جهانگیری وضرورت توسعه و خصوصی‌سازی

اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری عصر دوشنبه با اشاره به اینکه مردم احساس می‌کنند در تنگناهای اقتصادی کشور فراموش شده‌اند، گفت این احساس فراموشی است که مردم را رنج می‌دهد .وی با اشاره به اینکه تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی کشوردرمقابل فرصت‌هایی که ایران در اختیار دارد ناچیز است،‌گفت می‌توان از این شرایط خطرناک و دشوار عبور کرد. وی تلاش فعالان اقتصادی را عاملی برای ممانعت از نابودی اقتصاد ایران دانست و با اشاره به اینکه دشمنان در تلاش هستند تا آینده ایران را سیاه نشان دهند، گفت در کشور باید تلاش شود تا افق‌های جدیدی گشوده شود.جهانگیری افزود باید از فرسایش سرمایه‌های مادی و معنوی کشور جلوگیری کرد واجازه نداد با وجود شرایط سخت اقتصادی که مردم را نگران کرده و قدرت اقتصادی آنها را کاهش داده و معیشت آنها را در شرایط دشواری قرار داده، امید به آینده هم از بین برود. وی افزود باید امید اجتماعی در جامعه تقویت شود و اجازه داده نشود که ملت احساس کنند آینده‌ای برای آنها وجود ندارد. معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه بسیاری در تلاش بودند تا چراغ صنعت در کشور خاموش شود، از صنعت‌گرانی که اجازه ندادند تا چراغ صنعت در کشور خاموش شود، قدردانی کرد و گفت این تلاش صنعتگران است که موجب افزایش ظرفیت‌های کشور می‌شود. جهانگیری تاکید کرد باید از کشانی که دغدغه‌ی پیشرفت کشور را دارند و خواستار توسعه‌ی ملی کشور هستند قدردانی و تقدیر شود و الگو و سرمشق قرار بگیرند. وی با اشاره به مشکلات چهل ساله‌ اقتصاد کشور، اتکا به صنعت نفت و نیز دولتی بودن اقتصاد را از جمله مهم‌ترین مشکلات اساسی اقتصاد ارزیابی کرد و تاکید کرد بدون اراده و عزم همگانی برای آبادانی کشور نمی‌توان از این شرایط دشوار عبور کرد. جهانگیری با اشاره به اینکه به دلیل رعایت مسائل محرمانه نمی‌تواند اعلام کند که میزان صادرات نفت ایران چقدر است،‌ با بیان این موضوع که صادرات نفت در دو سال اخیر به شدت کاهش یافته، گفت این شرایط زندگی و معیشت مردم را در شرایط سختی قرار داده است. وی ضمن بیان این موضوع که از حامیان جدی بخش خصوصی است،‌ از فعالان اقتصادی خواست تا فرصت‌های جدیدی برای توسعه ایجاد کنند و کمک کنند تا شرایط اقتصادی جامعه بهبود پیدا کند.
اظهارات جهانگیری در خصوص ضرورت اهمیت دادن به فعالان اقتصادی و معرفی آنها به عنوان الگو برای تقویت زمینه‌های توسعه در کشور در حالی عنوان می‌شود که در پی وقوع انقلاب اسلامی، در ابتدای انقلاب با شعارهای چپ گرایانه علیه سرمایه گذاران و سپس با فقدان حاکمییت قانون عملا طبقه کار آفرین و سرمایه دارن صنعتی را که در اواخر دوره شاه شکل گرفته بود را عملا به سمت تلاشی سوق داد . بسیاری از اموال آنها را مصادره کرد و صنایع خصوصی را در موقعییت تلاشی قرارداد .
بسیاری از صنایع خصوصی در ایران، در پی وقوع انقلاب اسلامی دولتی و ملی اعلام شد و با واگذار کردن آنها به دولت، روز به روز از بازده اقتصادی آنها کاسته و مدام نارضایتی های بیشتری ز نحوه‌ی اداره‌ی آنها به بار آمد. در همین حال تاکید جهانگیری بر ضرروت توسعه خصوصی‌سازی در کشور در حالی عنوان می‌شود که خصوصی‌سازی حتی در بین مخالفان جمهوری اسلامی نیز مخالفان بسیاری دارد و بسیاری از فعالان مدنی بخش عمده مشکلات اقتصادی جامعه و نابرابری‌های موجود در جامعه را نتیجه‌ی پیاده‌سازی سیاست‌های نئولیبرالی توسط دولت می‌‌دانند که نابسامانی اقتصادی گسترده و نابرابری غیرقابل جبرانی را در کشور ایجاد کرده است.
به گفته برخی افراد مطلع، فروش نفت جمهوری اسلامی به کمتر از دویست هزار بشکه در روز رسیده است که به خودی خود برای اقتصاد نفتی جمهوری اسلامی یک بحران جدی به شمار می‌رود. به روایت مطلعان اقتصادی، دولت برای هزینه‌های جاری تقریبا درامدی از نفت ندارد و به کلی متکی بر مصرف ذخایر ارزی و طلای کشور است.