جهانگیری و نحوه تعامل با تحریمها

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در همایش فرمانداران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد، گفت تحریم‌های بی‌سابقه ای که آمریکا در واقع بعد از برجام به کشور تحمیل کرد هدف‌شان این بود که در مرحله نخست به اصل نظام آسیب بزنند و در مرحله دوم به اقتصاد کشور و زندگی مردم فشار آورند.وی افزودآمریکا به دلایل سیاسی به دنبال به هم زدن امنیت منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است و علت اصلی این است که اسرائیل جز در فضای ناامنی امکان حیات ندارد، وی گفت که راهبرد ما مقاومت است. در منطقه تا جایی که می‌توانیم از قدرت‌مان برای ثبات و امنیت استفاده می‌کنیم. طی قرن‌ها ایران همواره حافظ منطقه خلیج فارس بوده است و اگر نقش ایران نبود معلوم نبود سرنوشت عراق و سوریه و برخی دیگر از کشورها چه می‌شد.
وی اظهار کرد: آمریکایی‌ها بر مبنای یک بررسی تحلیلی گفتند سال ۹۷ پایان جمهوری اسلامی ایران است. خیلی هم با صراحت گفتند که ایران جشن ۴۰ سالگی نمی‌گیرد. از شش ماه قبل از شروع سال ۹۷ راهبرد آن‌ها افزایش ناامنی داخلی با ایجاد جنگ روانی بود. با خروج از برجام به گونه‌ای که فکر می‌کردند شرایط کشور به هم می‌خورد اما در این موضوع شکست خوردند، در صفر کردن صادرات نفت و در فروپاشی اقتصاد شکست خوردند.روز گذشته هم رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که تحریم‌های سخت‌تری در پیش است. با رویکردهای سنتی و نخ نما نمی‌توانیم با این مسائل در هم تنیده اقتصادی و اجتماعی مواجه و از آن‌ها عبور کنیم. اکنون زمان نشان دادن فهم، عزم و اراده متفاوتی برای روبرو شدن با مشکلات است و مهمترین نکته این عزم این است که دولت موفق شود از ظرفیت‌های درون کشور، مردم و نهادهای مدنی برای عبور از این مسئله استفاده کند.جهانگیری گفت: دشمنان کشور با همه رسانه‌های خود به دنبال این هستند که نشان دهند دولت نمی‌تواند کارهای خود را به پیش ببرد، عده‌ای هم آگاهانه یا ناآگاهانه در داخل کشور می‌خواهند نشان دهند دولت ناکار آمد است اما آیا فکر نمی‌کنند با ناکارآمد نشان دادن دولت، نظام تضعیف می‌شود و اگر مردم از آن‌ها روی گردان شوند رو به آن‌ها نمی‌آوردند.او افزود: همبستگی داخلی باطل السحر همه تهدیدات دشمنان است، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های پیشروی ما مسأله انتخابات است. انتخابات برای ما همواره مهم است، در چنین منطقه‌ و کشوری هستیم که مسئولانش با رای مردم انتخاب می‌شوند.جهانگیری اضاففه کرد: انتخابات می‌تواند راهگشای ما در حل مشکلات باشد، انتخابات پرشور و سالم، نشاط جامعه را حفظ می‌کند. مکررا در تاریخ داریم که نتیجه انتخابات دشمن را مایوس کرده است.
مشکلی که اکنون حکومت دارد این است که در امر مدیریت حاضرنیست قدرت را به افراد کارامد واگذار کند و لذا شعار همبستگی به معنی اطاعت از رهبری و نظام است . در عمل دولت روحانی نتوانسته از استعدادهای جامعه در جهت پیشبرد مسایل جامعه استفاده کند .و شعار انتخابات پرشور در سایه نظارت استصوابی شورای نگهبان نیز هیچ کمکی به حل مسایل کشور نمی کند .حکومت نشان داده که حتی در شرایط دشوار هم به قدرتهای خارجی باج دهد اما حاضر نیست به نیروهای داخلی امتیازی واگذار کند .