دو کارمند سفارت اسرائیل در واشینگتن هدف تیراندازی در نزدیکی موزه یهودیان در این شهر قرار گرفتند و کشته شدند؛ پلیس از بازداشت فرد مظنون به تیراندازی خبر داد و گفت او هنگام بازداشت شعار «آزاد باد فلسطین» سر داده است.
این تیراندازی شامگاه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت به وقت محلی در نزدیکی موزه یهودیان در واشینگتن رخ داد و به گفته پلیس، قربانیان از یک مراسم در این موزه خارج شده بودند.
رسانههای اسرائیلی و همچنین سفارت اسرائیل در واشینگتن اسامی دو فرد کشته شده را یارون لیشینسکی و سارا میلگرام اعلام کردهاند.
یخیل لئیتر، سفیر اسرائیل در واشینگتن، در یک نشست خبری گفت که دو کارمند کشته شده این سفارت یک زوج بودند و مرد جوان در روزهای اخیر یک حلقه نامزدی خریده بود و قصد داشت از دوست دختر خود خواستگاری کند.
پاملا اسمیت، رئیس پلیس واشینگتن دیسی، در ساعت اولیه پس از انتشار این خبر گفت که فرد مظنون به تیراندازی بازداشت شده و هنگام بازداشت شعار «آزاد باد، آزاد باد فلسطین» سر داده است.
خانم اسمیت هویت مظنون را «الیاس رودریگز، ۳۰ ساله، اهل شیکاگو» اعلام کرد و گفت که او قبل از تیراندازی در حال قدم زدن در بیرون از موزه مشاهده شده بود.
بنابر این گزارش، مظنون هیچ سابقهای نزد پلیس نداشته است.
پلیس واشینگتن و پلیس فدرال ایالات متحده (افبیآی) از آغاز تحقیقات درباره این تیراندازی خبر دادهاند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به خانوادههای قربانیان تسلیت گفت و این تیراندازی را مبتنی بر «یهودستیزی» خواند.
آقای ترامپ در شبکه اجتماعی خود نوشت: «این قتلهای وحشتناک در واشینگتن، که آشکارا بر اساس یهودستیزی انجام میشود، باید همین حالا پایان یابد! نفرت و رادیکالیسم جایی در ایالات متحده آمریکا ندارند.»
اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل، نیز این تیراندازی را محکوم کرد و آن را «اقدامی نفرتانگیز و ناشی از یهودستیزی» خواند.
به گفته دان بانجینو، معاون رئیس افبیآی، نشانههای اولیه حاکی از آن است که «این یک اقدام خشونتآمیز هدفمند» بوده است.
در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دستور افزایش تمهیدات امنیتی در نمایندگیهای اسرائیل در سراسر جهان را صادر کرد.
او این تیراندازی را «بهای وحشتناک یهودستیزی و تحریکات وحشیانه علیه کشور اسرائیل» خواند.
شماری از کشورهای مختلف نیز تیراندازی به سوی دو کارمند سفارت اسرائیل را محکوم کردهاند.
وزیران خارجه بریتانیا، فرانسه و ایتالیا تیراندازی واشینگتن را «اقدامی یهودستیزانه» خواندند و آن را به شدت محکوم کردند.
فریدریش مرتس، صدر اعظم آلمان، نیز این تیراندازی «نفرتانگیز» را به شدت محکوم کرد و گفت که «در حال حاضر باید فرض کرد که انگیزه یهودستیزانه وجود داشته است».
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم با بیان اینکه از این خبر «شوکه» شده است نوشت: «در جوامع ما جایی برای نفرت، افراطگرایی یا یهودستیزی وجود ندارد و نباید وجود داشته باشد.»
به نوشته خبرگزاری رویترز، مراسم موزه یهودیان توسط «کمیته یهودیان آمریکا»، گروه حامی اسرائیل که با یهودستیزی مقابله میکند، برگزار شده بود.