حسن روحانی رئیس جمهور ایران، روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به تلاشهای دولت برای رفع تحریمها برخی را در داخل کشور علاقمند به تحریمها توصیف کرد و با بیان اینکه در راه رفع تحریم ها کارشکنی و سنگ اندازی می کنند، اظهار داشت به محض اینکه صحبت درباره رفع تحریم ها می شود ابراز نارضایتی و ناخشنودی می کنند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به اشاره به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری در 28 خرداد، با بیان اینکه چشم همه دنیا به ایران دوخته شده، گفت همه باید برای برگزاری انتخاباتی باشکوه و با تضمین سلامت مردم تلاش کنند.
روحانی در ادامه به هیجان خوب و پرشور کاندیداها برای ثبت نام اشاره کرد و ضمن اینکه ان را اولین گام برای انتخاب 1400 خواند، و با اشاره به اینکه در این اقدام پرشور همه تفکرات در انتخابات ثبت نام کرده اند، گفت اقدام شورای نگهبان می تواند تشویق کننده جامعه به شرکت در انتخابات یا کند کننده حرکت جامعه باشد.
وی اقدام شورای نگهبان برای اعلام اسامی را مرحله دوم انتخابات دانست و ابراز امیدواری کرد قدم دوم انتخابات در چارچوب قانون اساسی و منافع نظام برداشته شود و ترکیب بسیار خوب و مناسب از نامزدها به جامعه معرفی شود که باعث تشویق همه مردم برای حضور در انتخابات شود.
وی همچنین تبلیغات برای انتخابات را مرحله بعدی انتخابات دانست و با اشاره به اینکه نباید در این زمینه اقدام نامناسبی صورت گیرد، تاکید کرد وقتی کاندیداها می خواهند برنامه خود، نقد گذشته و یا شرایط حال مردم را توصیف کنند، باید آنچه ارائه کنند، منطبق بر واقعیت باشد و با دروغ، تهمت و اقدامات غیر اخلاقی توام نباشد که برای مردم قابل قبول نخواهد بود.
وی افزود مناسب نیست که کسی که می خواهد بار سنگینی را به دوش بگیرد از راه نادرست ایسن مسیر را آغاز کند.
وی بار دیگر به مشکلات دولت خود اشاره کرد و با بیان این موضوع که این مشکلات و سطح مسئولیت ها در 100 سال گذشته سابقه نداشته است، اظهار داشت دولت وی توانسته است با کمترین درآمد نفتی کشور را اداره کند.
روحانی افزود اگر کسی این نکات را بیان نکند، تاریخ را تحریف کرده است.
روحانی همچنین خاطرنشان کرد دولت وی برای اولین بار توانسته است که دولت بدون نفت را در صد سال اخیر محقق کند. وی اظهار داشت دولت وی برای جبران این مشکل و کسب این توانایی درآمدهای جدیدی برای کشور بوجود آورده و صادرات غیرنفتی را جایگزین نفت کرده که کار آسانی هم نبوده است
حسن روحانی اقدامات توسعه ای را بخش دیگری از فعالیت های دولت خود عنوان کرد و با بیان اینکه دوبلت توانسته است در صنایع پتروشیمی از خام فروشی به صادرات کالاهای کلیدی در این حوزه دست پیدا کند، به اقدامات دولت خود در توسعه راه های ریلی و جاده ای اشاره کرد اظهار داشت دولت تمام این اقدامات را در شرایط تحریم و کرونا به نتیجه رسانده است.
وی در ادامه اظهاراتش با بیان اینکه در حالی که دولت قصد دارد تحریم را بردارد عدهای مرثیهسرایی میکنند، یادآور شد پذیرفتنی نیست که کسی بگوید به فکر مردم است ولی در مقابل برداشتن تحریم ها گریه و زاری کند. وی خاطرنشان کرد مرثیهخوانی برای زندگی مردم و روضهخوانی برای برداشته شدن تحریمها قابل جمع نیست.
در بین کاندیداهای مطرح 1400 ابراهیم رئیسی و سعید جلیلی کاندیداهایی هستندکه برای برداشتن تحریم ها و ارتباط با غرب مرثیه سرایی می کند و به نظر می رسد که مخاطب اصلی وی در این اظهارات نیزاین دو نفر میباشند که تمام هم و غم خود را برای ابراز همدردی با مردم مصرف می کند و در همان حال تاکید دارد که دولت نباید تلاش خود را برای ارتباط با غرب و رفع تحریم ها معطوف سازد.
اظهارات روحانی در انتقاد از این گفتگوها در حالی عنوان می شود که برای این گروه سیاسی، رفع محرومیت بدون کمک گرفتن از غرب یک رویکرد و پارادایم سیاسی است و اختلاف این رویکرد با رویکرد دولت در کشور هم همین است که این افراد اعتقاد دارند که مشکلات مردم و محرومیت ها را باید رفع کرد اما بدون حل مسئله با غرب. گرچه تا کنون راه حل عملیاتی هم برای اجرای این ایده نداشته اند و تصمیمات آنها به فشار بیشتر به مردم منجر شده است، اما با این وجود همچنان بر قطع وابستگی از غرب تاکید دارند
وی در ادامه اظهاراتش به موفقیت های دولت خود برای انجام مذاکرات اشاره کرد و اظهار داشت دولت علیرغم میل آنها هیچ مذاکرهای انجام نداده مگر اینکه در آن پیروز و موفق شده است.
روحانی با کنایه به تیم جلیلی در این خصوص اشاره کرد برعکس تیم دولت وی، بعضیها به مذاکرهای نرفتند مگر اینکه قطعنامهای علیه کشور گرفتند.
روحانی در ادامه به ملت ایران قول داد پایان مذاکرات وین هم پیروزی ملت ایران است.
وی همچنین از کاندیداها خواست تا بتوانند استراتژی خود برای تعامل با غرب را بیان کنند و برای مردم به صراحت بیان کنند که به دنبال تعامل با جهان هستند و یا خواهان تقابل و درگیری میباشند.
وی همچنین فیلترینگ و فضای مجازی را چالش دیگر کاندیداهای انتخاباتی دانست و با بیان این موضوع که نباید به گونهای باشد که امروز که انتخابات است فضای مجازی مورد تایید و عالی باشد وی این افراد فردای انتخابات به دنبال فیلتر باشند. وی تاکید کرد مردم باید بدانند که افراطگر هستند یا اعتدالگرا. وی همچنین از کاندیداها خواست راهبرد و اصول خود را به مردم توضیح دهند.