در شرایطی که کنترل کرونا از اختیار مسئولین نظام سلامت خارج شده و شرایط در ایران روز به روز وخیم تر میشود و تمام ظرفیت بیمارستانی در اختیار کرونا قرار گرفته و با این وجود همچنان امکانات در این خصوص کافی نیست، دستاندرکاران نظام سلامت در تلاش هستند تا با افشاگری، بخشهای از حاکمیت و دولت را متهم کنند و خود را یکی از منتقدان شرایط ایجاد شده و معترضان به آن اعلام کنند.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران که بیش از این هم درباره شرایط وخیم کرونای در تهران هشدار داده بود، روز چهارشنبه در یک نشست خبری با بیان این موضوع که با مشاهده اولین مورد کرونا در قم خواستار تعطیلی انتخابات در شهر قم شده است، اظهار داشت با بیان این اظهارات همه وی را مسخره کرده و گفته اند به راحتی این بیماری را کنترل خواهند کرد.
این در حالی است که در روزهای برگزاری انتخابات در ایران شرایط وخیم بیماری در جهان گزارش شده و گرچه تاکید می شد که در ایران نمونه ای از بیماری مشاهده نشده است اما سعید نمکی وزیر بهداشت با اعلام شرایط فوق العاده خواستار توقف پروازها از مقصد چین به ایران شده بود و لذا کادر درمان و سلامت در کشور از شرایط بحرانی بیماری کرونا و غیرقابل کنترل بودن ان اطلاع داشت، گرچه حسن روحانی رئیس جمهور در روزهای اول انتشار خبر ابتلا در قم اظهار داشت به زودی شرایط در کشور به حالت عادی باز خواهد گشت.
زالی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان این موضوع که وقتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به ایران آمدهاند جمهوری اسلامی بجای مشورت با آنها مدام از آنها خواسته است در رسانهها از نظام سلامت ایران تعریف کنند، اظهار داشت جمهوری اسلامی آمارهای مرگ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کرده است.
وی همچنین با بیان این موضوع که جمهوری اسلامی کمکهای جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگردانده است اظهار داشت این اقدامات در حالی صورت گرفت که نظام سلامت در ایران اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشت. وی با انتقاد از عدم استفاده از مشاورههای بینالمللی همچنین از چین به این علت که واکسن کافی در اختیار ایران قرار نداده است، انتقاد کرد.
زالی با اعلام این موضوع که شرایط در هفتههای آینده بسیار تلختر خواهد شد، اظهار داشت دلتا ۳ ماه در هند طول کشید. وی افزود هند توانست به سرعت همه را واکسینه کند.
زالی با بیان اینکه نباید در خصوص قیمت واکسن نگرانی وجود داشته باشد، تاکید کرد باید حتی با دو برابر قیمت واکسن خریداری شود و مردم واکسینه شوند.
وی با اشاره به اینکه دولت 720 میلیون یورو را خرج خرید رمدسویر کرده است، اظهار داشت نظام بهداشت باید این هزینه را برای خرید واکسن مصرف میکرد.
این اظهارات در حالی عنوان میشود که همه از مافیای دارو در ایران خبر دارند و به خوبی میدانند که منافعی که دلالان دارو در ایران از خرید داروهای خاص میبرن مانع از این شده است که تامین سلامت مردم در اولویت نظام سلامت در ایران قرار گیرد.
تلاش های ستاد اجرایی برای کسب سود از طریق ساخت واکسن برکت در کنار دریافت مبلغی هنگفت از صندوق توسعه ارزی برای ساخت واکسن در حالی که مردم در همان حال به خاطر مشکلات نظام سلامت در حال نابودی بودند از جمله مواردی است که منتقدان نظام سلامت از آن به عنوان یکی از پیامدهای مافیا در نظام سلامت ایران یاد میکنند.
زالی در ادامه اظهاراتش با اشاره به شرایط تحریم ایران اطهار داشت دولت گرچه حاضر است برای خرید تجهیزات نفتی تا سه برابر هزینه کند، اما حاضر نیست همین هزینه را برای خرید واکسن بکند.
فرمانده مقابله با کرونا در شهر تهران همچنین با بیان این موضوع که تنها برای 5 روز ذخیره واکسن وجود دارد، اظهار داشت با وجود کمبود واکسن، امکان افزایش سرعت واکسیناسیون وجود ندارد.
زالی در بخش دیگری از اظهاراتش از کندی عمل دستگاه دیپلماتیک برای تامین واکسن انتقاد کرد و اظهار داشت سفیر ژاپن به وی گفته است که سفیر ایران هرگز به دنبال واکسن نرفته است.