ایران و دریافت پیشنهاد خرید جنگده هوایی ازچین وروسیه

در حالی که ایران در تحریم کامل به سر می‌برد و واردات کالاهای اساسی ی و موردنیاز کشور با چالش جدی روبروست،‌ امیر سرتیپ عبدالکریم بنی‌طرفی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در حاشیه نمایشگاه هوافضای روسیه، گفته است روسیه و چین پیشنهاداتی برای فروش جنگنده به ایران ارائه کرده‌اند. وی البته تاکید کرده است که انجام این درخواست منوط به این خواهد بود که تاریخ پایان تحریم‌های تسلیحاتی فرا برسد. بنا به گفته وی، با توجه به اینکه حوزه‌ی هوایی، نماد موفقیت و توسعه علم و تحقیق یکی کشور است، اگر کشورها در عرصه‌ی هوایی حرفی برای گفتن داشته باشند، دیگر کشورها روی آنها حساب باز می‌کنند. وی همچنین تاکید کرد اگر ایران بتواند در صنعت هوایی رشد کند، در سایر صنایع مانند صنعت خودرو نیز مشکلی نخواهد داشت.بنی طرفی همچنین با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی اقداماتی انجام داده تا در حوزه‌ی هواپیما با یکی از کشورها در زمینه هواپیماهای آموزسی همکاری کند، گفت جمهوری اسلامی برخی از قطعات ریز هواپیما را که دارای تکنولوژی بالایی است،‌ به نمایشگاه ‌آورده. وی افزود جمهوری اسلامی جت آموزشی کوثر ۸۸ در نیز در این نمایشگاه شرکت داده است. وی گفت جمهوری اسلامی این تجهیزات را با هدف صادرات و فروش در نمایشگاه عرضه کرده است. بنی‌طرفی در بخش دیگری از اظهارتش با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در حوزه پهباد است گفت برخی از کشورها من‌جمله روسیه درخواست خرید پهپاد از ایران داشته‌اند که بررسی‌های لازم برای اخذ مجوز لازم برای صادرات انجام خواهد شد.
اظهارات مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح درباره تلاش‌ها برای خرید جنگنده توسط ایران در حالی عنوان می‌شود که فعالیت ایران در زمینه‌ی تسلیحات نظامی و موشکی مهم‌ترین حوزه چالشی کشورهای غربی و به خصوص امریکا با ایران است.
ایران همواره با محدودیت در خرید و تولید صنایع موشکی و نظامی مواجه بوده است که بخشی از آن ممکن است ناشی از تلاش رژیم برای صدور انقلاب و دشمنی با همسایگان کشور و تسلیح تروریستهای شیعه در منطقه باشد.
صنایع نظامی از سودآورترین صنایع نظامی در جهان است و به علت محدودیت‌هایی که در دهه‌های اخیر در خصوص درگیری نظامی بین کشورها ایجاد شده بخشی ازسود خالص این تولیدکننده‌ها در سراسر جهان از بین رفته و به میزان قابل وجهی کاهش یافته است و لذا کشور های میزبان صنایع نظامی در جهان و نیز تراست‌های عمده‌ی صنایع نظامی در جهان، در واکنش به حضور رقبای جدید در این صنعت، محدودیت‌ها و فشارهایی را در مقابل تولید این صنایع در این کشورها اعمال می‌کنند و جمهوری اسلامی نیز همواره با این چالش روبرو بوده است. اما به نظر می‌رسد منافع ناشی از فروش تجهیزات به دیگر کشورها، آنقدر بالاست که با وجود محدودیت‌های گسنرده اقتصادی که حتی چین و روسیه نیز نسبت به ایران اعمال کرده‌اند، اما ایران همچنان می تواند بازار پرسودی برای تجارت نظامی برای این کشورها باشد.