ملاحظات متفاوت آمریکا، جمهوری اسلامی و روسیه برای دور هفتم مذاکرات در وین

در ادامه تعلیق مذاکرات وین ، اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، اعلام کرد که دور هفتم مذاکرات وین، زودتر از ده روز دیگر آغاز نمی‌شود.وی افزود تا امروز، هیچ‌کس از جمله ایرانی‌ها پاسخی برای پرسش زمان انجام مذاکرات ندارد .وی گفت قابل درک است. ایران به تازگی انتخابات ریاست‌جمهوری را پشت سر گذاشته است و قرار است تیم جدیدی روی کار بیاید. سامان دادن به این وضعیت نیاز به زمان داردوی گفت نظر ما مذاکرات هر چه زودتر آغاز شود، بهتر است. فکر می‌کنم گفت‌وگوها زودتر از ده روز دیگر آغاز نمی‌شود. در این میان ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا
اعلام کرد کشورش آماده هفتمین دور مذاکرات وین است و به محض تعیین تاریخ، نماینده ویژه آمریکا و هیات مربوطه آماده بازگشت به وین هستند.وی گفت ما آمادگی داریم بدون محدودیت زمانی به دور هفتم مذاکرات غیرمستقیم با ایران برگردیم. این ایران است که برای دور هفتم مذاکرات باید تصمیم بگیرد.وی افزود آمریکا ضرب‌ الاجلی تعیین نکرده اما آنتونی بلینکن وزیر خارجه گفته است که تأخیر افتادن در ادامه مذاکرات و پیشرفت ایران در فعالیت‌های هسته ای می تواند بر تصمیم آمریکا بر بازگشت به توافق هسته ای تأثیرگذار باشد.
وی افزود همچنان معتقدیم دیپلماسی مؤثرترین روش برای رسیدن به آنچه پیگیری می‌کنیم، است.اما ادامه گسترش برنامه های هسته ای میتواند برای ادامه مذاکرات مضر باشد .ند پرایس گفت آنچه آمریکا پیگیری می کند، راستی آزمایی ایران است که هیچگاه به سلاح هسته ای دست نیابد.
در این میان خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت در وین، همه هیئت‌ها اذعان دارند که پیشرفت‌های نسبتا خوبی صورت گرفته و همگی بر جدیت خود برای ادامه مسیر و دستیابی به یک توافق برای احیای برجام تفاهم دارند، اما در همین راستا قبول دارند که برخی مسائل کلیدی باید از سوی مراجع تصمیم‌گیری در کشورها بررسی‌ شود.وی افزود باتوجه به پیشرفت‌های حاصله می‌توان گفت به پایان مذاکرات وین نزدیک شده‌ایم. برخی موضوعات حل‌نشده کماکان باقی است، ولی آنچه که اهمیت دارد این است که وزن موضوعات حل‌شده خیلی بیشتر از مسائل حل‌نشده است. ما مسیر زیادی را تاکنون طی کرده‌ایم اما این راه باقی مانده از مسیر، مسیر ساده‌ای نخواهد بود. امیدواریم طرف‌های مقابل بتوانند تصمیمات خود را اتخاذ کنند، در این صورت ما نیز می‌توانیم به توافقی دست یابیم که مطلوب همگان خواهد شد. وی گفت آنچه در کشورمان مورد اجماع همه می باشد، این موضوع است که اولا تحریم‌های آمریکا باید به صورت موثر برداشته شود و ثانیا مطالبات فرابرجامی ارتباطی به این توافق ندارد. مکررا اعلام شده به محض اجرای کامل توافق هسته‌ای و راستی‌آزمایی آن، جمهوری اسلامی ایران نیز اجرای کامل تعهدات خود را از سر خواهد گرفت.وی تاکید کرد مواضع ما از ابتدای مذاکرات هیچ‌گونه تغییری نکرده است و خواهان رفع تحریم‌ها، راستی‌آزمایی آنها و سپس از سرگیری اجرای تعهدات از سوی کشورمان هستیم. از سوی دیگر آمریکا به عنوان ناقض برجام باید تضمین‌های لازم را بدهد. ما در مذاکرات وین، چارچوب منافع ملی، صرفا اهداف مشخص شده از سوی مسئولین عالیه نظام را دنبال می‌کنیم.
وی افزود به طور حتم برای دولت های دوازدهم و سیزدهم آنچه اهمیت دارد دستیابی به منافع عالیه مردم است و زمان اهمیت ثانوی دارد. بدیهی است هرچه این مهم، سریعتر به نتیجه برسد آثار رفع تحریم‌ها زودتر در کشور نمایان می‌شود.
این سخنان در حالیست که چند ماه از امدن دولت بایدن گذشته و جمهوری اسلامی با تقاضاهایی که مربوط به رفع تحریمهای بیت رهبری بوده ونیز تقاضای راستی آزمایی رفع تحریمها که عملا امکان پذیر نمی باشد باعث شده که روزانه خسارت مالی سنگینی به مملکت وارد شود . .و هزینه این خسارتها کوچک شدن اقتصاد و تورم گسترده در کشور و عدم اشتغال می باشد .