موج جدید تحریم‌های اروپا علیه جمهوری اسلامی در راه است

در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که از امشب چهارشنبه ۲۹ فروردین در بروکسل آغاز می‌شود، جنگ در خاورمیانه در صدر دستور کار قرار دارد.
به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، این اجلاس باید یک سیگنال قوی از خویشتن‌داری به همه طرف‌های مناقشه ارسال کند و درباره تحریم‌های جدید وارد بحث و گفت‌وگو شود.
از دیشب، سه‌شنبه ۲۸ فروردین، وزیران خارجه کشورهای اتحادیه اروپا، در پی حملات هوایی جمهوری اسلامی به اسرائیل، در یک کنفرانس ویدئویی به موازات فراخوان به خویشتنداری میان طرفین مناقشه، در مورد تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به بحث نشستند.
اتحادیه اروپا تا کنون به دلیل فعالیت‌های جمهوری اسلامی در راستای تولید سلاح‌های هسته‌ای، نقض حقوق بشر و حمایت نظامی از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، تحریم‌های گوناگونی را علیه ایران اعمال کرده است.
به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، اکنون قرار است تحریم‌ها علیه موشک‌ها و پهپادهای تولید شده در ایران که در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند، بررسی و اجرا شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه پس از کنفرانس ویدئویی اضطراری وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفت این بلوک اروپایی گسترش تحریم‌های جمهوری اسلامی را در پاسخ به حمله تهران به اسرائیل، در دستور کار دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جوزپ بورل با استناد به گفته‌های آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که منطقه خاورمیانه در پی حمله موشکی و پهپادی شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل در لبه پرتگاه قرار دارد.
او به خبرنگاران در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل پایتخت بلژیک گفت: امروز وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا مواضع محکمی اتخاذ کردند و از همه بازیگران منطقه‌ای خواستند تا از لبه پرتگاه دور شوند تا به داخل آن سقوط نکنند.
نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی در ادامه اظهارات خود همچنین هشدار داد که اگر هر تحولی در بحران کنونی با افزایش تنش همراه شود، خاورمیانه در ورطه یک جنگ کامل قرار خواهد گرفت.
در نشست دیروز، وزیران امور خارجه چندین کشور عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد گسترش تحریم‌های جمهوری اسلامی را دادند؛ تحریم‌های جدیدی که عرضه پهپاد به روسیه و تامین جنگ‌افزار به نیابتی‌هایش را محدود‌ کند.
آلمان، فرانسه و چند عضو دیگر اتحادیه اروپا به‌طور علنی از چنین پیشنهادی حمایت کرده‌اند و قرار شده است وزیران خارجه اتحادیه در نشست روز دوشنبه خود در لوکزامبورگ درباره آن بحث و تبادل نظر کنند.
به گفته بورل برخی اعضای اتحادیه اروپا تحریم سپاه پاسداران را مطرح کردند، اما او موضع پیشین را تکرار کرد که سپاه تنها در صورتی می‌تواند به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی و تحریم شود که یک مقام ملی در اتحادیه اروپا بگوید این نهاد در فعالیت‌های تروریستی دست داشته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که این اتحادیه از چنین چیزی مطلع نیست، اما از دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا می‌خواهد دوباره این موضوع را بررسی کند.
جوزپ بورل به خبرنگاران همچنین گفت که همه وزیران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، حمله هوایی اخیر جمهوری اسلامی به اسرائیل را به‌شدت محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کردند.
حملات بی‌سابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل که از شنبه شب آغاز و تا بامداد یکشنبه ادامه یافت، با موجی از محکومیت‌های جهانی روبه‌رو شد و علاوه بر بریتانیا، فرانسه و آلمان، رهبران بسیاری از دیگر کشورهای جهان، ضمن تاکید بر لزوم کاهش تنش‌ها، خواستار پاسخگو کردن حکومت ایران شده‌اند.