علی مطهری و نقد ادعای عدم وجود زندانی سیاسی

علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی ، نسبت به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه تهران در خصوص فقدان زندانی سیاسی در ایران واکنش نشان داد. 

سخنگوی قوه قضائيه یک روز قبل گفته بود در کشور زندانی سیاسی وجود ندارد،. او اظهار داشته بود اینها کسانی هستند که اقدام علیه امنیت ملی انجام داده‌اند. سال‌هاست مقام‌های جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند در کشور زندانی سیاسی وجود ندارد و این افراد که به عنوان زندانی سیاسی خوانده می‌شوند کسانی هستند که اقدام علیه امنیت ملی انجام داده‌اند. 

این موضوع همواره مورد انتقاد واقع شده و مسئولین جمهوری اسلامی را با اتهام  دروغگویی و فریب‌کاری مواجه کرده است. حال برای اولین بار، علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای سلامی هم به صراحت اعلام کرده است، این موضوع که در ایران زندانی سیایسی وجود ندارد، دروغ محض است.

وی در گفتگو با روزنامه اعتماد،‌ با اشاره به این موضوع که نقص قانونی در زمینه جرم سیاسی در کشور وجود ندارد گفت افرادی که به نقص قانونی در این زمینه اشاره می‌کنند، خود را به نادانی می‌زنند و تجاهل می‌کنند. او افزود این برخورد به این علت است که مسئولین برای نظام قداست قائل هستند و به خاطر این قداست، نظام را غیرقابل انتقاد می‌دانند و حاضر نیستند بگویند در کشورمان منتقد و مخالف نظام وجود دارد. او اظهار داشت دلیل انکار متهمان سیاسی این است که نظام می‌خواهد بگوید در نظام جمهوری اسلامی منتقد سیاسی و مخالف با نظام وجود ندارد. وی اظهار داشت در کشور، هم متهم سیاسی وجود دارد و هم مخالف سیاسی و هم زندانی سیاسی. مطهری با اشاره به اینکه متهم امنیتی کسی است که امنیت مردم را به خطر انداخته و مبارزه مسلحانه انجام داده، افزود، کسی که به مقامات کشور انتقاد دارد متهم امنیتی نیست، بلکه متهم سیاسی است. او با بیان این موضوع که امنیتی نامیدن مجرمان سیاسی، ظلم در حق مجرمان سیاسی است، این اظهارات را ترفندی از طرف نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و قوه قضائیه دانست تا متهمان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی را متهمان امنیتی تلقی کنند. وی در ادامه اظهاراتش از رئیس قوه قضائیه خواست تا با تغییر رویه فعلی، منتقدان و مخالفان را مشمول قانون جرم سیاسی بداند و امتیازات ذکر شده در قانون را برای آنها قائل شوند. وی همچنین اظهار داشت قوه قضائیه باید ظلمی را که تا امروز ادامه نسبت به مجرمان سیاسی روا داشته متوقف و از آن جلوگیری کند.

مطهری همچنین با بیان این موضوع که طرح اصلاح جرم سیاسی در مجلس حتی در صورت تصویب هم قابلیت اجرا نخواهد داشت اظهار داشت در کشور اراده‌ای وجود دارد که منتقدان و مخالفان نظام مجرم امنیتی تلقی بشوند. او افزود اراده بر این است که گفته شود نظام جمهوری اسلامی آنقدر مقدس و پاک است که اصلا مخالف سیاسی ندارد. 

وی در ادامه، انکار زندانی سیاسی در کشور را موجب بی‌اعتمادی مردم دانست و گفت مردم به روشنی متوجه این دروغ‌گویی هستند. وی اظهار داشت همه مردم می‌دانند که این افراد به خاطر انتقاد زندانی شده‌اند و جرایم آنها امنیتی نیست و سیاسی است. وی تاکید کرد این ادعا که در کشور زندانی سیاسی وجود ندارد کذب است و مردم آن را باور نمی کنند. 

اظهارات مقام‌های جمهوری اسلامی در خصوص فقدان زندانی سیاسی در کشور همواره مورد انتقاد واقع شده است. مصاحبه چندی قبل ظریف با یکی از شبکه‌های بین‌المللی در خصوص فقدان زندان سیاسی در ایران،‌تا مدت‌ها انتقادات تندی را علیه او ایجاد کرده بود. هیچ‌کدام از مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون به وجود زرندانی سیاسی در زندان‌های کشور اعتراف نکرده‌اند و حتی زندانی بودن روزنامه‌نگاران و محققان و روشنفکران را زندانی امنیتی تلقی کرده‌اند. امنیتی تلقی کردن زندانیان سیاسی آنها را از بسیاری از حقوق متعارف زندانیان، من‌جمله ارتباط عادی با بیرون از زندان، استفاده از مرخصی، استفده از امکانات رفاهی در زندان و مواردی از این دست محروم می‌کند و آنها را در مواردی در قرنطینه اطلاعاتی و ارتباطی قرار می‌دهد. 

در عین حال بر اساس قانون مجازات اسلامی که پس از انقلاب، در زندان‌های ایران اجرا می‌شود، زندانیان امنیتی از امکان عفو معمول نیز محروم هستند و باید دوره‌های محکومیت خود را طبق قانون بگذرانند.