دیلی میل: کلیسای انگلیس بخش نیایش به زبان فارسی ایجاد کرد
روزنامه دیلی میل چاپ لندن در گزارشی مینویسد برای نخستینبار در تاریخ آن، کلیسای رسمی انگلیس یک بخش نیایش به زبان فارسی برای پیروان خود بهراه انداخته است.
به گفته این روزنامه، با افزایش پناهندگان ایرانی در بریتانیا که اکثر آنها مسیحی بوده و یا به این آئین گرویدهاند، کلیسای انگلیس به داشتن مراسم نیایش به زبان فارسی برای حمایت از جامعه آنها نیاز پیدا کرده است.
دیلی میل مینویسد: «اسقف اعظم کانتربری جاستین ولبی میگوید این مراسم نیایش همگانی به زبان فارسی مانند هدیهای است که از سوی مسیحیان ایرانی به کلیسای انگلیس داده شده است.»
روز گذشته بیش از 200 ایرانی پناهجو در شهر استاکتون-آن-تیز در شمال انگلستان در نخستین نیایش به زبان فارسی در کلیسای بزرگ این شهر گرد هم آمدند.
به گفته مقامات کلیسای انگلیس، حضور پراکنده پناهجویان ایرانی در کلیساهای مختلف بریتانیا با توجه به عدم آشنایی کامل آنها به زبان انگلیسی و نحوه اجرای مراسم نیایش، برخی ناهماهنگیها را در کلیساهای این کشور بهوجود آورده بود. بسیاری از این ایرانیان از اسلام به مسیحیت گرویدهاند و برخی از آنها حتی هنوز اجازه اقامت و ماندگاری بهعنوان پناهجو در کشور انگلیس را دریافت نکردهاند.
مقامات کلیسای انگلیس همچنین گفتهاند در برخی شهرهای کارگری در شمال این کشور کشیشهای مسئول در برخی از کلیساها چندان از حضور پراکنده این پناهجویان در مراسم همگانی خود خشنود نبودهاند.
با این حال ایجاد مراسم نیایش به زبان فارسی در شهرهای ویکفیلد، بیرمنگام و لیورپول اکنون روند جذب و همسوسازی مسیحیان ایرانی با جامعه بزرگتر انگلیس را هموارتر میکند.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6766719/Church-England-brings-service-Farsi.html
سیانان: ظریف در استعفای خود قمار بزرگی کرده بود
خبرگزاری سیانان در گزارشی مینویسد محمد جواد ظریف در استعفای هفته گذشته خود از پست وزیر خارجه حکومت اسلامی ایران قمار بزرگی را کرده بود که فعلاً بهنظر میرسد در آن برنده شده است.
به گفته سیانان، ظریف استعفای خود را با این محاسبه سیاسی تقدیم کرده بود که در صورت رد آن از سوی مقامات رژیم میتواند حمایت آنها و نظر عمومی را به ادامه تلاشهای دیپلماتیک خود جلب کند.
به گفته این گزارش، با توجه به این که ادامه توافق هستهای به عنوان بزرگترین دستاورد دیپلماتیک ظریف در معرض چالشهای بسیار جدّی قرار دارد، رأی اعتماد دوباره حکومت به ظریف برای ادامه کار او بهموقع به کمک او آمده است.
سیانان میافزاید: «در تاریخ سیاسی ایران استعفاها برای ادامه کار سیاستمداران با پشتیبانی بیشتر مردم و حاکمیت کم نبوده است. استعفای ظریف هم از همین تلاشها بوده. او پس از امضای برجام بهعنوان یک قهرمان ملی مورد استقبال در فرودگاه تهران قرار گرفته بود. اما خروج آمریکا از توافق هستهای ایرانیها را شدیداً متأثر کرده است. تندروهای ایرانی از این موضوع استفاده کرده و ظریف را مورد حملات تبلیغاتی خود قرار دادهاند تا از هرگونه ایجاد روابط دیپلماتیک آینده میان تهران و واشنگتن جلوگیری کنند. اما امروز پیشرفت سیاست خارجی جمهوری اسلامی با آینده و نام ظریف گره خورده است.»
https://us.cnn.com/2019/03/03/opinions/iran-foreign-minister-zarif-political-gamble-parsi/index.html