به گزارش رویتر برخی رسانه های امریکایی از قول مقامات این کشور گفته اند که دولت جدید ایران نباید گمان کند که با بازآفرینی مذاکرات وین درباره احیای برجام امتیازات بیشتری به دست خواهد آورد.
این مقام آمریکایی که در مذاکرات وین حضور داشته گفته که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بحث های عمومی درباره برجام در داخل ایران را پیگیری می کند اما هنوز به نتیجه مشخصی پیرامون موضع دولت آینده دست نیافته است.
وی گفت که پنجره برای دستیابی به توافق برای مدت زیادی باز نخواهد ماند و ایران باید سریعاً به میز مذاکره بازگردد.وی افزود امیدواریم آنها گمان نکنند بخاطر اینکه سرسخت تر هستند به امتیازات بیشتری از دولت قبل دست خواهند یافت در این میان کاظم غریب آبادی که علاوه بر عضویت در هیات مذاکرهکننده ایران، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمانهای بینالمللی در وین هم محسوب میشود.در مصاحبه ای امریکا را متهم به سرپیچی از توافق برجام کرد و گفت
امریکا و طرفهای غربی برای پیشبرد تفاهم و نهاییکردن آن و همچنین رفع برخی تحریمها، اصرار کردند که بندی در بیانیهی وزرا در خصوص گفتوگوهای بیشتر در آینده برای سه موضوع درج شود که یکی اقدامات بیشتر در مورد تقویت مؤثر روابط اقتصادی و تجارت بینالملل ایران شامل تغییر در سیاست تحریمی آمریکا.و تضمین منافع عدم اشاعهای برجام در درازمدت و سوم، گامهایی برای حمایت و تقویت امنیت منطقهای در میان کشورهای منطقهی خلیج فارس شامل کاهش تنش و اقدامات اعتمادساز از طریق گفتوگو در منطقه بود که هیأت ایرانی بلافاصله این درخواست را رد کرد. وی امریکا را متهم کرد
که آنها همچنان به تفاهم هستهای بهعنوان پلی برای ورود به سایر موضوعات غیرمرتبط مانند مسائل منطقهای و موشکی نگاه میکنند. وی افزود انها اصرار کردند که خواستهشان بهنوعی در متن گنجانده شود. که از این طریق بلافاصله بعد از هر تفاهمی، سراغ این موضوعات بیایند و آن را جزئی لاینفک از تفاهم هستهای تلقی کنند و زمینه را برای مداخلات خود در این حوزهها فراهم کنند و هر کجا هم که به اهداف خود نرسیدند، ایران را مقصر معرفیکرده و زمینه را برای اعمال فشار به بهانههای دیگر بر ایران فراهم کنند.وی افزود رفع برخی تحریمها و همچنین خروج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست گروههای تروریستی را مستقیماً به پذیرش این بند منوط کردند.
وی گفت امریکا حاضر به لغو دستور اجرایی تحریم تسلیحات متعارف نشدند که کاملاً با قطعنامهی ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام در تناقض آشکار است نشد ونیز حاضر به رفع تحریم علیه بیش از پانصد نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی -که توسط دولت ترامپ به بهانهی غیرهستهای تحت تحریم قرار گرفتند نشدند وی گفت انها همچنین حاضر به ارائهی تضمین در مورد عدم تکرار رفتارهای مشابه دولت قبل در قبال تفاهم هستهای نشدند و حتی حاضر نشدند دورهی زمانی معقولی را هم برای تداوم کار شرکتهایی که با ایران وارد تجارت و کار اقتصادی میشوند، در نظر بگیرند وی همچنین گفت که انها حاضر به بحث دربارهی خسارات وارده به ایران در اثر خروج یکجانبه و غیرقانونی از تفاهم هستهای نیزنشدند. وی گفت در مورد رفع تحریمها نیز امریکا حاضر به قبول راستی آزمایی نشده است وی گفت چنانچه با اجرای کامل تعهدات هستهای بهویژه ارسال ذخایر به خارج از کشور شاهد عدم اجرا و یا ایجاد مانع در اجرای تعهدات طرف مقابل باشیم ، دست ما برای مدتها خالی خواهد بود.
وی توضییح نداده است که دلیل مخالفت رهبر با مذاکره مستقیم با امریکا چیست و چرا جمهوری اسلامی حاضر نیست همه مسایلش را روی میز با امریکا بگذارد و مذاکره کند و به توافقی پایدار تر برسد .