سردار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه روز یکشنبه انتخابات 1398 مجلس و همچنین 1400 ریاست جمهوری را که بدون حضور مردم و با حداقل آرا برگزار شد، مورد تحسین قرار داد و اظهار داشت این وضعیت، زمینهها و بسترهای لازم برای انسجام در ارکان حکومت را فراهم کرده است. وی در عین حال این وضعیت را شرط لازم برای حل مشکلات کشور دانست و اظهار داشت امیدواری به حل مشکلات امید به آینده را به شکل منطقی افزایش خواهد داد.
اظهارات جوانی در خصوص مهیا بودن شرایط برای حل مشکلات کشور در حالی عنوان می شود که بسیاری از مردم و کارشناسان و متخصصان دقیقا به دلیل روی کار آمدن گروه انقلابیون که در واقع بدون رای اکثریت مردم وارد عرصه سیاست گذاری و قانونگذاری کشور شده اند، حضور این افراد را عاملی برای تشدید مشکلات در کشور می دانند و تاکید دارند که این افراد به خاطر بی اطلاعی دقیق از شرایط کشور از یک سو و ناتوانی خود آنها از مدیریت چنین شرایطی کشور را به سمت نابودی پیش می برند و نگرانی ها به خاطر وخیم تر شدن شرایط کشور به به شدت رو به افزایش است و ناامیدی در کشور روز به روز زیادتر می شود نه اینکه امید افزایش یابد.
جوانی در بخش دیگری از سخنان خود که آن را در یادداشتی در نشریه صبح صادق، منتشر کرده است گفته است با رأی مردم در اسفند ۱۳۹۸ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، یکآهنگی، همصدایی و همگفتمانی در دو قوه راهبردی مقننه و مجریه ایجاد شده است. وی گفته است همسویی این دو قوه با قوه قوه قضائیه بر مبنای گفتمان مشترک انقلاب اسلامی، از آیندهای امیدوارکننده خبر میدهد.
نه تنها گروه های انقلابی و تندرو بلکه برخی از منتقدان نظام هم همسویی همه جناح ها و در اختیار داشتن تمامی قوا توسط گروه های انقلابی را نشان دهندهی آینده ای امیدوار کننده می دانند و تاکید دارن که هماهنگی بین قوا موجب خواهد شد که تنش بین قوای سه گانه به حداقل برسد و کار کشور پیش برود.
به گفته تحلیلگران و کارشناسان در یک وضعیت عادی و در یک کشور با سطح مدیریت معمولی شاید این اظهارات درست وبودو این همسویی می توانست به بهبود هرچه بیشتر مشکلات مردم بینجامد، اما واقعیت این است که افرادی عهده دار حل مشکلات کشور شده اند که از توان کافی و کارشناسی برای حل این مشکلت برخوردار نیستند و تاکید دارند که اگرچه بین گروه های انقلابی و اصولگرای تندرو هم افراد متخصص و توانمندی وجود دارد که دولت می تواند از آنها برای بهبود شرایط بهره بگیرد اما باندبازی های داخل جناح اصولگرا و تندرو و همچنین اشتیاق آنها برای تصاحب هرچه بیشتر مشاغل مانع از حضور افراد کارشناسان حتی از خود جناح اصولگرا در بدنه اصلی تصمیم گیری می شود و تجربه نشان داده است که کسانی وارد بدنه اصلی تصمیم گیری و مدیریت در دولت خواهند شد که دارای کمترین تجربه و توانایی در این خصوص هستند.
همچنانکه در مجلس هم کسانی به مجلس راه یافتند که حتی بین اصولگراها هم به توانایی هایی برنامه ریزی و قانون گذاری اشتهار ندارند و با ضعف در توانایی های خود عملا قانون گذاری در مجلس را به قانونگذاری در حوزه های ایدئولوژیک و قانونگذاری در خصوص محدود کردن هرچه بیشتر مردم محدود کرده اند.
جوانی در بخش دیگری از سخنانش یه مشکلات موجود در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه مشکلات معیشتی و اقتصادی، بیکاری، شکافهای طبقاتی، تبعیض و بیعدالتی، وجود شبکههای مخرب فساد در برخی از مجموعههای تعیینکننده ماننند سیستم بانکی، گمرکات کشور، بخش صنعت، تجارت و نظایر اینها، در کشور فراوان هستند اظهار داشت این وضعیت هیچ تناسبی با انقلاب اسلامی و آرمانهای والای آن ندارد.
وی افزود دوام و بقای انقلاب اسلامی، فقط با رفع این مشکلات، ریشهکنی فساد و برقراری عدالت امکان پذیر است. .
جوانی در عین حال خاطرنشان کرد یکی از عوامل و دلایل اصلی این وضعیت غیر قابل قبول که سرمایه اجتماعی نظام اسلامی را کاهش داده و به آن آسیب فراوان رسانده، عدم انسجام و یکپارچگی در هیئت حاکم و ارکان حکومت در طی سالهای متمادی گذشته بوده است.
وی وجود گفتمانهای متفاوت و متضاد در سالهای طولانی در قوای سهگانه، را عاملی برای واگرایی قوای سهگانه از یکدیگر عنوان کرد و اظهار داشت دوری این گفتمان از گفتمان اصلی انقلاب اسلامی و گفتمان ولایت چنین شرایطی را پدید آورده است.
وی همچنین ضعف کارآمدی دولت را یکی از دلایل نارضایتی مردم دانست.اظهارات جوانی با واقعیتی که در جامعه وجود دارد همخوانی چندانی ندارد
حتی نارضایتی مردم از روحانی بیش از انکه به شخص روحانی و دولت او مربوط می شود به خاطر نارضایتی مردم از عملکرد دولت روحانی در مقابل گروههای تندروست. بسیاری تاکید دارند حسن روحانی باید کارشکنیهای دولت پنهان وگروههای تندرو را که چنین شرایطی را برای مردم ایجاد کرده بازنمایی میکرد.