واعظی و چالشهای دولت روحانی

سید محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور عصر چهارشنبه ظهر از پایان نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران به سوالات انها پاسخ داد وظیفه ای که به عهده سخنگوی دولت است و معلوم نیست چرا واعظی این مسئولیت را به عهده گرفته است .وی درباره دیدار احتمالی روسای جمهور ایران و آمریکا گفت: رئیس‌جمهور، دولت و وزیر امور خارجه ما به دنبال آن هستند از تمامی ابزارها در هر شرایطی استفاده کنند تا تحریم‌ها برداشته شود. اوبا بیان اینکه ملاقات برای ملاقات مشکلی را حل نمی‌کند، گفت برای انجام گفت‌وگو، آمریکا به میز مذاکره 5+1 برگردد و به توافقات پایبند باشند تا مردم و دولت ایران بتوانند از همه مزایایی که در برجام است، استفاده کند. اگر آمریکا به دنبال روش دیگر است، ابتدا باید اشتباهی که در تحریم‌ها کرده را اصلاح کند.
وی افزود همواره گفته‌ایم ملاقات برای ملاقات مشکلی را حل نمی‌کند تا وقتی در این رابطه اعتماد پیدا نکنیم، صحبت از ملاقات صحیح نیست.
وی گفت اگر در گفتگوها پیشرفتی نداشته باشیم قطعا گام سوم را اجرا میکنیم
.وی درباره پیش‌شرط‌های آمریکا برای انجام گفت‌وگو با ایران ابراز داشت: من نمی‌دانم مسئله مطرح شده چیست اما ما در چند ماه گذشته مواضع مختلفی را از زبان آمریکایی‌ها شاهد بودیم؛ از دوازده شرطی که وزیر امور خارجه‌شان اعلام کرد تا عقب‌نشینی آنها و این که گفتند ما هیچ پیش‌شرطی نداریم و ترامپ هم اعلام که فقط می‌خواهیم ایران سلاح هسته‌ای نسازدوی گفت ما نمی‌دانیم در آمریکا کی صحبت می‌کند و حرف کدام را بپذیریم. به نظر می‌رسد خودشان هم در ارتباط با ایران سرگردان هستند. .واعظی درباره جزییات طرح فرانسه برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا عنوان کرد: تا وقتی توافقی انجام نشده، اینکه بیاییم و موضوعات را به صورت رسمی اعلام کنیم، کار درستی نیست. ما و فرانسه هر کدام دیدگاه‌هایی داریم. ما در داخل در حال مشورت هستیم. فرانسه هم با اتحادیه اروپا مشورت می‌کند بنابراین باید اجازه داد، وقتی توافق نهایی شد، جزییات را اعلام کنیم وی افزود هیاتی اقتصادی هفته آینده به فرانسه خواهد رفت و درباره ابعاد و جزییات مسائل گفت‌وگو خواهد شد. آن هیات که به ایران بازگردد، آن وقت بهتر می‌توان درباره اجرای گام سوم اظهارنظر کرد.
وی درخصوص انتقادات اصولگراها علیه روحانی گفت در شرایطی که کشور با دشمن خارجی مواجه است و شدیدترین تحریم‌ها علیه ملت ایران اعمال شده است، بیش از هر چیزی به انسجام، یکپارچگی و صمیمت در داخل کشور نیازمند هستیم و پیامی که از ایران به خارج ارسال می‌شود، باید پیام وحدت باشدو آنها با این دستاوردها مخالفت می‌کنند که این کارآنها برای یکسری اهداف جناحی و انتخابات پیش رو هست. بنابراین ما نباید مانند آنها عمل کنیم. منافع ملی و امنیت ملی از همه چیز مهمتر است.وی تصریح کرد: مردم باید جواب این گروه اندک را بدهند چرا که در شرایطی که ما نیازمند وحدت هستیم این افراد شعار تفرقه می‌دهند
وی همچنین ادعای تغییر مواضع روحانی را رد کرد و گفت: اظهارات رئیس جمهوری درمورد مذاکره در دو روز گذشته و همچنین سخنرانی های قبلی تفاوتی با هم ندارد. رئیس جمهوری درسخنان خودشان تبیین کردند که اگر ما اصول سیاست خارجی را درمورد مذاکره بیان می‌کنیم و برای تامین منافع کشور و مردم خود از هر فرصتی استفاده می کنیم یک کشور خاص نباید آن را به خود بگیرد.وی افزود مواضع ما نسبت به آمریکا روشن است بارها تکرار شده و همان چیزی است که همه ارکان نظام به آن اعتقاد دارند. واعظی اکنون که امریکاییها موضع متقاوتی گرفتند و روحانی شروع به شرط گذاشتن کرده است .سعی کرد موضع روحانی را که گفته بود حاضر به ملاقات با هرکس برای منافع ملی و ابادانی را هستم را که مخاطبش ترامپ بود را با سخنان روز بعدش بدون تناقض نشان دهد . تلاش بیهوده ای که از جنبه تبلیغاتی اعتبار روحانی را کاملا می کاهد