در حالیکه دولت رییسی هنوز رسما در مورد ادامه یا توقف مذاکرات وین سخن نرانده و همه کارشناسان معتقدند بدون انجام توافق با امریکا حکومت مشکلات جدی در امر اداره کشور را دارا خواهد بود .رابرت مالی نماینده ویژه دولت ایالات متحده در امور ایران درگفتگو با پولیتیکو در مورد نتیجه گفتوگوهای وین برای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به پیروی از توافق هستهای ۲۰۱۵ و سرنوشت این توافق ابراز تردید کرد. و گفت سرنوشت بازگشت به توافق هسته ای، یک علامت سوال بزرگ به شمار می آید و تصمیم گیری در این باره نیز دیگر در دست کشورش نیست.
رابرت مالی در پاسخ به پولیتیکو برای ارائه درصد شانس موفقیت مذاکرات برای بازگشت دوجانبه به پیروی کامل از برجام خودداری کرد و گفت اگر از درصد حرف بزنم کمک چندانی به شما نخواهم کرد.
وی افزود درباره این که ایرانیها چه خواهند کرد و چه نخواهند کرد متغیرهای نامعلومی وجود دارد وی ضمن تاکید دوباره بر آمادگی کشورش برای از سر گیری مذاکرات درباره برجام در شهر وین، پایتخت اتریش، اظهار داشت اگر فکر نمی کردیم که دستیابی به توافق امکان پذیر است، این کار را انجام نمی دادیم.
سرپرست هیئت مذاکرهکننده آمریکا در مورد این که اگر ایالات متحده و ایران نتوانند در چند ماه آینده به توافق برسند گفت تیم او برای رویدادهای محتمل آماده میشود یکی این که واشینگتن و تهران یک توافق کاملا جداگاه را امضا کنند، که دارای پارامترهای متفاوتی از توافق کنونی باشد در حالی که احتمال دیگر نیز یک رشته پاسخ تنبیهی با هماهنگی هم پیمانان اروپایی است بدون آن که توضیحات دقیقی در این باره ارائه دهد.
وی با این حال تاکید کرد که موضوع بازگشت به توافق همچنان مطرح است، چرا که هم ایالات متحده و هم ایران، در دولت رئیسی، گفتهاند این چیزی است که خواهان آن هستند.
وی گفت داشتن یک علامت سئوال بزرگ کاملا توجیهپذیر است، زیرا اگر هنوز به توافق نرسیدهاید، مذاکرات به درازا خواهد کشید. اگر پیشرفتهای هستهای ایران تداوم یابد، و ایران به برداشتن گامهای تحریکآمیز ادامه دهد، بدون حتی ذکر تحریکهای منطقهای آنها این به یک مسیر دیگر کشیده خواهد شد، یعنی دور شدن از یک توافق.
در رابطه با احتمال عدم توافق آمریکا و ایران بر سر شرایط برجام طی ماه های آینده نیز، مالی ضمن اعلام این که تیم وی در حال آماده سازی برخی موارد احتمالی است،وی خاطر نشان ساخت که دلیل بروز تاخیر در این زمینه نیز بی اعتمادی به وجود آمده در جریان کازار فشار حداکثر دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و همچنین گذار سیاسی در ایران می باشد.
ایران و آمریکا از ماه آوریل گذشته مذاکرات غیرمستقیمی را در وین با حضور سایر اعضای برجام در وین آغاز کردند که بعد از شش دور، به دلیل انتخابات و تغییر دولت در ایران، متوقف شد.
هرچند گزارشهایی از تمایل ابراهیم رئیسی به ادامه مذاکرات وین منتشر شده است، اما هنوز معلوم نیست شرطهایی که رهبر جمهوری اسلامی برای انجام توافق گذاشته بود از جمله ضمانت امریکا برای عدم خروج از توافق چگونه عملی خواهد شد .