سعيد حجاريان تحليل گر سياسى اصلاح طلب در خصوص حادثه ى سيل سراسرى كشور و انتقادهايى كه به نقش دولت در مديريت بحران اين حادثه ى طبيعى شد ،در مصاحبه ای به تحلیل وضعییت پرداخت .سعيد حجاريان در پاسخ به اين سؤال كه در ماجراى سيل سراسرى حجم بسيارى از انتقادهايى كه به دولت شد از طرف جريان هاى منتقد دولت است آيا به فرض اينكه بخشى يا تمام انتقادات بر دولت وارد است به نظر شما طرح چنين موضوعى در جهت صلاح ملت و بهبود شرايط است يا به دنبال هدف ديگرى است با صراحت گفت :
از همان روزهاى آغازين بحران سيل تمام جريان هاى منتقد دولت ، همچون دولت ، خود نيز به مناطق سيل زده اعزام شدند اگر قرار است در خصوص كاستى ها و مشكلات دولت نقد شود پس بايد خود جريان منتقد نيز با اين حال كه با حضورش نتوانسته بهبودى به شرايط ببخشد هم نقد شود .هرچند در برخى موارد دولت كوتاهى كرده اما نمى شود تنها دولت را مقصر دانست و اين حق كارشناسان فنى بوده كه نتوانسته بر مشكلات فائق آيند .
حجاريان سپس در جواب اين سوال كه ، به لحاظ اختيارات و مسئوليت ها رودررو كردن دولت با سايرين در برخورد با اينگونه مسائل تا چه اندازه مى تواند قياس درستى باشد گفت :مسئوليت مديريت بحران أصولاً وظيفه ى دولت است و نيروهاى ديگر از مردمى گرفته تا نظامى بايد پيرو مديريت دولتی بحران باشند دولت وقتى چنين حجمى از تخريب را مى بيند بايد در مديريت بحران اشخاص قويترى به كار مى گمارده در ادامه خبرنگار از آقاى حجاريان در ارتباط با اختيارات رئيس جمهور و سهم ناكارآمد دولت در موضوع سيل اخير كه سياسى هم نبود سوال مى كندكه حجاريان در پاسخ مى گويد :در زمينه ى سيل اگرچه دولت اختيار داشته ولى مانند حجم بسيار بالاى كار در دوران جنگ مهندس موسوى نيز در دولتش داراى اختيار بود ولى در خصوص جنگ آنقدر حجم كار بالا بود كه كابينه ى دولت حالت جنگى به خود گرفت به همين دليل بحران سيل آنقدر عظيم است كه از حد اختيارات دولت گذشته است .
سعيد حجاريان در ادامه ى اين نشست به ناكارآمدى دولت اشاره كرد و در مقايسه با ساير نهادها اين كوتاهى را واضح دانست چراكه بر اين باور است تمام كارهاى دولت در معرض ديد وداورى مردم است ولى در ارتباط با ساير نهادها اعتقاد دارد كه فاقد شفافيت هستند ،حجاريان سپس تاكيد كرد كه به دليل فساد و بى كفايتى در درون دولت نبايد انتقاد به دولت را فراموش كرد .
سعيد حجاريان در انتها در پاسخ به اين پرسش كه چرا هر بحرانى در كشور اتفاق مى افتد بلافاصله شكل سياسى به خود مى گيرد پاسخ داد كه اين مسأله تنها به كشور ما محدود نمى شود به طور مثال در بحث جليقه زردها يا برگزيت به سرعت موضوع سياسى شد و دولت و حزب حاكم مورد هدف قرار گرفت .
يادمان باشد سياسى شدن بحران را عميق تر مى كند و بايد توجه داشت كه بحران بى اعتمادى به بحران بى اعتبارى ختم مى شود تا جايى كه مردم داور بى طرف خارجى را به گروه هاى وطنى ترجيح مى دهند