محاکمه روح الله زم در آستانه سالگرد بیست و دوم بهمن

در ادامه اقدامهای دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در خصوص دستگیری ومحاکمه روح‌الله زم، مدیر کانال خبری آمدنیوز، که جمهوری اسلامی در سال ۹۶ عمدتا در واکنش به اخبار منتشرشده از طرف این کانال خبری اقدام به قطع دسترسی به تلگرام و در نهایت فیلترینگ تلگرام کرده بود، دادگاه رسیدگی به پرونده وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی روز دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۸ برگزار شد.متن کیفرخواست روح‌الله زم شامل ۱۵ بند اتهامی است، که این اتهامات شامل افساد فی الارض، تا جاسوسی و ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور می‌شوند.
همچنین بر اساس این کیفرخواست، دیگر جرائم رح‌الله زم شامل نشر اکاذیب، جاسوسی برای فرانسه و یکی از کشورهای منطقه، ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور، تشکیل و اداره کانال آمدنیوز، صدای مردم و سحام نیوز، مشارکت در کشتار مردم در دی ماه سال ۹۶، مشارکت در جمع‌اوری اطلاعات طبقه‌بندی شده، توهین به مقدسات و نیز تحصیل مال از طریق نامشروع می‌شود.
به گفته وزیری نماینده‌ی دادستان در توضیح موارد اتهامی روح‌الله زم،‌ چنین اقداماتی در راستای تلاش منافقان برای جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته و هدف از آن تضعیف استحکام جمهوری اسلامی و تضعیف جایگاه ولایت در بین مردم است. وی همچنین القای ناامیدی و ایجاد تفرقه را از شگرد‌های دشمن در جنگ نرم دانست و تاکید کرد پرونده روح‌الله زم یکی از گسترده‌ترین ابعاد جنگ نرم دشمنان است که توسط وی علیه جمهوری اسلامی انجام شده است. وزیری با اشاره به تغییر دبیرستان روح‌الله زم به علت بی‌انظباطی، به فعالیت‌های وی در طی دوران تحصیل برای انجام فعالیت‌های پژوهشی، فیلمبرداری و تدوین اشاره کرد.
نماینده دادستان همچنین راه‌اندازی کانال آمدنیوز را اقدام اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه دانست و اظهار داشت یکی از اهداف مهم این کانال با محتوای ضد امنیتی، معرفی محل طرف‌های درگیر در سوریه، تردد فرماندهان ایرانی در سوریه و به ویژه تردد حاج قاسم سلیمانی بوده است.
وی اظهار داشت روح‌الله زم ۱۸۷۷ خبر و اطلاعات نهان و آشکار را با رویکرد ضدیت با نظام از منابع خود جمع‌آوری و برای نهاد اطلاعاتی در کشور همسایه ارسال کرده است. بنا به گفته نماینده دادستان روح‌الله زم هزار و ۱۰۹ مورد از جمله مختصات مقر نیرو‌ها در سوریه و تردد فرماندهان را به این سرویس جاسوسی ارائه کرده است.
در عین حال ادعای دادستانی در خصوص اعلام جرم علیه روح الله زم در خصوص جمع‌اوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده در حالی عنوان می شود که چندی قبل نیز صداوسیمای جمهوری اسلامی با ساخت مستندی ضمن این ادعا که روح‌الله زم فردی بازی‌خورده و بی‌اطلاع است مدعی شده بود اطلاعات منتشرشده توسط روح‌الله زم اطلاعات سوخته است که با هماهنگی خود وزارت اطلاعات در اختیار او قرار داده می شود.
دادگاه زم در حالی برگزار می‌شود که برخی از گروه‌های تندرو در داخل نظام وی را با برخی عوامل داخلی مرتبط می‌دانند و با اشاره به ارتباط برخی از افراد نزدیک به نظام با وی، به ارتباط پرونده روح‌الله زم با افرادی در داخل دولت من‌جمله حسین فریدون برادر رییس جمهور تاکید می‌کنند.
نوعی اقدم، فرمانده قرارگاه زینب در سوریه، چندی قبل ادعا کرده یود حسن روحانی موضوع گرانی بنزین و زمینه‌سازی برای ایجاد اعتراض‌های داخلی و درگیری‌های آبان ماه را با هدف انحراف افکار عمومی از پرونده روح الله زم انجام داده و ادعا کرده بود که حسن روحانی با گران کردن بنزین و ایجاد مناقشه در کشور، سعی در حاشیه قرار دادن پرونده اقتصادی حسین فریدون داشته است که با بازشدن پرونده روح‌الله زم در معرض افکار عمومی قرار می‌گرفت.
در همین حال، پس از دستگیری روح الله زم بارها این موضوع که وی جعبه سیاه اقدامات و تخلفات سیاسی و امنیتی دولت روحانی است توسط مخالفان دولت و برخی افراد تندرو در داخل حاکمیت مطرح شده است.