در حالی که شرایط در شهرهای ایران با وجود تاکید متخصصان بر ادامهی روند ابتلا به بیماری روز به روز بیشتر عادی میشود و با وجود تاکیدهای گسترده بر ضرورت حفظ فاصله اجتماعی، فضای عمومی کشور در روزهای اخیر تقریبا عادی شده و هیچ تمهیداتی هم در سطح شهر در خصوص ضرورت رعایت فاصلهی اجتماعی وجود ندارد، تنشهای و درگیریها بین مردم برای تاکید بر ضرورت رعایت فاصلهی فیزیکی از طرف دیگران شدت یافته است.
با توجه به فقدان آموزشهای لازم در خصوص ضرورت رعایت فاصلهی فیزیکی از طرف مقامها و نهادهای مسئول در این خصوص و عدم تغییر در فضای شهری با هدف افزایش امکان رعایت فاصله فیزیکی توسط مردم، مردم خودشان مسئولیت تذکر دادن به دیگران برای رعایت فاصله فیزیکی را به عهده گرفتهاند که همین موضوع، به افزایش تنشها و درگیریها بین افراد منجر شده است.
در همین حال گزارشها از پروازهای داخل حاکی از این است که هیچ تلاشی توسط شرکتهای هواپیمایی برای رعایت حداقل فاصلهی فیزیکی بین مسافران صورت نگرفته است و مسافران در صندلیهای به هم فشرده مجبور به سفر هستند که علاوه بر تشدید امکان احتمال مسافران به کرونا، نگرانی افراد از احتمال ابتلا و همچنین اعتراضها نسبت به نحوهی قرار گرفتن مسافران را نیز افزایش داده است.
گفتنی است که پیاده کردن یک خانم دکتر متخصص بیهوشی که مسافر هواپیمایی وارش در سفر تهران به بوشهر به بهانهی ابتلای وی به بیماری کرونا، و پیامدهای این اقدام شرکت مسافربری، از تازهترین درگیریها و اعتراضهایی است که در واکنش به عدم رعایت فاصلهی فیزیکی در هواپیما و همچنین عدم غربالگری مناسب شرکت هواپیمایی برای کنترل مسافران و بیماران صورت پذیرفته است. گرچه برخی گزارشها از اقدام هواپیمایی برای پیاده کردن یک فرد متخصص بیهوشی از هواپیما به این بهانه که وي به بیماری کرونا مبتلا بوده است، دفاع کردهاند، اما اخبار منتشرشده حاکی از این است که این فرد در اعتراض به عدم رعایت فاصلهی فیزیکی بین مسافران اقدام به اعتراض کرده است و موضوع ابتلا به کرونا را به خاطر تاکید بر ضرورت رعایت فاصلهی فیزیکی در هواپیما مطرح کرده است.
در همان حال با توجه به اقدام ستاد مقابله با کرونا در آزادسازی برگزاری مراسم شب قدر در مساجد کشور، بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند که در دو هفتهی آینده بار دیگر ایران با افزایش سیر صعودی ابتلا به بیماری مواجه شود. این درحالی است که بسیاری هشدار دادهاند موج دوم شیوع بیماری دارای شدتی به مراتب بیشتر و شدیدتر از موج اول ابتلا به بیماری خواهد بود.
برگزاری مراسم شبهای قدر در حالی توسط ستاد مقابله با کورونا و به توصیه رهبر جمهوری اسلامی آزاد اعلام شد، که خود وی با رعایت شدیدترین مسائل امنیتی و بهداشتی در قرنطینهی کامل به سر می برد و در دو ماه اخیر هیچگونه گزارشی در خصوص ارتباط وی با خارج از بیت حتی با رعایت فاصله ی فیزکی انجام نشده است، اما اظهارات غیرمسئولانهی وی در خصوص آزادسازی مراسم شب قدر، موجب ایجاد مخاطره مردم به قیمت دفاع از مقدساتی شده است که جمهوری اسلامی بقای خود را وابسته به رعایت انها می داند و با ضعیف شدن برگزاری مراسم مذهبی این خطر را احساس کردهاند که بیتوجهی مردم به مراسم مذهبی ممکن است روز به روز افزایش یابد و منافعی که از این بابت دارند مسدود شود .
دولت با بیتوجهی مطلق مردم را در مقابل کرونا به حال خود رها کرده است که حتی در شهرهای بزرگ در ایران نیز دیگر حتی تبلیغات عادی در سطح شهر که برای اموزش دربارهی کرونا سازماندهی شده باشد وجود ندارد و حتی به شکل صوری و تظاهری نیز دولت اقدامی برای افزایش آگاهی مردم در خصوص کرونا و ارائهی هشدارهای لازم در این خصوص انجام نمیدهد.
در عین حال برگزاری مراسم شب قدر به شدت با افزایش مجاورت فیزیکی افراد با یکدیگر بر احتمال تشدید انتقال بیماری دامن زده است. این در حالی است که میزان افراد مبتلا به کرونا در ایران به بیش از ۱۱۴ هزار نفر افزایش یافته است و فقط در یک روز وزارت بهداشت از ابتلای بیش از هزارتن و فوت ۷۰ نفر در کشور خبر داده است.
میزان آمار مبتلایان در ایران در حالی بیش از ۱۱۴ هزار نفر اعلام شده است که تنها کمتر از ۶۵۰ هزار مورد آزمایش قطعی تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است که دهها برابر کمتر از تعداد آزمایشهای تشخیصی کرونا در جهان است و همین میزان کم آزمایش، درستی آمار مبتلایان قطعی مبتلا به کرونا را به شدت زیر سوال برده و مورد تردید قرار داده است.
