در حالی که انتقادات از کابینه ضعیف ابراهیم رئیسی همچنان ادامه دارد و بسیاری از کارشناسان با انتقاد از کابینه معرفی شده توسط رئیسی که دارای پایین ترین حد تجربه در کار اجرایی است، کمتر از دو روز دیگر به آغاز رسمی جلسات رای اعتماد به کابینه باقی مانده است.
ضمن اینکه بررسی طرحها و برنامههای وزرای پیشنهادی در کمیسیونهای تخصصی در جریان است و گمانهزنیها حاکی از این است که مخالفت جدی در مجلس با این کابینهی ضعیف و کمتجربه جندان وجود ندارد.و برخی وزرا مانند وزیر اموزش و پرورش در خطر عدئم رای اعتمادهستند .
گرچه به گفتهی کارشناسان ضرورت جوانگرایی در کابینه یک تمهید جدی برای جمهوری اسلامی است و ضرورت تغییر بنیادی مدیران در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، اما به گفتهی کارشناسان، جمهوری اسلامی هم در شرایطی نیست که بتواند با وجود چهل سال از انقلاب اسلامی از یک سو و مشکلات و معضلات و بحرانهایی که با آن روبروست، افرادی کمتجریه بدون کمترین دانش مدیریت یا امتیاز خاص اجرایی را در جایگاه وزیر قرار دهد و علاوه بر مشکلات هر حوزهی اجرایی، معضلات و مشکلات ناشی از کمتجربهگی وزیر را هم به آنها بیفزاید.
با این وجود و با وجود فضای مثبتی که در مجلس نسبت به کابینه پیشنهادی رئیسی وجود دارد، محمود عباس زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان یازدهم پیش بینی کرده است که همه افراد لیست پیشنهادی رئیسجمهور به مجلس در یک سطح قرار ندارند و احتمال دارد برخی از آنها در جلسات رأی اعتماد با مشکل مواجه شوند.
اما گمانهزنیهای تحلیلگران در این خصوص حاکی از این است که این افراد احتمالا افراد جوان و کمتجربهی کابینهی پیشنهادی ابراهیم رئیسی نیستند، بلکه احتمالا افرادی با تجربه مانند دکتر سجادی هستند که به علت سابقهی اجرایی خود در دولت خاتمی و سابقه کار با هاشمی طبا، احتمالا نتوانند رای لازم را از مجلس انقلابی کسب کنند.
در همین حال عباس زاده پیشبینی کرده است که امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه، شانس بالایی را در جلب رای اعتماد نمایندگان خواهد داشت.
این در حالی است که حتی وی نیز با وجود سابقه حضور در وزارت امور خارجه، از تجربه و توان کافی برای حل و فصل معضلات و چالشهایی که دولت در حوزه سیاسی خارجی با آن مواجه است، برخوردار نیست. در شرایطی که افرادی مانند عراقچی با سابقهی بالای دیپلماسی در کشور حضور دارند که حتی مورد اعتماد نظام و رهبری هم هستند، حضور افرادی مانند عبداللهیان یا باقری در وزارت امور خارجه میتواند اقدامی نابخردانه و به معنی نادیده گرفتن کارشناسان ارشدی باشد که در این حوزه حضور دارند. گرچه سیاست مجلس و دولت در خصوص سیاست خارجی در حاشیه قرار دادن برجام خواهد بود که با حضور عبداللهیان در این حوزه که تجربه و اطلاعات کافی و دقیقی درباره جزئیات برجام ندارد، تامین خواهد شد.
بررسی رای اعتماد به کابینه ابراهیم رئیسی در حالی روز شنبه آغاز خواهد شد که برخی از وزرای کابینه مانند وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دارای کمترین تجربه کار اجرایی هستند. گرچه برخی از تحلیلگران وی را کاندیدای پوششی وزارت آموزش و پرورش میدانند و خاطرنشان میکنند که با عدم رای اعتماد مجلس به وی، ابراهیم رئیسی، بذرپاش را به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد خواهد داد که البته وی نیز دارای تجربه کار اجرایی در این حوزه نیست.
ناظران تاکید دارند که کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی و ضعف های جدی کابینه اقتصادی و سیاست خارجی وی که از چالشی ترین حوزههای کاری ابراهیم رئیسی هستند، بیش از هر چیز نشاندهندهی این است که ابراهیم رئیسی و تیم مشاورین وی، وضعیت و شرایط بحرانی کشور در این حوزهها را جدی نگرفتهاند.