روند لجام گسیخته گرانی کالاهای اساسی و پرداخت یارانه

دولت ابراهیم رئیسی رسما روند گرانی کالاهای اساسی زندگی مردم را آغازکرده است. چند برابر شدن یک شبه‌ی قیمت کالاهای اساسی مانند آرد، روغن، مرغ و تخم مرغ، زندگی و معیشت مردم بیش از پیش دشوار می‌شود.
گرچه به گفته‌ی ناظران،‌ زندگی گروه‌های متوسط جامعه که بسیاری از آنها از کمک‌های حمایتی برخوردار نیستند، در مضیقه قرار خواهد گرفت و گروه های ضعیف جامعه و همچنین کارمندان نیز شرایط دشواری خواهند داشت .ستاد تنظیم بازار روز چهارشنبه با اعلام خبر قابل برداشت بودن مبلغ کمک معیشتیِ واریز شده بابت ماه اول، از گران شدن محصولات از روز بعد هم خبر داده است.
به این ترتیب مردم ایران در کمتر از ۲۴ ساعت با قیمت‌های دوبرابر شده‌ی مرغ، تخم مرغ، و روغن و لبنیات مواجه شدند.
ستاد تنظیم بازار اعلام کرده است که واحدهای صنفی از روز پنج شنبه مجاز به اعمال قیمت‌های جدید خواهند بود. در این بیانیه همچنین تاکید شده است که استانداران نسبت به متناسب سازی قیمت کالاها در هر استان و نظارت بر رعایت قیمت‌ها، اقدامات لازم را بعمل خواهند آورد.
همچنین در این بیانیه تاکید شده است که یارانه نان و دارو همانند گذشته برای تمامی دهک‌ها و اقشار جامعه برقرار خواهد بود و اقلام مذکور مشمول تغییر قیمت نخواهد شد.همچنین در این بیانیه تاکید شده است که تمامی افرادی که به هر دلیل مشمول دریافت یارانه نشده‌اند، می‌توانند درخواست رسیدگی مجدد وضعیت خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کنند.
بنا بر این بیانیه، افرادی که پس از بررسی، درخواست‌هایشان مورد تایید قرار گیرد، یارانه کمک معیشتی آنها به‌طور کامل و از ابتدای اجرای طرح محاسبه و به آنها پرداخت خواهد شد.همچنین در این بیانیه تاکید شده است که افزایش قیمت سایر کالاها بدون طی فرآیند قانونی ممنوع است.
مساله‌ی پرداخت یارانه‌ی معیشتی به یک چالش جدی برای ایران تبدیل خواهد شد.
طرفداران حکومت مدعی هستند میزان پرداختی به خانواده‌ها البته آنقدر هست که موجب رضایت آنها را فراهم سازد، و اعتراضات مردمی را به تعویق خواهد انداخت و با بهبود موقتی وضعیت معیشتی گروه‌هایی از مردم، موجب خواهد شد تا با افزایش رضایت از دولت، انتقادها از دولت به حداقل کاهش یابد.
این در حالیست که شروع اعتراضات در خوزستان نشان دهنده خلاف این نظر هست این در حالیست که این مدل معیشتی که در نهایت شکست خواهد خورد مردم را به یک مردم وابسته به کمک‌های حمایتی تبدیل میکند و علاوه بر اینکه کرامت مردم ایران را مخدوش خواهد کرد بر خلاف ادعاها و شعارهای علی خامنه‌ای در خصوص ستایش کار و تولید، است و عملا مردم را به جای تلاش، به مردمی تبدیل می کند که چشم به دست دولت دارند که نیازهای آنها را برطرف کند. هر چند برخی معتقدند حکومت عامدانه قصد دارد اقشار مختلف کم در آمد را در مدار خود قرار دهد و انها را وابسته به حکومت سازد.