۱۵ تا ۲۵ سال حبس برای ارسال‌کنندگان فیلم و تصویر به “شبکه‌های معاند”

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، با اشاره به تصویب اولیه طرح موسوم به “تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با اسرائیل و دولت‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی” در مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که در این طرح، “مجازات سنگینی برای ارسال فیلم و تصاویر به رسانه‌های معاند یا بیگانه در نظر گرفته شده است.”

تسنیم با اشاره به جزییات بیشتر این طرح که هنوز به قانون تبدیل نشده و نیازمند تایید شورای نگهبان است نوشت که بر اساس این طرح، “ارسال فیلم‌ها و تصاویر به شبکه‌های معاند یا بیگانه”، در صورتی که انتشار آن‌ها “نوعا موجب تضعیف روحیه عمومی، ایجاد تفرقه یا خدشه به امنیت ملی شود، مشمول مجازات بیش از دو تا پنج سال حبس تعزیری و انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی خواهد بود.”

این طرح همچنین شهروندانی را که اقدام به ارسال فیلم و عکس از تحولات ایران به رسانه‌های خارج از کشور می‌کنند تهدید کرده است که “تمام مراحل رسیدگی به چنین جرمی خارج از نوبت و در شعب ویژه دادگاه انقلاب اسلامی انجام خواهد شد.”

این خبر در حالی منتشر می‌شود که سازمان‌های حقوق بشری در روزهای اخیر و پس از پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائيل از افزایش شمار بازداشت شهروندان ایرانی خبر دادند.

در همین رابطه، وحید سلطانی پاجی، حقوقدان و جرم‌شناس، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم درباره مفاد این طرح اظهار کرد: در صورتی که این طرح با همین مواد به تصویب نهایی برسد، افرادی که در جنگ اخیر مرتکب ارسال تصاویر یا اخبار کذب به شبکه‌های بیگانه شده‌اند، پس از شناسایی، تحت اقدامات و رسیدگی‌های قضایی قرار خواهند گرفت؛ مگر آنکه ظرف سه روز پس از لازم‌الاجرا شدن قانون، خود و همکاران‌شان را به مقامات ذی‌صلاح معرفی کنند.

وی خاطرنشان کرد: طبق مفاد طرح، چنانچه فرد ارسال‌کننده تصاویر از کارکنان دولت، نهاد‌های عمومی یا انقلابی باشد، در صورت محکومیت قطعی، رابطه استخدامی او با دولت قطع خواهد شد و با محرومیت دائم از اشتغال در دستگاه‌های دولتی مواجه خواهد شد.

موج بازداشت‌ شهروندان و چهره‌های مختلف در ایران در حالی روند افزایشی به خود گرفته که سازمان عفو بین‌الملل نیز پیش از این در روز یکشنبه اول تیرماه نسبت به افزایش خطر اعدام و شکنجه در ایران پس از بازداشت‌های فله‌ای به اتهام “همکاری با اسرائیل” هشدار داده بود.

پیش از این، اصغر جهانگیر‌، سخنگوی قوه قضائيه در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود که این نهاد برای حفظ “امنیت مردم”، به شدت با افرادی که به عنوان “جاسوس و مزدور” عمل می‌کنند، برخورد خواهد کرد.

او گفته بود که در شرایط جنگی، “دادرسی‌ها” شتاب فوق‌العاده پیدا می‌کند و برای هرکس که حکومت، او را تحت عنوان “مزدور رژیم بیگانه” به‌خصوص اسرائيل دستگیر کرده باشد، اشد مجازات در نظر گرفته می‌شود.