بدنبال قطع برق و خاموشیهای گسترده و نیز خسارتهای ناشی از ان در حوزه های مختلف از جمله صنایع کشور و نیز اعتراضات مردمی محمد ملاکی، عضو سندیکای تولیدکنندگان برق، در یک نشست خبری خسارات و زیان های ناشی از کمبود و قطع برق در کشور را سالانه ۲ میلیارد دلار برآورد کرد.
وی می گوید تاثیر این امر قابل توجه نیست و مهمترین عامل بروز خاموشیها عدم سرمایه گذاری در بخش تولید و بازسازی صنایع برق است. در این میان برخی مقامات برای پوشاندن عدم توسعه و بازسازی صنایع برق مدعی هستند که معضلات مربوط به کمبود برق را مرتبط با تولید رمزارزها می دانند.در این میان کامیار، دادستان دیوان محاسبات می گوید یک مورد مزرعه استخراج رمزارز در تهران کشف شده که به اندازه ده استان برق مصرف کرده و شرکت برق متوجه نشده است.
لازم به ذکر است که تداوم قطعی و کمبود برق در ایران منجر به افزایش قیمت ها در بخش های مختلف صنعتی ایران شده است.
سیمان در بازار کمیاب و قیمت هر کیسه به ۶۰ هزار تومان رسیده است و با تداوم قطع برق ممکن است قیمت هر کیسه سیمان به بالای ۶۰ هزار تومان هم برسد. مدیران صنایع فولاد نیز با اشاره به تاثیر کمبود برق بر کاهش تولید و افزایش قیمت آهن می گویند قطع برق موجب خسارت میلیاردی به صنعت فولاد ایران شده و این مساله افزایش قیمت آهن آلات را در کشور به دنبال دارد.
کمتر از یک هفته پیش شرکت توانیر برای حل بحران کمبود برق از تعطیلی دو هفتهای صنایع سیمان، پتروشیمی و فولاد خبر داده بود.
در بخش خصوصی و مشاغل آزاد نیز نبود و کمبود برق، فعالان این عرصه را با ضرر و زیانهای بسیاری مواجه کرده که می تواند منجر به تعطیلی کسب و کار آنها شود. با گسترش نارضایتی ها و اعتراضات قطع برق نهادهای مختلف دولتی و خصوصی را هم درگیر مشکلات کرده است. در عین حال این حوادث نشان داد که حکومت چگونه در مقابل کو چکترین موضوع آسیب پذیر است و میتواند دامنه بحرانش به تمام حوزه ها گسترش یابد .