عراق، خروج آمریکا و چالشهای پیش رو
به گزارش رویترزالکاظمی نخست وزیر عراق که در واشنگتن به سر میبرد در کاخ سفید با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرده و در جریان این دیدار نیز، آنها درباره تقویت روابط میان دو کشور در زمینه های امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی گفت و گو کردند.در دیدار الکاظمی و بایدن همچنین انتقال رابطه امنیتی میان دو کشور به ماموریت مستشاری و آموزشی، حمایت از تقویت توانایی های نظامی عراق، ارائه پشتیبانی فنی به نیروهای مسلح این کشور و عدم حضور نیروهای رزمی آمریکا در خاک عراق در پایان سال جاری میلادی نیز مورد تاکید قرار گرفت.
همزمان با این دیدار نیز، عراق و آمریکا بیانیه پایانی چهارمین و آخرین دور گفت و گوی راهبردی میان خود را منتشر کردند که بنا بر آن چه در این بیانیه آمده، دولت های دو کشور اهمیت چنین گفت و گویی را مورد تاکید دادند و در جریان آن نیز، بر تقویت شراکت راهبردی بلندمدت بر اساس توافقنامه چارچوب راهبردی و مسائل اصلی دارای اهتمام مشترک از قبیل ثبات منطقه ای، بهداشت عمومی، تغییرات آب و هوایی، بهره وری انرژی و پرونده های مربوط به کمک های بشردوستانه و حقوق بشر، همکاری اقتصادی، تبادل فرهنگی و آموزشی و برخی مسائل دیگر تمرکز شده است.
در این بیانیه مشترک همچنین تاکید شده که هیئت های دو طرف توافق کردند تا رابطه امنیتی میان دو کشور به طور کامل به مشاوره، آموزش و همکاری اطلاعاتی منتقل شود و در پایان سال جاری میلادی نیز، هیچ گونه نیروی رزمی آمریکا در خاک عراق حضور نداشته باشد .
به گزارش رویترز کاظمی همچنین در گفتگویی چالشهای اینده عراق را ترسیم کرد وی همچنین از گفت و گوی میان ایران و امریکا در راستای برقراری ثبات در منطقه حمایت کرد و گفت نقاط مشترک آمریکا و ایران زیاد است و گفت بهبود رابطه دو کشور پیامدهایی بر ثبات و وضعیت اقتصادی عراق دارد.
وی گفت نتایج گفت و گوی راهبردی میان عراق و آمریکا حاصل یک مرحله طولانی از گفت و گوها بوده که دولت انجام داده و مربوط به آینده روابط میان دو کشور در زمینه های امنیتی، فرهنگی و اقتصادی و بخش انرژی بوده است. وی ابراز امیدواری کرد که نتیجه این مذاکرات در انتخابات پارلمانی زودهنگام ماه اکتبر آینده نیز بازتاب یابد.
نخست وزیر عراق با بیان این که نقاط مشترک میان آمریکا و ایران زیاد است در حالی که هر گاه اختلافاتی وجود داشته باشد، پیامدهای منفی و تنش در منطقه را به دنبال دارد و همه می دانند که منطقه در سایه تنش های زیادی به سر می برد، تصریح کرد: بنا بر این ما همه را تشویق می کنیم که به دنبال اشتراکات باشند و این که با حسن نیت به مسائل بنگریم.
الکاظمی با بیان این که پاندمی ویروس کرونا به یک چالش جهانی برای همه کشورهای جهان از جمله عراق تبدیل شده، اعلام کرد که دولت وی یک سری توافقنامه با شرکت آمریکایی فایزر برای دریافت مقادیری واکسن مشترک آن با شرکت آلمانی بیونتک به امضا رسانده که در وضعیت افزایش روزانه است جایی که پیش از این هر هفته ۵۰ هزار دوز واکسن دریافت می کردند با این حال به زودی به ۴۰۰ هزار دوز در هفته منتقل خواهد شد و همچنین آمریکا نیم میلیون دوز واکسن به عراق اهدا کرده که طی چند هفته آینده به این کشور می رسد.
نخست وزیر عراق با اشاره به این که جهان تغییر کرده و کشورش نیز باید سیاست گشایش به روی همگان را در پیش بگیرد چرا که پیامدهای مهمی بر وضعیت اقتصادی، بهداشتی و غیره دارد، تاکید کرد که باید از هر فرصتی که به عراق خدمت کند و از طریق آن نیز بتواند نقش واقعی خود را بازیابد، استفاده کنیم.