اظهارات روحانی درباره هاشمی رفسنجانی

در سالروز درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی رئیس جمهور ایران ضمن ادای احترام به هاشمی، او را شخصیت بزرگی معرفی کرد که به گردن انقلاب، مردم، ایران و نواندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.
روحانی همچنین رفسنجانی را در کنار آیت‌الله بهشتی از شخصیت‌های بنامی دانست که در تاسیس نظام جمهوری اسلامی نقش کلیدی داشته‌اند.
روحانی با معرفی هاشمی رفسنجانی به عنوان فردی که حتی تهدید آبرو هم نتوانسته است او را به زانو در بیاورد، اظهار داشت هاشمی در بین مردم جایگاه مهمی داشت و از تشییع رفسنجانی و همچنین رای بالای مردم تهران به هاشمی در آخرین دوره حضور در انتخابات به عنوان دو سند دال بر وفاداری مردم به هاشمی یاد کرد.
روحانی همچنین خاطرنشان کرد ایت‌الله خامنه‌ای تا مدت‌ها پس از رحلت اقای هاشمی، از نبود او ابراز تاسف و دلتنگی می‌کرده و از مرگ هاشمی با افسوس و تاسف یاد کرده است.
روحانی همچنین با اشاره به این موضوع که هاشمی پس از رحلت آیت‌الله خمینی با دستور آماده‌باش به نیروهای مسلح و همچنین حفظ آرامش در بین خانواده آیت الله خمینی اقدام مهمی در مدیریت اوضاع کرده است، اظهار داشت اگر هاشمی نبود معلوم نبود چه خواهد شد و آیا رهبری سامان می‌یابد یا خیر.
او همچنین اظهار داشت نقش هاشمی در انتخابات 76 و 92 غیرقابل انکار و فراموش نشدنی است و خاطرنشان کرد با رحلت هاشمی دولت بزرگ ترین حامی خود را از دست داده است. او اعتدال را نیز یکی دیگر از یادگاری‌های هاشمی دانست و گفت او همواره از افراط و تفریط دوری می‌کرد.
اگرچه اظهارات روحانی درباره هاشمی رفسنجانی با واکنش مثبت محسن هاشمی فرزند هاشمی مواجه شده و او در واکنش به اظهارات روحانی گفته است روحانی با این اظهارات درباره آیت‌الله هاشمی رفسنجانی سنگ تمام گذاشته است، اما همین اظهارات روحانی و من‌جمله نقش هاشمی در تعیین رهبری، در بین بسیاری از افراد، به عنوان بخشی از پرونده غیرقابل توجیه هاشمی رفسنجانی مطرح می‌شود و آن را موجب افتخار هاشمی نمی‌دانند.
محبوبیت رفسنجانی بین مردم که در مراسم تشییع او تجلی یافت، نه ناشی از محبوبیت شخصیت انقلابی او در بین مردم، بلکه به علت زاویه‌ای است که از سال ۸۸ به بعد با آیت‌الله خامنه‌ای پیدا کرد و آن را تا اخرین روز زندگی نیز حفظ کرد. ضمن اینکه اظهارات روحانی درباره متاسف بودن خامنه‌ای از رحلت آیت‌الله هاشمی نیز در حالی توسط روحانی ابراز می‌شود که آقای خامنه‌ای حتی از دعای خیر و نیز ابراز این موضوع که رفسنجانی را به تقوا و پرهیزگاری می‌شناسد، در نمازی که بر جنازه او خواند، خودداری کرد.