردند که در مدت زمان اعلام شده قادر به تامین واکسن موردنیاز خواهند بود.
این در حالی است که حتی امکان شکایت از این افراد هم در حال حاضر وجود ندارد. گروه‌ها و افرادی که بر ضرورت اعلام شکایت علیه بانیان وضع موجود تاکید دارند با تهدید نهادهای امنیتی در این خصوص مواجه شده اند و وکلایی که پیگیر موارد حقوقی قابل پیگیری در خصوص تعقیب حقوقی تاخیر در واکسیناسیون عمومی مردم بودند، دستگیر و زندانی شده‌اند. بقیه افراد هم در صورت انتقاد از نحوه واکسیناسیون و تاکید بر ضرورت پیگیری قانونی افراد دخیل در تاخیر در واکسیناسیون، مورد تهدید افراد در گروه‌های مجازی قرار دارند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با تایید این موضوع که نظام درمانی کشور از دو سال قبل می‌داند که زیرساخت تولید واکسن ندارد، تاخیر در واکسیناسیون به امید تولید واکسن داخلی را سهل‌انگاری توصیف کرده و با بیان این موضوع که نهادهای ذیربط باید در این خصوص پاسخگو باشند، تاکید دارد که سازمان بازرسی کل کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد.
این در حالی است که مجلس مهم‌ترین مرجع قانونی در این خصوص است و به گفته‌ی تحلیلگران، مجلس به استناد نمایندگی مردم و برای صیانت از جان مردم، مهم‌ترین مرجعی است که می‌تواند با سوال و استیضاح از وزیر بهداشت، از حقوق مردم در این خصوص دفاع کند. اما مجلس انقلابی نه تنها انگیزه‌ای برای حمایت از جان مردم ندارد، بلکه حتی با اطلاع رسانی به مردم، اطلاعات خود را در این زمینه نیز نشر نداده و در عمل یکی از نهادهایی است که در وضع موجود مقصر است و باید نسبت به آن پاسخگو باشد. ولی انها حتی یکبار حاضر نشدند وزیر بهداشت را استیضاح کنند چون سفارش شده نهاد رهبری بود .