–
اقدام عجیب رحمانی فضلی وزیر کشور دولت روحانی درتقاضای انحلال وتعطیل کردن جمعیت امام علی که موفق ترین نهاد خیریه عمومی موفق در بعد از جمهوری اسلامی است همه را شگفتزده کرده است وبه گفتهی بسیاری از ناظران اگر دولت حسن روحانی نقشی هم در تصمیمگیری دربارهی این تعطیلی نداشته باشد و نقش آن تنها به سکوت در مقابل اقدام و تصمیم قوهی قضائیه به تقاضای انحلال جمعیت محدود شده باشد، باز هم نه تنها قابل دفاع نیست، بلکه قطعا بکی از نقطههای سیاه دولت دوازدهماست. هر چند رحمانی فضلی نشان داده که در مقابله با حمله به سفارت عربستان سعودی و نیز مقابله با معترضان آبانماه 98 ملیجک گوش به فرمان نهادهای امنیتی و نهاد رهبری هست
علاوه بر این هنوز برخی گروههای اصلاح طلبان هم نسبت به این اقدام تاسف بار قوه قضائیه در انحلال جمعیت امامعلی سکوت کرده و هیچ موضعی در محکومیت این اقدام نگرفتهاند. جمعییت خیریه امام علی که به همت دانشجویان دانشگاه شریف شکل گرفته است دهها هزار عضو داوطلب داشت که به رسیدگی به امور کودکان بی بضاعت و زنان بی سرپناه میپرداخت و تاکنون هزاران خانواده را تحت پوشش اقدامات خود قرار داده بود .این جمععیت همچنین از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یک نهاد خیریه عام االمنفعه به رسمییت شناخته شده بود . افزایش ضریب نفوذ اجتماعی این نهاد و زمینه های مثبت جذب نقدینگی انها سبب هراس و نگرانی اطلاعات سپاه شد و زمینه دستگیری شارمندی نژاد مدیر و موسس این خیریه و سپس انحلا ل ان را کلید زد
قوهی قضائیه پیش از این به نقش برخی سازمانها و نهادهای خیریه برای انجام کار تشکیلاتی برای نفوذ در میان مردم اشاره کرده بود، که به کفتهی بسیاری از ناظران یکی از دلایل اصلی انحلال جمعیت هم هست. به کفتهی ناظران یکی از نکتههای کلیدی انحلال جمعیت، همین نگرانی ریشهدار از کار تشکیلاتی برای جمهوری اسلامی است که این بار گریبان یکنهاد خیریه را هم گرفته لست.
نهادهای امنیتی در ایران نسبت به تمامی اقدامات سازمانیافته حساس هستند و حتی اگر در سطح خرد وجمعهای چندنفره، اما تشکیلاتی و سازمانیافته باشند، معمولا با اقدام سریع نهادهای امنیتی به تعطیلی کشانده میشوند. بارها حتی نشستهای ادبی و تاریخی، تنها به دلیل سازمانیافتگی تعطیل شده و امکان فعالیت خصوصی از آنها گرفته شده است.
سرمایه اجتماعی بالای جمعیت امام علی در جلب کمکهای مردمی از جمله مهمترین دلایل تصنیمگیری نظام برای انحلال جمعیت بوده است.
به کفتهی بسیاری، استارت این وضعیت از زمان سیل سال ۹۸ زده شد که این جمعیت به واسطه برخورداری از سرمایه بالای اجتماعی به مهمترین گروه تاثیرگذار در مناطق سیلزده تبدیل شد و در بسیاری از موارد جای کمک رسانی و نیز اعتماد به نهاهایی مانند. هلال احمر، ستاد بحران و سپاه را در این خصوص گرفت..