رییسی و پاسخ به انتقادات روحانی

ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه روز پنج شنبه در گردهمایی مبلغان محرم در قم، در سخنانی به طور تلویحی به انتقادات دو روز پیش روحانی در مورد روش قوه قضاییه در برخود با فساد پاسخ داد و تاکید کرد وقتی با عناصر فاسد درون حلقه قدرت برخورد میشود صداهای مخالف به هوا بلند میشود .وی با اشاره به اینکه بررسی پرونده‌های اقتصادی افراد متصل به قدرت، حساسیت زیادی ایجاد می‌کند و آنها را سیاسی و جناحی می‌خوانند، گفت قضات با این فرایندها آشنا هستند و بدون توجه به این واکنش‌ها با دقت و حساسیت پرونده‌ها را بررسی می‌کنند. بنظر می رسد چالش روحانی و رییس از سطخ رقابتهای انتخاباتی به سطح چالش روسای دوقوه در خواهد امد در هنگام مناظره های انتخاباتی نیز رییسی در مورد پرونده فساد برادر رییس جمهور سخن گفت .رئيس قوه قضائیه همچنین در مورد خصوصی سازی گفت سیستم خصوصی سازی که باعث تضعیف تولید در کشور شود، درست نیست و باید صدای کارگران اراک و هفت تپه را شنید، در سفر به اراک قبل از هر جلسه‌ای حرف کارگران اراکی را شنیدم و باید به حرف‌های آنان توجه شود؛ این نوع خصوصی سازی در کشور به تاراج دادن اموال عمومی است و با آن خصوصی سازی که در قانون بود متفاوت است و ما به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد.
وی همچنین در این همایش با اشاره به اهمیت امر به معروف در جامعه، تاکید کرد جامعه به افرادی نیاز دارد که با شنیدن به تو چه عقب‌نشینی نکنند و نسبت به انجام امر به معروف در جامعه حساس باشند. وی با بیان این موضوع که اگر دشمنان متوجه شوند که حساسیتی در زمینه امر به معروف در جامعه وجود ندارد و بر بحث منکرات حساسیت زدایی شده، چندگام پیشروی می‌کنند تاکید کرد دشمن به دنبال حساسیت زدایی در زمینه امر به معروف است.رئیسی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به جایگاه منبر بین مردم، تاکید کرد یک منبری آگاه و موقعیت شناس با یک سخنرانی می‌تواند اثرگذار و جریان‌ساز باشد. وی تبلیغ را بسیار مهم و اثر گذار دانست و تاکید کرد برای مقابله با جریان نفوذ باید در راستای افزایش و آگاهی مردم عمل کرد.
مقام‌های جمهوری اسلامی سال‌هاست امر به معروف و نهی از منکر را به مسائل اخلاقی و فرهنگی تقلیل داده‌اند و هرساله با فرارسیدن ماه محرم و به استناد قیام‌ امام‌حسین، بر ضرورت توسعه فعالیت‌های افراد در خصوص امر به معروف تاکید می‌کنند. اما واقعیت اصلی در قیام‌ امام‌حسین را که امر به معروف سیاسی بود پنهان نگه می دارند و نه تنها در جمهوری اسلامی بر امر به معروف سیاسی تاکیدی نمی شود بلکه روز به روز کم تحملی حاکمیت نسبت به فعالیت‌های انتقادی سیاسی افزایش می‌یابند. بسیاری از افرادی که چندی پیش طی نامه‌ای خواستار استعفای علی خامنه‌ای رهبر ایران شده بودند، در روزهای اخیر دستگیر و زندانی شده‌اند، اما جمهوری اسلامی همچنان ادعا می‌کند که نسبت به فعالیت‌های انتقادی با سعه صدر برخورد می‌کند. این در حالی است که در ادبیات و گفتمان اسلامی، درخواست کناره‌گیریرهبران جامعه و انتقاد از آنها، جزو عادی‌ترین محورهایی است که در خصوص امر به معروف نسبت به رهبران‌اسلامی اعلام می‌شود