خبرگزاری رویتر و کشته شدن 1500 نفر در تظاهرات

در حالی که جمهوری اسلامی ایران همچنان از اعلام اعداد دقیق کشته‌شده‌ها یا مجروحان و دستگیرشده‌های اعتراض‌های آّبان ماه اجتناب می‌کند، رویترز به نقل از برخی از مقام‌ها در میان مقامات وزارت کشورایران گفته است بیش از 1500 نفر در اعتراضات آّبان ماه کشته شده‌اند. رویترز میگوید که براساس فیلم‌های منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی و شاهدان عینی، معترضان تصاویر خامنه‌ای را آتش زدند و خواستار بازگشت رضا پهلوی، فرزند تبعیدشده شاه پیشین ایران شدند.»رویترز می‌گوید تعداد تلفات، که توسط سه مقام وزارت کشور ایران به رویترز ارائه شده است، شامل حداقل ۱۷ نوجوان و حدود ۴۰۰ زن و همچنین برخی از اعضای نیروهای امنیتی است
رویترز می‌نویسد دو تن از مقامات ایرانی که این آمار را به این خبرگزاری ارائه کرده‌اند آن را بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده از نیروهای امنیتی، غسالخانه‌ها، بیمارستان‌ها و پزشکی قانونی محاسبه کرده‌اند.به گزارش رویترز همچنین به نقل از منابعی در بیت رهبری نیز گفته که در روز دوم تظاهرات در روزیکشنبه آیت االه خامنه ای عده ای از رهبران نظام را احضار کرده و گفته با توجه نوع و سطح تظاهرات وشعارهای مطرح شده نسبت به نظام سریعا نسبت به برچیدن این تظاهرات اقدام کنند . رویترز می‌نویسد که آن شب خامنه‌ای در اقامتگاه رسمی خود در یک مجتمع حفاظت‌شده در مرکز تهران، با مقامات ارشد از جمله معاونان امنیتی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور، و اعضای کابینه دیدار و گفت‌وگو کرد ودر این جلسه که توسط سه منبع نزدیک به حلقه نزدیک آیت الله خامنه‌ای وی صدای خود را بلند کرد و از نوع برخورد با ناآرامی‌ها انتقاد کرد. وی همچنین از سوزاندن تصویر خود و تخریب مجسمه بنیان‌گذار جمهوری، آیت الله روح‌الله خمینی، خشمگین شد.
آیت‌الله خامنه‌ای در این جلسه گفت جمهوری اسلامی در خطر است. برای پایان دادن به آن، هر کاری لازم باشد انجام دهید. دستور من این است.خامنه ای همچنین از خشم مردم در شهرهای کوچک کارگری که رأی دهندگان کم‌درآمد آنها ستونی برای حمایت از جمهوری اسلامی بوده‌اند نگران شده است.وی همچنین گفته که اگر مقامات حاضر در جلسه بلافاصله اعتراضات را متوقف نکنند آنها را مسئول عواقب اعتراضات خواهد دانست.
در این میان جمهوری اسلامی این اطلاعات و این خبر را تکذیب کرده است. علیرضا ظریفیان یگانه، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی این ادعا را تکذیب کرده و آن را عملیات روانی خوانده است. وی نامشخص بودن منبع خبری در این خبر را، دلیل نادرست بودن خبر عنوان و تاکید کرده است این‌گونه انتشار اخبار بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده است و اگر کسی از این رسانه‌ها درخواست منبع کنند افراد را به موجوداتی نامرئی ارجاع می‌دهند که امکان راستی آزمایی ندارد.وی همچنین گفته است این ادعای رویترز از جنبه خبری نیز بسیار بی‌ارزش است و به اعتبار خبرگزاری لطمه زده است.

در همین حال همچنان اجساد از مناطق مختلف کشف می‌شوند. در پی انجام عملیات بازرسی از یک بانک در شهرستان بهارستان که طی درگیری‌های آبان‌ماه به طور کامل درآتش سوخته بود، سه جسد نیز کشف شده‌اند که بنا به گفته‌ی رئیس بانک ممکن است این اجساد مربوط به اجساد کشته‌شده‌های ابان ماه باشند.
عدم انتشار اخبار دقیق ار طریق رسانه‌های رسمی به انتشار شایعات دامن زده است. برخی از رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان ادعا کرده‌اند که مبهم بودن تعداد کشته شده‌ها و نیز عدم اطلاع رسانی به موقع در خصوص تعداد کشته‌شده‌ها موجب شده است تا عملیات روانی برای بالانشان دادن تعداد کشته‌شده‌ها افزایش یابد. اما برخی مقام‌های نزدیک به حاکمیت حدود پانصد تا هفتصد کشته را تایید می‌کنند و گفته می‌شود تعداد زیادی مجروح شده اند وچند هزار نفر نیز زندانی شده اند .جمهوری اسلامی همواره با سیاست ابهام در اطلاع‌رسانی موقعیت خود را حفظ کرده است. انچه برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد،‌حفظ قدرت و حکومت است و مخدوش شدن سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی که به علت انتشار اخبار نادرست،‌تقویت می‌شود برای جمهوری اسلامی کم‌ترین اهمیتی ندارد.