ایران در رسانه های جهان جمعه ۲۳ آذر

گلف استیت نیوزلِتِر: بحث آینده ولایت فقیه در ایران شدت گرفته است

نشریه گلف استیت نیوزلِتِر (GSN) در تحلیلی پیرامون جانشینی علی خامنه‌ای می‌نویسد آینده حکومت ولایت فقیه در ایران اکنون به بحث‌های گسترده و شدیدی میان جناح‌های رژیم جمهوری اسلامی منجر شده است.

گلف استیت نیوزلِتِر می‌نویسد: «بحث‌های مربوط به قانون اساسی درجمهوری اسلامی بیانگر این واقعیت است که سیستم ولایت فقیه که اصل نخستین برقراری این حکومت بوده است توانایی خود را برای اداره کشور از دست داده است.

اکنون بحث‌های مربوط به اختیارات رهبری و آینده جانشینی پس از فوت او در میان جناح‌های حاکم شدت گرفته است. رسانه‌های حکومتی صحبت از تغییرات در قانون اساسی کشور می‌کنند و باتوجه به بیماری خامنه‌ای و سن بالای او (79 سال) جناح‌های محافظه‌کار و اصولگرا به آینده جمهوری اسلامی پس از او فکر می‌کنند.

درحالی که تندروهای حکومتی قصد دارند اختیارات رهبری را هرچه بیشتر کنند، آنها ترجیح می‌دهند به نقش رئیس جمهوری خاتمه بدهند و با تعیین یک نخست‌وزیر او را مجری اوامر رهبری کنند.

در مقابل نیروهای معروف به اصلاح‌طلب به دنبال افزایش قدرت رئیس جمهوری برای اداره امور مملکت هستند. سئوال اما اینجاست که پس از گذشت چهل سال از تأسیس جمهوری اسلامی، آیا این رژیم توانایی برآورده ساختن نیازها و آرزوهای ملت ایران را دارد یا نه؟»

 

بریت‌بارت: شبه‌نظامیان عراق تهدیدی علیه ارتش آمریکا هستند

خبرگزاری بریت‌بارت درگزارشی می‌نویسد ژنرال کِنِث مکِنزی ریاست جدید نیروهای فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنت‌کام) گفته است شبه نظامیان حشدالشعبی در عراق به‌جای پیروی از دولت قانونی این کشور از رژیم ایران پشتیبانی و دستورات آن را اطاعت می‌کنند.

به گفته ژنرال مکنزی، این شبه‌نظامیان اکنون یک تهدید مستقیم بر علیه حضور نیروهای آمریکایی در عراق هستند.

با این حال به گفته سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مقابله نظامی با این شبه‌نظامیان هیچ نقشی در مأموریت ارتش آمریکا در عراق ندارد، و این درحالی است که پنتاگون آنها را یک خطر بالقوه برای سربازان آمریکایی معرفی کرده است.

ژنرال مکنزی اضافه کرده است که بخش‌هایی از حشدالشعبی که با حزب‌الله لبنان نزدیکی عقیدتی و تسلیحاتی دارند اصولاً خود را موظف به پیروی از دولت مرکزی عراق نمی‌دانند و تنها از حکومت ایران دستور می‌گیرند.

ژنرال مکنزی گفته است: «دولت عراق برای کسب استقلال سیاسی خود از حکومت ایران با مشکلات عمده‌ای روبروست. این مسأله به‌ویژه در حضور نیروهای شبه‌نظامی هوادار ایران در عراق می‌باشد که دولت عبدالمهدی هنوز موفق نشده است وزرای امنیت داخلی خود را برای خلع سلاح این نیروها و کاهش نفوذ آنها در دستگاه‌های امنیتی و نظامی معرفی کند.»

https://www.breitbart.com/national-security/2018/12/13/top-u-s-general-iran-backed-militias-iraq-threat-u-s-forces/